Pingüí de Magallanes

Classificació científica del pingüí de Magallanes

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Esfenisciformes
Família
Spheniscidae
Gènere
Esfenisc
Nom científic
Spheniscus magellanicus

Estat de conservació del pingüí de Magallanes:

Prop d’Amenaçats

Localització del pingüí de Magallanes:

oceà
Sud Amèrica

Dades del pingüí de Magallanes

Presa principal
Sèpia, Calamar, Sardines
Característica distintiva
Bec negre i ales petites
Habitat
Illes antàrtiques
Depredadors
Lleó marí, foca de lleopard, orca
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Sèpia
Tipus
Ocell
Eslògan
Amenaçat pels vessaments de petroli!

Característiques físiques del pingüí de Magallanes

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
22 mph
Esperança de vida
15 - 20 anys
Pes
2,7 kg - 6,5 kg (5,9 lliures - 14 lliures)
Llargada
61cm - 76cm (24in - 30in)

'Els pingüins de Magallanes són nedadors ràpids que aconsegueixen velocitats de 15 mph o més'.



Els pingüins de Magallanes viuen a les costes d’Amèrica del Sud. Són carnívors que mengen peixos i alguns crustacis. Aquests pingüins fan nius en caus i fins i tot sota arbustos. Són animals molt socials que viuen en grups que inclouen fins a 400.000 pingüins. La vida útil d’aquestes aus és de 25 a 30 anys.



5 increïbles dades del pingüí de Magallanes!

  • Aquests ocells poden vessar plomes per refredar-se si passen massa calor
  • Una femella de pingüí pot trobar la seva parella escoltant una trucada específica
  • Aquestes aus tenen glàndules especials que els permeten expulsar la sal que absorbeixen de l’aigua de l’oceà
  • La població d’aquests pingüins està disminuint

Nom científic del pingüí de Magallanes

El nom científic del pingüí de Magallanes és Spheniscus magellanicus. Magellanicus es refereix a l'explorador Ferdinand Magellan. Va prendre nota d'aquests pingüins quan navegava prop d'Amèrica del Sud el 1520. Pertany a la família Spheniscidae i pertany a la classe Aves.

Aspecte i comportament del pingüí de Magallanes

Els pingüins de Magallanes tenen plomes negres a l’esquena, al cap i a les ales. Tenen plomes blanques a la part inferior i dues ratlles negres a la part superior del pit. Això difereix del seu parent proper, en perill d'extinció Pingüí africà que té només una franja negra al pit. Els pingüins de Magallanes també tenen un anell de color blanc que va des de la barbeta fins a sobre dels ulls.



El rang d’alçada d’aquestes aus oscil·la entre les 24 i les 30 polzades. Pesen de 5 a 14 lliures. Els mascles solen ser més grans que les femelles. Com a exemple, un pingüí de Magallanes de 30 centímetres d’alçada té una alçada igual a 2 bitlles apilades per fer una torre. Un pingüí de 10 lliures té un pes igual a una mida mitjana housecat . Els pingüins de Magallanes són el membre més gran del gènere Spheniscus.

Les aletes d'un pingüí de Magallanes, així com les seves plomes llisques, l'ajuden a nedar a través de l'aigua a gran velocitat. El més ràpid que pot viatjar aquest pingüí és de 15 mph. Aquest nivell de velocitat els ajuda a capturar preses, inclosos els peixos i alguns crustacis.

Aquests pingüins absorbeixen molta aigua salada mentre neden per l’oceà. Tenen glàndules especials situades a prop dels ulls que alliberen sal, de manera que no en tenen massa al cos.



Quan un pingüí de Magallanes s’escalfa, llença algunes de les seves plomes per refredar la temperatura corporal. També se sap que manté les ales als costats per augmentar la circulació de l'aire. De vegades, aquest pingüí anhela per refrescar-se com fa un gos.

Si els humans s’acosten a un grup de pingüins de Magallanes, aquestes aus busquen ràpidament refugi als seus caus. A més, el fet que un grup de pingüins pugui arribar als 400.000 proporciona a aquestes aus protecció contra els depredadors. Seguretat en números!

Els colors d’un pingüí de Magallanes ajuden a protegir-lo dels depredadors mentre els mantenen amagats de les preses. La part inferior blanca d’un pingüí els manté amagats dels peixos i d’altres preses que no els poden veure contra la llum que es filtra des de dalt. A més, les plomes negres de l’esquena les mantenen amagades d’alguns depredadors mentre es fonen amb les fosques aigües de l’oceà. Aquesta combinació de colors s’anomena contrasombrat.

Aquest ocell és definitivament un animal social que viu amb centenars de milers d’altres pingüins. Un grup de pingüins es coneix com a colònia. Tot i que aquestes aus s’allunyen dels humans quan s’acosten, són agressives amb altres pingüins. De fet, se sap que són un dels pingüins més agressius de les moltes espècies.

