Peu de tamarinde

Classificació científica de Pied Tamarin

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
primats
Família
Callitrichidae
Gènere
Saguinus
Nom científic
Saguinus bicolor

Estat de conservació del tamarin pi:

En perill crític

Pied Tamarin Localització:

Sud Amèrica

Dades de Tamarin Pied

Presa principal
Fruites, insectes, rosegadors
Característica distintiva
De mida petita i cua llarga i fina
Habitat
Bosc tropical de terra baixa
Depredadors
Falcons, serps, gats salvatges
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Tropa
Menjar preferit
Fruita
Tipus
Mamífer
Eslògan
Només es troba a una zona del Brasil.

Característiques físiques del Pied Tamarin

Color
  • Marró
  • xarxa
  • Negre
  • Blanc
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
24 mph
Esperança de vida
De 8 a 15 anys
Pes
220 g - 900 g (7,7 oz - 32 oz)
Llargada
18cm - 30cm (7in - 12in)

'Un dels 25 primats més amenaçats'



Els tamarins de peu són primats en perill d’extinció al nord-oest Brasil . Les espècies amb aspecte de Yoda, que gaudeixen de forts vincles socials, també passen pels tamarins de cara nua brasilers.



Primats en perill llista els tamarins com un dels 25 primats més amenaçats. A més, segons el Unió Internacional per a la Conservació de la Natura , la població de l’espècie ha caigut més d’un 80 per cent en tres generacions, fent d’aquests tamarins En perill crític .

L’expansió urbana i l’expansió rural són excepcionalment destructives per a l’espècie i molts grups de conservació treballen per garantir la supervivència del tamarin.



Fets increïbles de Tamarin Pied!

  • Els tamarins de peu només viuen en un quadrant de selva tropical restringida Brasil . No obstant això, els conservacionistes estan preocupats perquè els legisladors puguin sacrificar àrees protegides en favor de l'expansió.
  • Els tamarins de peu són el Nou Món micos - una agrupació taxonòmica de cinc famílies de primats que es troben a les regions tropicals d’Amèrica Central, Amèrica del Sud i Mèxic.
  • L’amenaça més gran per als tamarins de cara nua brasilers és la destrucció de l’hàbitat relacionada amb Manaus, una bulliciosa metròpoli al cor de la selva amazònica.
  • Els tamarins de peu són una de les úniques espècies del seu gènere amb rostres sense pèl.

Nom científic de Pied Tamarin

Saguinus bicolorés el nom científic per a aquests tamarins. Saguinus és una combinació de la paraula portuguesa 'sagui', que es tradueix per 'mico petit' i el sufix llatí 'inus', que significa 'de o pertanyent a'. Bicolor es refereix a la pell de doble to de l’animal.

Col·loquialment, pied significa 'tenir dos o més colors', i el tamarin descriu les espècies de la família de l'úrmits, el mico petit. La majoria tenen mantes de pell distintives al voltant de les espatlles i el coll, a més de cares peludes. Tanmateix, els tamarins de peu es diferencien del paquet de titís amb les seves tasses sense pèl.

Aspecte i comportament de Tamarin Pied

Aspecte

De 7 a 11 polzades i només pesen uns 430 grams (poc menys d’una lliura), aquests tamarins són petits en comparació amb altres primats. Tot i això, són una de les espècies de tamarin més grans i tenen unes urpes proporcionalment grans.



Els colls i les espatlles dels tamarins de peu estan coronats amb un pelatge blanc pelut. Però, de cintura cap avall, es posen abrics de color ametlla.

Les cares negres sense pèl d’aquests tamarins, les grans orelles diferents i els ulls rodons fan un rostre molt “Yoda-esque”.

Parlant d’ulls, les femelles de l’espècie poden veure més colors que els mascles perquè les primeres gaudeixen de visió tricromàtica i les segones només dicromàtiques.

Pel que fa a la resta de les seves característiques, aquests tamarins porten un nas pla amb les fosses nasals laterals i tenen 32 dents. A més, en comptes d’ungles, les urpes s’estenien des dels dits dels tamarins, excepte al dit gros.

Pied Tamarin (Saguinus Bicolor): saltant d
Tamarin de peu o Saguinus bicolor saltant sobre una branca

Comportament

Aquests tamarins són animals socials que viuen en petits grups cooperatius de fins a 15 individus, però la majoria tenen entre cinc i set membres.

Una espècie matriarcal, poliandria, amb cúmuls de tamarin pi, està dirigida per femelles alfa que són les úniques dames membres de la tribu que s’aparellen i donen a llum. Altres femelles del grup presenten instints reproductius, però auto-suprimeixen els impulsos.

Els tamarins de peu són animals molt territorials que utilitzen el llenguatge corporal i les vocalitzacions agudes per alertar els amics i espantar els enemics. Un periodista integrat amb investigadors a l'Amazones va descriure una vegada el mico La xerrameca sona com una 'tetera bullint fent codi morse'.

