Orca

Classificació científica de l'orca

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Cetacea
Família
Delphinidae
Gènere
Orcinus
Nom científic
Orcinus Orca

Estat de conservació de les orques:

En perill d’extinció

Localització de l’orca:

oceà

Dades de l’orca

Presa principal
Foca, peix, calamar
Habitat
Aigües oceàniques i costaneres a tot el món
Depredadors
Taurons humans més grans
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Sota
Menjar preferit
Segell
Tipus
Mamífer
Eslògan
Normalment consumeix més de 200 kg d’aliments al dia.

Característiques físiques de l’orca

Color
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Llis
Màxima velocitat
30 mph
Esperança de vida
50-60 anys
Pes
6.804-8.618 kg (15.000-19.000 lliures)

Les orques (orques) es troben a tots els oceans del món, tant calents com freds, des de les gelades aigües dels pols nord i sud fins als mars tropicals. L’orca és el membre més gran de la família dels dofins i hi ha unes cinc espècies diferents d’orques als oceans.



Les orques cacen en grups anomenats beines que normalment contenen de 6 a 40 orques. Les orques cacen peixos més grans, foques i lleons marins i sovint aus marines i mamífers.



Les orques són tristament caçades a tot el món per la seva carn i balena, que s’utilitza com a antiga forma de combustible. A causa de les prohibicions de caça de balenes dels darrers anys, la població d’orques pot tornar a recuperar-se.

L'orca és un caçador dominant, però rep el nom per la quantitat de carn que menja en lloc de tenir un temperament agressiu. Se sap que algunes orques són relativament acrobàtiques de forma natural, tot i que la majoria estan entrenades en zoològics i aquaris.



L'orca té una velocitat màxima d'uns 30 quilòmetres per hora, però pot viatjar a 26 mph per llargs períodes de temps. És comú que les orques neden més de 50 quilòmetres sense parar.

Les orques són animals grans i reduïts que tenen una aleta dorsal gran, amb les marques en blanc i negre de l’orca com a característica més distintiva. Les orques mascles són més grans que les orques femelles amb orques mascles que creixen fins als vuit metres de longitud. Les orques femelles són lleugerament més petites que les orques masculines i les orques femelles creixen fins als 7 metres de longitud.

Avui dia es considera que les orques són una espècie en perill d’extinció a causa de la pèrdua d’hàbitat i la caça dels humans. Tot i que les orques no es consideren generalment com una gran amenaça per als humans, hi ha hagut diversos casos, sobretot en parcs marins, on l’orca ha atacat el seu entrenador.



Sovint es fa referència a l’orca com el llop del mar, ja que les orques són depredadors dominants i cacen en manades de manera similar als llops terrestres. Normalment, una orca mitjana menja més de 200 kg d’aliments cada dia, que inclou més de 20 espècies diferents de mamífers marins i més de 30 espècies diferents de peixos grans.

Com passa amb els seus cosins dofins, les orques són animals extremadament vocals i es comuniquen entre si mitjançant clics i xiulets en un procés conegut com a ecolocalització. Se sap que les orques són més vocals i sorolloses quan les orques estan caçant i les orques són molt més tranquil·les i tranquil·les quan descansen. Se sap que les orques utilitzen sons diferents quan les orques participen en diferents activitats.

Les orques femelles donen a llum un nadó orca aproximadament un cop cada cinc anys. Les orques femelles no arriben a la maduresa sexual fins als 15 anys, i es creu que el període de gestació dura aproximadament els 18 mesos. Les balenes assassines neixen amb un to groguenc a les parts blanques de la pell de les balenes assassines, que s’esvaeixen en el color blanc brillant a mesura que l’orena. Les orques mares tenen cura dels vedells durant els primers dos anys de vida. Les balenes assassines només s’alimenten de la llet de les seves mares fins que tenen aproximadament un any, quan la balena assassina començarà a menjar sòlid.

Les orques poden viure fins als 60 anys, però es creu que depèn molt de la voluntat de l’orca. A tall de comparació, les orques que es mantenen en captivitat sovint no viuran més de 25 anys, però a la natura les orques viuen durant molt més temps.

Mostra els 13 animals que comencen per K

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès