Pingüí Chinstrap

Classificació científica del pingüí Chinstrap

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Esfenisciformes
Família
Spheniscidae
Gènere
Pygoscelis
Nom científic
Pygoscelis Antarcticus

Estat de conservació del pingüí Chinstrap:

Menor preocupació

Ubicació del pingüí Chinstrap:

Antàrtida
oceà

Dades del pingüí Chinstrap

Presa principal
Krill, peix, gambeta
Característica distintiva
Cara blanca i línia fina i negra que corre sota la barbeta
Habitat
Illes Antàrtiques Rocoses
Depredadors
Foca de lleopard, orca, aus marines
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Colònia
Menjar preferit
Krill
Tipus
Ocell
Eslògan
Hi ha 7 milions de parelles reproductores!

Característiques físiques del pingüí Chinstrap

Color
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Esperança de vida
15 - 20 anys
Pes
3 kg - 6 kg (6,6 lliures - 13 lliures)
Alçada
60cm - 68cm (24in - 27in)

'La colònia més gran de pingüins amb mentonera té més pingüins del que té San Francisco!'




El pingüí de la barbeta és el més abundant de totes les espècies de pingüins. De fet, una de les seves colònies té més d’un milió de parelles reproductores de pingüins en una illa remota.



Dades increïbles sobre el pingüí Chinstrap!

  • La colònia de pingüins de la barbilla de l’illa Zavodovski a l’oceà Atlàntic Sud és tan gran (s’estima que és d’1,2 milions de parelles reproductores) queGuinness Book of World Records la va declarar com la 'colònia de pingüins més gran del món! ” Per perspectiva, l’illa té més pingüins que no pas gent de San Francisco. (Per veure l'aspecte d'aquesta increïble colònia, només cal que desplaceu-vos cap avall fins a la nostra 'secció de població!)
  • Molts pingüins amb mentonera s’aparellen de per vida; es va trobar que les parelles d'aparellament reunien el 82 per cent del temps.
  • Els pingüins Chinstrap són un dels més agressius.

Nom i classificació científics del pingüí Chinstrap

El pingüí Chinstrap té el nom científic dePygoscelis antarcticus. De vegades també es fa referència als pingüins ChinstrapP. Antàrtida,que era un nom científic anterior per a l'espècie. El seu nom de família és Spheniscidae i la classe a la qual pertany és Aves.



La família Pygoscelis està formada per tres pingüins diferents; junts se'ls coneix com pingüins 'de cua pinzellada'. El pingüí de la barbeta també s’anomena pingüí anellat, pingüí barbut i pingüí picapedrer, que és un nom donat per la seva crida sorollosa.

No es coneix realment l’origen del nom de pingüí: una possibilitat és que provingui de la paraula gal·lesa, “ploma” per a cap i “gwyn” que significa blanc.


Aspecte i comportament del pingüí Chinstrap

Amb els seus caps negres que semblen un casc, les marques negres de la corbata donen nom a aquest pingüí. Altrament de cara blanca, els becs i els ulls tenen un color negre. Els seus peus són de color rosa i les plantes de color negre. Els pingüins joves tenen una cara de color gris i arribaran a les marques adultes en 14 mesos.

No són els més grans de pingüins; el pingüí de la barbeta és de mida més mitjana. La seva longitud és de 75 cm (29 polzades) i tenen un pes mitjà de 5,5 kg (12 lliures).

Aquest pingüí té una veu molt vocal quan es troba a la seva colònia reproductora. Els sons dels pingüins Chinstrap són molt sorollosos; el pingüí fa un 'ah, kauk, kauk, kauk' mentre aixeca les aletes i gira el cap d'un costat a un altre.

Dins dels seus terrenys de cria, els pingüins de la barbeta són molt vius. Sovint es barallen i se sap que agiten el cap i les aletes, criden, es reverencien, fan gestos i s’obren l’abric. Si es produeix una disputa territorial, poden mirar, assenyalar i carregar.

El pingüí de la barbilla és molt social i es pot trobar a les colònies amb el pingüí Adélie, els corbs marins o altres pingüins similars. Els seus nius són simples i en buits rocosos. A l’hora de defensar-se contra altres espècies i entre elles, són els més agressius dels pingüins de cua pinzellada.

Un grup de pingüins s’anomena colònia. Altres noms del mateix grup inclouen Waddle o rookery. Un grup de pingüins que floten a l’oceà s’anomenen bassa.

Hàbitat del pingüí Chinstrap

De vegades dormen en gel amb altres races de pingüins, com el pingüí Adélie. Considerats els pingüins més agressius, passen gran part de la seva vida al mar, on podrien alimentar-se de peixos petits i krill.

Viuen a l'Antàrtida i al mar d'Escòcia, a les Orcades del Sud, a les illes Shetland del Sud i a les illes Sandwich del Sud, on es troba la més gran de les seves colònies. Es troben a primera línia de platja de l’oceà sud i sovint es troben en hàbitats rocosos o sorrencs. Uns quants centenars d’ocells viuen a prop de Nova Zelanda, a les illes Balleny, a la zona de la dependència de Ross.

A principis d'abril, que és la tardor a l'hemisferi sud, el pingüí de la barbeta segueix les escoles del krill mentre migren cap al nord cap a aigües més càlides i amb menys gel.



