Pingüí rei

Classificació científica del pingüí rei

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Esfenisciformes
Família
Spheniscidae
Gènere
Aptenòdits
Nom científic
Aptenodytes patagonicus

Estat de conservació del pingüí rei:

Menor preocupació

Localització de Penguin King:

Antàrtida
oceà

Dades del pingüí rei

Presa principal
Krill, peix, gambeta
Característica distintiva
Mida gran del cos amb marques grogues al cap
Habitat
Illes Antàrtiques Rocoses
Depredadors
Foca de lleopard, orca, taurons
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Colònia
Menjar preferit
Krill
Tipus
Ocell
Eslògan
Més de 2 milions de parelles reproductores!

Característiques físiques del pingüí rei

Color
  • Gris
  • Groc
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Esperança de vida
15 - 20 anys
Pes
11 kg - 16 kg (24 lliures - 35 lliures)
Alçada
60cm - 90cm (24in - 35in)

'El pingüí rei només ocupa el segon lloc del pingüí emperador'.



El pingüí rei, de mida alta com un nen petit, és gran per a la seva espècie. Només el pingüí emperador és més gran. La taxonomia situa tant els pingüins rei com els emperadors alAptenòdits gènere . Tots dos són experts en aigua i poden submergir-se a grans profunditats. Els pingüins reis cacen peixos llanterna, krill i crustacis per ells mateixos i alimenten les seves cries. Els pollets de pingüí rei tenen un aspecte molt diferent dels adults, amb les seves plomes pluvials marrons. Els nadons poden trigar més d’un any a independitzar-se.



Dades del pingüí rei increïble

  • Quan caça preses, pingüins reispot arribar a una profunditat de 300 metres, romandre sota l'aigua durant gairebé 10 minuts i recórrer 1.200 milles.
  • El rei Harald V de Noruegacoronat un pingüíal Zoo d’Edimburg, un cavaller el 2008. El seu nom oficial és Sir Nils Olav.
  • Pingüí rei colònies pot serde fins a 200.000 ocells, però els membres de la família es poden reconèixer i trobar-se mútuament mitjançant vocalitzacions úniques.

Nom científic del pingüí rei

La taxonomia situa el pingüí rei a laSpheniscidaefamília amb tots els altres pingüins, però només els pingüins emperador i rei tenen un gènere separat:Aptenòdits, que en grec significa 'bussejador sense plomes'. Aquests dos ocells són més grans que tots els altres pingüins; tenen un bec llarg i prim i colors brillants; busseig més profund i llarg que altres; i són els dos únics que ponen un ou i fan servir els peus en lloc d'un niu per a aquest ou. El nom científic del pingüí rei ésAptenodytes Patagonicus. Tot i que la majoria d’aquestes criatures viuen en regions subàrtiques, els fòssils les situen a la regió de la Patagònia fa almenys 6.000 anys, d’aquí la segona part del seu nom científic.

El nom comú d’aquest animal provenia dels exploradors europeus de principis del segle XVIII, que pensaven que eren els pingüins més grans. No va ser fins al segon viatge del capità Cook que els exploradors van trobar el més gran pingüí emperador .



Aspecte del pingüí rei

El pingüí rei és el segon pingüí més gran. L’adult mitjà és de 35 quilos, amb els mascles una mica més pesats que les femelles. Medeixen, de mitjana, 3,1 peus d’alçada, o aproximadament de la mida d’un nadó humà típic.

Aquestes criatures estan adaptades per a climes àrtics, mantenint-se calentes amb quatre capes de plomes: 70 són en només un centímetre quadrat de pell. Les tres capes més properes al cos són plomes cap avall, mentre que la capa exterior s’uneix per a la impermeabilització. Un bebè, però, no és impermeable. Per tant, no entren a l’aigua fins que les seves plomes marrons i pluvials es converteixen en blanques i negres de l’adult.

