Pingüí Gentoo

Classificació científica del pingüí Gentoo

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Sphenisciformes
Família
Spheniscidae
Gènere
Pygoscelis
Nom científic
Pygoscelis papua

Estat de conservació del pingüí Gentoo:

Gairebé amenaçat

Ubicació del pingüí Gentoo:

Antàrtida
oceà

Dades del pingüí Gentoo

Presa principal
Krill, peix, gambeta
Característica distintiva
Cap petit amb bec i peus taronja
Habitat
Illes Antàrtiques Rocoses
Depredadors
Foca de lleopard, orca, taurons
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Colònia
Menjar preferit
Krill
Tipus
Ocell
Eslògan
Es troba a tota la subantàrtica.

Característiques físiques del pingüí Gentoo

Color
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
  • taronja
Tipus de pell
Plomes
Esperança de vida
15 - 20 anys
Pes
4 kg - 8 kg (8,8 lliures - 18 lliures)
Alçada
51cm - 90cm (20in - 36in)

'Se sap que el pingüí Gentoo és el pingüí nadador més ràpid del món'



Els pingüins Gentoo són, com les altres espècies de pingüins, d’aspecte negre des de l’esquena fins al cap. També adornen el ventre blanc i es distingeixen més freqüentment per una franja blanca que recorre els ulls a ulls per la part superior del cap.



Els pingüins Gentoo solen estar relaxats i relaxats. Poques vegades són agressius. Tot i això, tenen moments forts durant el període de nidificació. Són els únics de les espècies motors que se sap que augmenten tant en grandària com en nombre.

Dades increïbles sobre els pingüins Gentoo!

  • Se sap que els pingüins Gentoo són els tercers pingüins més grans del món, després dels pingüins emperador i rei.
  • Els pingüins Gentoo, quan bussegen en aigües profundes, sovint controlen i redueixen considerablement els batecs del cor. Pot passar de 80 a 100 batecs del cor per minut a 20 batecs del cor per minut.
  • Se sap que els pingüins Gentoo són els pingüins nedadors més ràpids del món. Aquests pingüins aprenen a nedar sense cap ajuda dels seus pares.
  • Es tracta de criatures molt relaxades i poques vegades són agressives.
  • Aquests pingüins utilitzen diversos materials durant el seu període de nidificació. Els materials poden anar des de plomes foses fins a còdols.
  • Els mascles i les femelles solen fer torns per incubar els ous. Aquests pingüins també se sap que s’aparellen amb els mateixos socis any rere any.

Pingüí Gentoo Nom científic

El nom científic del pingüí Gentoo, pertanyent al gènere Pygoscelis, és Pygoscelis papua. Pertanyen a la classe dels ocells i els rèptils.



Tot i això, fins ara l’origen de la paraula Gentoo no ha estat clar. Alguns diuen que la paraula la van utilitzar els angloindis per distingir entre hindús i musulmans.

Una altra teoria afirma que el nom podria provenir d'algun terme relacionat amb el turbant, ja que es diu que el pegat blanc del cap del pingüí és una aparença d'un turbant.

Els pingüins Gentoo es poden dividir en dues subespècies. S’anomenen Pygoscelis papua papua - que és la més gran i Pygoscelis papua ellsworth - que és la més petita.



Aspecte i comportament dels pingüins Gentoo

D’esquena al cap, els pingüins Gentoo són negres amb una taca blanca al ventre. També tenen una franja blanca que recorre els ulls a ulls per la part superior del cap.

Aquests pingüins tenen els peus palmats de color blanc rosat. També tenen una cua que es considera la més llarga de la família dels pingüins. També tenen aletes a la part inferior que són rosades. Els pingüins Gentoo són els únics pingüins coneguts per la humanitat amb un bec taronja brillant.

Els adults tenen taques oculars molt diferents, mentre que els més joves tenen taques relativament avorrides. En néixer, aquests pingüins són grisos i lentament es tornen blancs en una setmana. Els Gentoos solen tenir entre 30 i 36 polzades d’alçada i poden pesar més de 18 lliures.

Segons el comportament, aquests pingüins solen estar relaxats i gairebé mai són agressius. També se sap que són tímids i no solen fer cap esforç per marcar i / o defensar els seus territoris.

Pingüins Gentoo nedant sota l

Pingüí Gentoo Hàbitat

Se sap que els pingüins Gentoo es troben en diverses regions. Tot i això, es troben majoritàriament a l’hemisferi sud. La península Antàrtica i les illes subantàrtiques són les millors per a que prosperin. Els seus cossos estan dissenyats per mantenir un cert rang de temperatura perquè sobrevisquin a les baixes temperatures del seu entorn.