Quan comença la temporada de reproducció, els pingüins mascles que acaben d’arribar a la maduresa sexual es barallen amb altres mascles causant greus lesions. Les mossegades, les batudes d’ales i les trucades fortes formen part d’aquesta competició. Les femelles de pingüins de Magallanes també es barallen contra els mascles.

Un parell de pingüins de Magallanes
Un parell de pingüins de Magallanes

Hàbitat de pingüins de Magallanes

Aquest pingüí viu a la punta d’Amèrica del Sud. Concretament, a les costes de Xile i Argentina, així com a les illes Malvines. Aquests pingüins viuen en un clima temperat i sec.

Els pingüins de Magallanes passen la major part del temps a les aigües oceàniques de l’Amèrica del Sud. Normalment es queden a uns 50 metres de la costa. Durant la temporada de reproducció, el seu hàbitat es converteix en les costes herboses d’Amèrica del Sud. Viuen en caus o fan els nius sota els arbustos.

A l’hivern, els pingüins de Magallanes migren cap al nord al llarg de la costa sud-americana. Poden viatjar fins al Perú o el Brasil.

Dieta de pingüins de Magallanes

Què mengen els pingüins de Magallanes? Aquests ocells són carnívors que mengen krill, sèpia , calamars, anxoves i sardines.

Un dels fets més interessants d’aquests pingüins és que bussegen de 100 a 200 peus a l’oceà per caçar menjar. L’alimentació en grup és una pràctica habitual dels pingüins de Magallanes. És llavors quan un gran grup es capbussen per a la presa i són capaços de capturar més peixos que només un sol de caça de pingüins.

Depredadors i amenaces dels pingüins de Magallanes

Focs lleopard , orques i gran foques de pell tots són depredadors de pingüins adults de Magallanes. Aquests depredadors els capturen mentre neden a l’oceà.

Els pollets i els ous dels pingüins de Magallanes tenen diversos depredadors. Les gavines les mengen, rates , guineus , i de vegades gats assilvestrats encara a la costa.

Algunes altres amenaces a aquests pingüins inclouen la pèrdua de la seva font d'aliment. Els pescadors comercials capturen molts dels mateixos peixos que mengen aquests pingüins. Competir amb la indústria pesquera comercial per obtenir aliments ha posat en perill el futur de molts tipus de pingüins. La contaminació de les aigües, com els vessaments de petroli, presenten una amenaça ambiental per als pingüins de Magallanes. Les inundacions en aquestes costes també posen en perill pollets i ous de pingüins.

L’estat oficial de conservació d’aquests pingüins és Prop d’Amenaçats amb una població decreixent.

Reproducció de pingüins de Magallanes, nadons i vida útil

Aquests pingüins són monògams. Tornen al mateix company cada temporada de reproducció a partir del setembre. Com pot una femella trobar un mascle concret en una colònia de centenars de milers de pingüins? Al cap i a la fi, aquests pingüins són molt sorollosos. Fan sonar com un ruc. No obstant això, una femella de pingüí és capaç de reconèixer la seva parella mitjançant la seva crida única. Aquest ocell pon els ous a l’octubre.

Utilitzant un cau per refugiar-se, una femella de pingüí pon dos ous. Els ous tenen un període d’incubació de 40 dies. Durant aquest temps, el mascle i la femella comparteixen la tasca de cuidar els ous. Quan un vetlla pels ous, l’altre ocell surt a l’oceà buscant menjar.

Es diu els pingüins nadons pollets . Neixen pesant unes poques unces i fan uns 3 centímetres de llarg. Aquests pollets depenen dels seus pares per a tot. Estan coberts de plomes pluvoses de color blau grisenc i no comencen a créixer cap ploma impermeable fins que tenen quasi un mes d’edat. Per tant, un cau serveix d’abric i protecció als pollets de pingüins amb una capa lleugera de plomes.

Els pollets de pingüí mengen les preses que els han portat els seus pares. Un dels pares es menja la presa i després la regurgita a la boca d’un pollet perquè el nadó pugui digerir-la. A mesura que un pollet creix, pot menjar petits trossos de peixos arrencats i altres preses.

Els pollets pingüins surten del niu quan han volat. L’avanç és quan un pollet fa créixer una col·lecció completa de plomes que tindrà d’adult. Els pollets pingüins solen sortir del niu al voltant dels 4 mesos.

La vida d'un pingüí de Magallanes és de 25 a 30 anys. El rècord del pingüí de Magallanes més antic té 36 anys.

Població de pingüins de Magallanes

Segons la llista vermella de les espècies amenaçades de la UICN, la població estimada de pingüins de Magallanes és d’1,1 a 1,6 milions de parells.

• 900.000 a la costa argentina
• 100.000 a les illes Malvines
• Entre 144.000 i 500.000 parells a Xile

L’estat de conservació dels pingüins de Magallanes és gairebé amenaçat i la seva població està disminuint.

Pingüins de Magallanes al zoo

Mostra els 40 animals que comencen per M

Articles D'Interès