Warthog

Classificació científica de Warthog

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Artiodactyla
Família
Suids
Gènere
Phacochoerus
Nom científic
Phacochoerus africanus

Estat de conservació de Warthog:

Menor preocupació

Ubicació de Warthog:

Àfrica

Fets de Warthog

Presa principal
Herba, arrels, bulbs
Habitat
Sabanes àrides i planes d’herba
Depredadors
Lleó, hiena, cocodril
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
4
Estil de vida
  • Grup
Menjar preferit
Herba
Tipus
Mamífer
Eslògan
Té dos jocs de ullals a la cara.

Característiques físiques de Warthog

Color
  • Marró
  • Gris
  • tan
Tipus de pell
Cabell
Màxima velocitat
30 mph
Esperança de vida
12-18 anys
Pes
50-150 kg (110-330 lliures)

'Els facoquers són herbívors per elecció, els omnívors per necessitat'.



Un gran membre de la família dels porcs, l’espècie de facoquer és més coneguda pels seus quatre ullals afilats i els seus bonys encoixinats o berrugues a la cara. Les femelles de l’espècie són força socials i viuen en grups familiars anomenats sonders. Tot i que poden semblar viciosos, aquests animals prefereixen fugir de depredadors en lloc de lluitar i no són agressius tret que estiguin enrere en un racó. Els facoquers no tenen un estat de conservació especial en aquest moment, però els humans s’han convertit en una greu amenaça per a aquests animals a causa de la caça excessiva en determinades zones.



Fets increïbles de Warthog!

  • Les gruixudes protuberàncies de la cara dels facoqueros ajuden a protegir els mascles quan lluiten durant la temporada d'aparellament.
  • Els facoquers no fan casa seva. En canvi, passen a abandonats aardvark caus.
  • Les femelles facoqueres són animals socials i viuen en grups anomenats sondes, mentre que els mascles són més territorials i prefereixen viure sols.
  • Com altres porcs, no tenen glàndules sudorípares i han de rodar pel fang per refrescar-se.
  • Les femelles que perden els seus propis nadons fomentaran altres garrins lactants.

Warthog Nom científic

El facoquer és un mamífer, el que significa que té sang calenta i que les seves cries neixen vives i alletades per les femelles. El nom científic de facoquer, Phacochoerus africanus, prové de les paraules gregues 'phakos', que significa 'un talp o berruga', i khoiros, que significa 'un porc o un porc'. Com podeu veure, això es tradueix directament en el seu nom comú, facoquer. L’última part, Africanus, fa referència a la seva ubicació a l’Àfrica.

Aparença de facoquer

Els facoquers tenen caps grans amb bonys encoixinats a cada costat i quatre ullals afilats. Són de color marró fosc i majoritàriament calbs, però tenen una melena gruixuda que va des del cap fins a la meitat de l’esquena. També tenen cues minúscules i tufades que es posen drets a l’aire quan corren.



La mida mitjana és d'entre 120 i 250 lliures i aproximadament 30 centímetres d'alçada a l'espatlla. Els mascles d’aquesta espècie solen ser més grans que les femelles.

Una imatge en color horitzontal, de longitud completa, d’un facoquer, agenollat ​​per beure d’una piscina d’un amagatall a la reserva de caça de Karongwe, Sud-àfrica.
Una imatge en color horitzontal, de longitud completa, d’un facoquer, agenollat ​​per beure d’una piscina d’un amagatall a la reserva de caça de Karongwe, Sud-àfrica.

Comportament de facoquer

A causa de la mida i l’aspecte del facoquer, moltes persones es pensen agressives. Al contrari, generalment prefereixen fugir dels depredadors en lloc de lluitar. Arribant a velocitats de fins a 30 milles per hora, són molt hàbils per superar el perill. Quan fugin del perill, tornaran als seus caus amb els enormes ullals cap endavant per poder defensar-se si és necessari.

A aquesta espècie de la família dels porcs li agrada enrolar-se al fang com els seus cosins domesticats. Es submergeixen tant per refrescar-se com per evitar insectes. Els facoquers també gaudeixen d’una relació simbiòtica amb els becers per ajudar-los a alleujar els insectes. Aquests ocells diminuts munten a l’esquena de l’animal i mengen els insectes que els molesten.



Warthog Habitat

Els facoquers són originaris de la regió subsahariana d'Àfrica. Prefereixen viure en zones més fresques i obertes com les sabanes, evitant que siguin greus deserts , i les selves tropicals. Tot i que els facoquers són excel·lents excavadors, no fan els seus propis caus. En canvi, passen a abandonats aardvark caus.

Dieta Warthog

Els facoquer són omnívors que mengen herba i tubercles gairebé exclusivament. Tenen coixinets gruixuts i callosos a les potes anteriors que protegeixen les extremitats mentre es dobleguen per pasturar. Si els aliments són escassos, eliminaran les canals o menjaran insectes per satisfer les seves necessitats calòriques, però mai no caçaran el seu menjar. També poden viure uns mesos sense aigua durant les estacions seques.

Warthog Predators and Threats

Els depredadors més comuns del facoquer són lleons , lleopards , guepards , hienes , i cocodrils . Àguiles també pot suposar una amenaça per als nadons. Com que molts d'aquests animals són caçadors nocturns, aquests animals surten a buscar menjar durant el dia i tornen a la seguretat dels seus caus a la nit.

Els humans també amenacen la població de facoquers a causa de la massificació i la caça excessiva. A les zones on els éssers humans són els depredadors més comuns, aquests animals ajustaran els seus horaris per alimentar-se a la nit i es posaran a les cabanes durant el dia.

Reproducció de facoquer, nadons i vida útil

Els mascles es coneixen com senglars, mentre que les femelles facoqueres són conegudes com truges. Tant els senglars com les truges tenen molts companys al llarg de la seva vida. A diferència de molts altres animals, els mascles poques vegades es tornen agressius durant la temporada d'aparellament. Les baralles es produeixen de tant en tant, però aquestes baralles poques vegades causen ferides importants, ja que solen atacar amb el cap i els ullals superiors.

Els facoqueros tenen el període de gestació més llarg de qualsevol espècie de la família dels porcs. Les truges estan embarassades durant uns 175 dies i generalment donen a llum durant la temporada seca. Les ventrades contenen una mitjana de tres nadons, anomenats garrins. Els garrins viuen exclusivament al cau amb les seves mares durant unes sis o set setmanes, i les femelles poden viure en el mateix so que les seves mares durant tota la vida.

De mitjana, aquests animals poden viure uns 15 anys en llibertat i poden viure fins a 20 anys en captivitat.

Població Warthog

En aquest moment, els facoers no tenen cap estat de conservació especial. El seu nombre ha començat a disminuir en algunes zones perquè no hi ha regulacions sobre quants d'aquests animals poden ser assassinats per un caçador. Aquesta manca de regulació ha provocat la caça excessiva. Els facoquers encara prosperen a les reserves de fauna, però molts zoològics han tingut poc o cap èxit en la cria en captivitat.

Warthogs Al Zoo

Podeu veure aquests animals al zoo de tot el món, inclòs el San Diego Zoo a Califòrnia, EUA, el Zoo de Toronto a Ontario, Canadà i el Zoo de Londres a Londres, Anglaterra.

Mostra els 33 animals que comencen per W

Articles D'Interès