Tot i això, quasi sempre acaben reproduint-se en zones on no hi ha gel. Estan àmpliament distribuïdes a latituds del sud, però els seus hàbitats no es troben en un lloc comú i poden variar d’un lloc a un altre. Els pingüins Gentoo d’Elslsworth solen adherir-se a les costes de l’Antàrtida on viuen i es reprodueixen.

En algunes zones, els Gentoos sovint prefereixen platges amb un munt de còdols. En altres zones, aquests pingüins poden trobar comoditat en zones carregades de branques amb algues.

Dieta de pingüins Gentoo

Els pingüins Gentoo troben totes les oportunitats que poden per buscar menjar i alimentar-se a ells mateixos i als seus clans. La seva dieta inclou peixos, calamars i crustacis.

Mentre que els peixos representen aproximadament el 15% de la seva dieta, els pingüins Gentoo cacen el krill. Tot i això, la dieta també depèn d’on es trobin les criatures en aquesta temporada en concret. Se sap que passen la major part del dia a caçar i, de vegades, també s’aventuren a llocs molt allunyats a la recerca de menjar.

Gentoo Penguin depredadors i amenaces

Normalment, el foques de lleopard , orques i lleons marins són les criatures que aprofiten aquests pingüins. Tanmateix, això només és comú a prop dels cossos d'aigua. A la terra, aquests pingüins no tenen cap amenaça excepte la dels humans. Sovint la humanitat els ha caçat a la recerca de petroli i pell. A diverses aus també els agrada depredar pingüins Gentoo.

Aquests són els únics pingüins coneguts que cada dia augmenten tant en dominis com en nombres. Tot i que s’ha trobat que creixen en nombre a la regió de l’Antàrtida, en algunes illes, també redueixen a causa dels problemes de canvi climàtic. El 2007, havien rebut un estatus quasi amenaçat per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura .

Reproducció, nadons i vida útil de pingüins Gentoo

Aquests pingüins solen aparellar-se amb els mateixos socis cada any, després dels quals, al setembre o octubre, ponen dos ous a una distància d’uns tres dies. Els ous, el segon dels quals sempre són més petits que els primers, solen eclosionar cinc setmanes després de la posta. Fins llavors, els pares es tornen a protegir i incuben els ous.

Els pares del pingüí Gentoo tenen una naturalesa molt protectora i acollidora. Tots dos pares treballen en estreta coordinació per construir un niu per als seus petits. Després de l’eclosió dels ous, els nadons romanen al niu fins a un mes mentre els pares continuen amb les seves funcions de protecció.

Els nadons, o pollets de pingüí, solen acabar formant els seus vivers o escoletes durant la seva primera infància. Normalment al voltant del gener, aproximadament tres mesos després del seu naixement, els pollets comencen a desenvolupar les plomes adultes i a sortir pel seu compte.

No obstant això, malauradament, la seva supervivència sovint depèn de la disponibilitat d'aliments. Si alguna vegada sorgeix una situació relacionada amb la manca d'aliments, és possible que els pares hagin de decidir alimentar els més forts dels seus nadons mentre prenen una decisió difícil per sacrificar el seu nadó relativament més feble.

La vida útil dels pingüins Gentoo és de 13 a 15 anys. Sorprenentment, la batalla més dura per la vida sovint es lliura durant el seu primer any de vida, amb només un 30 a 50 per cent de probabilitats que arribin al següent.

Població de pingüins Gentoo

Els pingüins Gentoo són els únics pingüins que se sap que cada dia augmenten en nombre i en dominis. Segons fonts, la població reproductora dels pingüins Gentoo se situa actualment en més de 3.80.000 parelles.

Tot i això, la població d’aquests pingüins depèn i varia d’una regió a l’altra. Per exemple, a la regió de l'Antàrtida, la població de pingüins ha anat augmentant, mentre que a parts de l'oceà Índic la població ha disminuït.

El IUCN havia declarat, el 2007, als pingüins Gentoo com a criatures quasi amenaçades.

Pingüí Gentoo al zoo

Els pingüins Gentoo sovint es poden mantenir en entorns zoològics i sovint es poden combinar fàcilment amb problemes mínims. Les fonts suggereixen que, a hores d’ara, hi ha més de 750 pingüins Gentoo que viuen a zoos de tot el món.

Mostra els 46 animals que comencen per G

Articles D'Interès