Dieta de pingüins Chinstrap

Al pingüí de la barbeta li agrada bussejar. Pot capturar alguns peixos, calamars i gambetes, però la gran majoria de la seva dieta prové de menjar krill. Amb una biomassa estimada de 379 milions de tones a l’Oceà Sud, el krill és abundant a les aigües properes a on els pingüins de barres tenen les seves colònies.

Tanmateix, amb la temperatura mitjana de l’aire que augmenta dràsticament (fins a 5 a 6 graus centígrads) en moltes de les zones on els pingüins cacen el krill, s’ha estimat que l’augment i la caiguda de les poblacions de krill són el factor impulsor de les fluctuacions de les poblacions de pingüins.

Chinatrap Penguin depredadors i amenaces

Els principals depredadors del pingüí de la barbeta adulta són les foques lleopard i les orques. Els estudis de foques lleopard han demostrat que poden menjar entre l’1,4 i el 5% d’una colònia de pingüins durant la temporada de reproducció. Les foques lleopard depenen de la sigil·lia per caçar pingüins de barres. Esperen al llarg de les vores de les capes de gel on els pingüins s’han congregat i capturen pingüins quan entren a l’aigua. En general, una vegada que els pingüins de la barbeta han entrat en aigües obertes, s’enfronten a menys amenaces.

Altres depredadors inclouen lleons marins i taurons. Els ous i els pollets estan en perill per les esquas, aus marines depredadores. La major amenaça per a les foques lleopard, com passa amb altres espècies de pingüins, és el canvi climàtic que ha afectat l’abundància de krill.

Reproducció, nadons i vida útil del pingüí Chinstrap

En tornar a la colònia quan busca el seu company, el mascle batrà al pit amb les aletes mentre alça el cap per fer un crit. Altres mascles solen fer-se ressò dels mateixos sons únics de pingüí de mentonera quan un ha començat a cridar. Un cop el pingüí de la barbeta hagi trobat un company, tornarà al mateix cada any; les parelles aparelladores es reuneixen per formar un vincle especial.

L’època de cria és de novembre a desembre fins a març. El pingüí de la barbeta posa dos ous; el moment sol ser més tardà que altres espècies de pingüins propers. Els ous són eclosionats tant per la mare com pel pare, que fan torns de 5 a 10 dies. Al cap d’uns 37 dies, els ous eclosionen. El nadó es queda amb els seus pares durant aproximadament un mes. Després es passa amb un grup de pollets joves.

Un nadó de pingüí s’anomena pollet. També es podria anomenar nius. Un grup de pingüins cridats s’anomena escola bressol, on els pollets s’amunteguen per aconseguir calor i contra depredadors. Això permet als pares anar a buscar aliments per tornar. Al cap d’uns dos mesos, el plomós esponjós és substituït per plomes impermeables i el pollet ja està llest per fer el seu primer viatge al mar per caçar pel seu compte.

El pingüí de la barbeta viu fins als 20 anys. El pingüí menús més antic de l’Amèrica del Nord amb més de 32 anys d’antiguitat al 2015 tenia 32 anys i vivia als Moody Gardens de Texas.

Població de pingüins Chinstrap

A l’agost de 2018, la UICN va estimar que la població de pingüins de la barbeta era de 8 milions d’individus. Són les més abundants de totes les espècies de pingüins i es classifiquen com a 'Menys preocupants', tot i que en general la seva població disminueix.

Es troben a les illes Circumpolar, Subantàrtica i Antàrtica i a la Península Antàrtica. Quan es reprodueixen, no es troben sobre gel, sinó que romanen a la costa rocosa. La colònia més poblada de pingüins de barres d’ulls es troba a l’illa Zavodovski, que és una illa de les illes Sandwich del Sud.

Tot i que aquesta illa fa només 5 quilòmetres de llarg i 3 d’amplada, admet més d’un milió de parelles reproductores de pingüins de barres.

Més enllà de l’Antàrtida, també s’han vist pingüins de barres a les zones següents:

  • Argentina
  • Illa Bouvet

  • Xile
  • Les illes Malvines
  • Territoris australs francesos
  • Geòrgia del Sud

  • Illes Sandvitx Sud
  • Illes davant de Nova Zelanda

Dades del pingüí Chinstrap

La seva colònia més gran s'ha anomenat 'el lloc més olorós de la Terra!'

Amb més d’un milió de parelles de pingüins reproductors en una petita illa que fa només 5 km d’amplada, us podeu imaginar que l’illa de Zavodovski és unaboniclloc pudent. No obstant això, més enllà de les deposicions de pingüins, l’aire sulfúric d’un volcà actiu de l’illa també produeix olors nocives. Aclamat pel Regne UnitTelègrafcom 'el lloc amb més olor del món', les característiques de l'illa porten noms com Stench Point, Pungent Point i Noxious Bluff.

La seva colònia més gran també està amenaçada per un volcà

L'estratovolcà de l'illa que alberga la colònia més gran de pingüins amb barres es diu Mount Curry, i va començar a entrar en erupció el març del 2016. L'erupció va cobrir gran part de l'illa amb cendra, però també va arribar en un moment en què els pingüins amb barretina havien començat a deixar la seva cria. terrenys per alimentar-se al mar fins a la tardor, cosa que va limitar els impactes

Destacat aPlaneta Terra II

La sèrie documentalPlaneta Terra IIva filmar els pingüins de la barbeta a Zavodovski. Per arribar a l’illa remota es va necessitar més d’un any de planificació i l’equip documental va haver de creuar alguns dels mars més agitats de la terra només per capturar aquest entorn remot.

Mostra els 59 animals que comencen per C

Articles D'Interès