Cap negre i plomatge taronja

Els pingüins reis tenen el cap negre amb distintiu plomatge ataronjat a l’orella i la gola. El plomatge s’esvaeix a groc a mesura que s’acosta al pit, que és blanc. Aquesta coloració de dos tons els camufla tant dels depredadors com de les preses a l’aigua. Les panxes blanques es combinen amb la superfície assolellada quan una criatura veu el pingüí des de baix. Des de dalt, el negre ajuda a combinar el pingüí amb el fons marí fosc. Tenen les potes gruixudes i negres per aguantar els ous i els pollets joves, i el bec, que té taronja a cada costat, és més llarg que qualsevol altra espècie de pingüí.



Comportament del pingüí rei

Aquestes aus són criatures molt socials. Tot i que comparteixen espai amb espècies de pingüins com el Gentoo , Magallanes , i Reial , no interactuen amb ells. Els adults solen lluitar entre ells, els més dominants es dirigeixen cap al centre de les seves colles. Són extremadament curiosos amb els humans i arribaran als investigadors per investigar-los. Les seves colònies poden tenir desenes o fins i tot centenars de milers de parelles reproductores. La mida de les colònies els ajuda a acollir-se per aconseguir calor. Els pollets també formen grups anomenats bressols comunals. Mentre els adults marxen a buscar menjar, quan tornen els seus companys o pares, aquestes criatures es reconeixen mútuament mitjançant vocalitzacions úniques.

Els pingüins reis prefereixen caminar o en tobogan versus llúpol. Són nedadors experts i creuen a velocitats d'entre 3 i 6 milles per hora. Els registres els han trobat fins a 1.200 milles de distància i 1.000 metres de profunditat quan caça menjar.

Hàbitat del pingüí rei

Aquestes criatures prosperen a les illes subàrtiques. Tot i que pràcticament havien desaparegut de la zona, ara estan augmentant a la regió de la Patagònia. Els científics també els han vist Sud-Àfrica i fins i tot a Staten Island a Nova York!A. patagonicusés la subespècie que habita Geòrgia del Sud, el Illes Malvines , i sud Xile .A. patagonia halliés la subespècie que viu a les illes Kerguelen, a l’illa del Príncep Eduard, a les illes Crozet, a les illes McDonald, a l’illa Heard i a l’illa Macquarie.

A diferència dels pingüins emperador, els pingüins reis romanen més al nord en climes menys hostils. Les temperatures poden arribar a 50 graus Fahrenheit durant els mesos més càlids. Solen escollir platges verdes o rocoses planes que no estiguin cobertes de neu i gel. Les ubicacions òptimes ofereixen protecció contra el vent a través de les muntanyes nevades dels voltants. Bussegen a grans profunditats per caçar durant el dia però es queden a les aigües poc profundes a les fosques. Les aus es desplaçaran cap a l'interior durant la temporada d'aparellament.

Població del pingüí rei

Aquesta espècie es va enfrontar a amenaces per a la seva població als segles XIX i XX. A mesura que es van caçar foques per obtenir pells, es va comprovar la possibilitat d’explotar pingüins per obtenir petroli, i algunes poblacions van ser quasi destruïdes. Avui, però, la població de pingüins rei es troba a la Menor preocupació categoria. Les estimacions actuals mostren que hi ha 2,23 milions de parelles reproductores i aquest nombre augmenta.

Dieta del pingüí rei

Aquests ocells cacen en colònies. El seu alt consum d’energia requereix una gran quantitat d’aliments per la seva mida, ja que busquen de manera rutinària fins al fons de l’oceà fins a 100 vegades en un sol dia. Allà és on troben peixos llanterna i altres tipus de peixos, calamar , crustacis petits i krill. Els adults consumiran fins a 450 peixos al dia i alimenten les seves cries regurgitant el menjar. Durant aquests períodes, un adult menjarà 8 lliures de menjar al dia. Això equival a un home gran que menja 25 pizzes grans. Els pollets neixen amb reserves de greix corporal que els ajuden a suportar fins a un 70% de pèrdua de pes, cosa que els permet sobreviure durant almenys tres mesos mentre espera que els adults trobin i lliurin menjar.