Els tamarins de cara nu, diürns, arbòries i quadrúpedes, passen els dies buscant menjar als arbres utilitzant les quatre extremitats per a la locomoció.

A més, com la majoria dels primats, aquests tamarins utilitzen un sistema de comunicació multifacètica que inclou marques d’olor, llenguatge corporal i una sèrie de xiulets i xiuxius. La preparació és fonamental per a les seves vides i juga un paper important en el manteniment de l’equilibri social.

Hàbitat Pied Tamarin

Els tamarins de peu només viuen en una regió brasilera a Manaus i als voltants, Amazones. Manaus, la Wakanda de la vida real d’Amèrica del Sud, és una ciutat en plena tecnologia i en auge al mig de la selva amazònica.

Els rius Amazon, Cuieiras, Negro i Urubu esbossen la regió històrica de l’espècie. L'espècie es pot trobar a 27 milles al nord de Manaus i fins a 62 milles a l'est.

El rostre nu micos prefereixo la terra baixa selves tropicals i normalment pengen a elevacions d'entre 32 i 40 peus. Actualment, diverses iniciatives de preservació protegeixen els hàbitats de tamarin. No obstant això, els conservacionistes es preocupen perquè els polítics desmantellin les proteccions actuals i, per extensió, eliminin les espècies en perill d’extinció.

Dieta de Tamarin Pied

Aquests tamarins són omnívors que gaudeixen de figues, flors, fruits, insectes , aranyes , granotes , sargantanes , i ocell ous. No obstant això, prefereixen gaudir de les plantes i els fruits.

Els científics que treballen amb aquests tamarins en captivitat han tingut dificultats per desenvolupar dietes ideals per als seus subjectes. Com a resultat, molts dels petits micos viure en zoològics i laboratoris lluita contra la reproducció i la reproducció. No obstant això, com més aprenem sobre nutrició, més avenços fan els investigadors.

Depredadors i amenaces dels tamariners

Petits gats salvatges, aus rapinyaires i serps són els depredadors naturals dels tamarins. Gossos i gats introduïts a la regió pels humans també ataquen els petits primats.

La competència alimentària és un altre mal de cap important per als tamarins. Repetició i els tamarins de mà daurada també ocupen la mateixa zona, mengen els mateixos aliments i poden desplaçar els tamarins de peu.

Però, finalment, la destrucció de l’hàbitat és la principal amenaça de l’espècie. Manaus, la ciutat de la regió històrica dels tamarins, s’està expandint, igual que les terres de conreu que envolten, i la construcció de carreteres i la neteja de camps concomitants destrueixen les cases naturals del mico. L’electrocució també augmenta.

Reproducció, nadons i durada de la vida de Tamarin Pied

Reproducció

Únicament les femelles alfa es reprodueixen en aquests grups de tamarins i s’aparellen amb diversos mascles. La gestació dura entre 140 i 170 dies, el 80% dels naixements produeixen bessons i el pare fa la major part de la cura del lactant. Les mares intervenen quan el bebè necessita alletar, però el pare i els altres membres del grup s’encarreguen de la resta.

Nadons

Els nadons tamarins no són independents i s’enganxen als seus pares durant uns 21 dies. La majoria dels nounats s’adhereixen als seus pares, excepte quan arriba el moment de menjar, i es lliuren a la mare. A més, altres membres del paquet de viatge es tornaran a portar i cuidar nadons.

Com s’anomenen tamarins del nadó? M'agrada els éssers humans , nou de trinca micos s’anomenen “nadons”.

Quan els nadons arriben al mes d’edat, comencen a explorar una mica pel seu compte, però encara passen de sis a set setmanes lligats a una altra persona.

Les femelles arriben a la maduresa reproductiva als 18 mesos; per als homes, triga 20 mesos.

Esperança de vida

A la natura, aquests tamarins solen viure 10 anys. En captivitat, molts sobreviuen fins als 19 anys.

Població Pied Tamarin

Tot i que els conservacionistes no tenen un recompte ferm sobre el nombre de tamarins de peu restants, els experts consideren l’animal en perill crític perquè la seva població ha disminuït almenys un 80 per cent en les darreres tres generacions.

Ara els primatòlegs coincideixen principalment en què aquests tamarins tenen tres subespècies:S.b. bicolor, S.b. ochraceus i S.b. martinsi.Tots tenen una coloració lleugerament diferent, però viuen a la mateixa regió.

Pied Tamarins als EUA Zoològics

Actualment, 170 tamarins viuen a zoològics de tot el món. En els Estats Units:

Aquesta no és una llista exhaustiva. Per trobar un zoo a prop vostre amb aquests tamarins, adreceu-vos a un motor de cerca.

Mostra els 38 animals que comencen per P

Articles D'Interès