El pingüí rei assoleix profunditats d’uns 54-110 metres quan caça les seves preses, però se sap que arriben fins als 328 metres. Poden romandre sota l’aigua gairebé 10 minuts. Una glàndula capil·lar sobre els ulls filtra la sal, cosa que els permet consumir aigua de l’oceà. Això és útil ja que es poden congelar fonts d’aigua dolça.

Els depredadors i les amenaces del pingüí rei

Els pingüins reis pertanyen a la categoria de Menys preocupat . Els seus hàbitats són prou freds com per ser poc poblats, cosa que significa que hi ha poc impacte humà sobre la seva població. Tenen una dieta variada, de manera que la pesca excessiva de coses com el krill i el canvi climàtic no perjudicaran la seva dieta. No obstant això, l'escalfament global sembla afectar l'èxit de la reproducció. Tot i l’escalfament global, però, les poblacions de pingüins reials augmenten.

Aquestes criatures no són una font principal d'aliment per a cap animal, però sí que tenen alguns depredadors. Les amenaces dels adults són animals marins, ja que l’hàbitat dels pingüins és dur per als animals terrestres. Focs lleopard i orques són les amenaces més grans per als adults quan depreden a l'aigua.

Aus com ara skuas, becs, gavines amb esquena negra del sud i petrells gegants són prou forts per agafar ous i pingüins joves a la terra que són deixats sense adults pels adults.

Reproducció, nadons i vida útil del pingüí rei

Els pingüins reis es maduren sexualment cap als tres anys, però probablement esperaran fins a sis anys per començar a reproduir-se. L’època d’aparellament està marcada per una muda durant els mesos de setembre, octubre o novembre. Els que moren o dormen en lloc de reproduir-se estan segregats d'altres que estan criant. Els pingüins rei que es mouen es mouen cap a l'interior i es mantenen fora de l'aigua fins que creixen noves plomes impermeables. Això dura aproximadament tres setmanes durant les quals sobreviuen amb greix corporal emmagatzemat. Quan estan preparats per aparellar-se, els pingüins rei mascles passen de poques hores a uns dies aixecant el cap en alt, trucant i allargant les aletes per atraure un company. Un partit té èxit quan els dos ocells sacsegen el cap alhora.

Els pingüins reis només es reprodueixen dues vegades en tres anys. Els pingüins rei i els pingüins emperador són els únics pingüins que no nien. Més aviat, els pingüins reis ponen un ou de color verd pàl·lid entre novembre i abril i el coven amb un plec càlid de pell que penja sobre els seus peus palmats sobre els quals descansa l’ou. L’ou eclosiona al cap d’uns 54 dies aproximadament. El nadó està nu al néixer i ha de romandre sota la pell tèbia dels pares durant 39 dies més. Els mascles i les femelles es tornen entre protegir el nadó i caçar. Els pollets es reuneixen en un grup anomenat bressol durant nou mesos més, cosa que fa més difícil per als depredadors distingir un bebè. Els pollets es basen en menjar regurgitat d’adults.

Mentre que altres nadons de pingüins passen de l'ou a la natació en un estiu i cacen independentment de la disponibilitat d'aliments, els nadons de pingüins reis necessiten una temporada de caça abundant. Com que dura més d’un any, això deixa les colònies de pingüins rei habitades durant tot l’any.

De mitjana, els pingüins reis poden viure fins a 25 anys en llibertat i 30 anys en captivitat. Es desconeixen algunes edats dels zoològics perquè van néixer en altres llocs, però els guardians dels zoològics estimen que alguns tenen almenys uns 30 anys.

Pingüins reis al zoo

Els visitants poden veure pingüins reis en alguns zoològics dels Estats Units, Austràlia i el Regne Unit. Això inclou:

Mostra els 13 animals que comencen per K

Articles D'Interès