Pangolin

Classificació Científica Pangolin

Regne
Animalia

Estat de conservació del pangolí:

En perill d’extinció

Localització de Pangolin:

Àfrica
Àsia

Dades divertides del pangolí:

Mala vista, però gran olfacte

Dades del pangolin

Preses
Formigues, tèrmits, larves
Nom de jove
Pup
Comportament grupal
  • Solitari
Fet divertit
Mala vista, però gran olfacte
Mida estimada de la població
desconegut
Amenaça més gran
caça furtiva
Característica més distintiva
Cos a escala
Altres noms)
formiguerer escamós
Període de gestació
70-140 dies
Mida de la brossa
1-3
Habitat
Diversos
Depredadors
Humans, lleons, hiena, serps
Dieta
Carnívor
Tipus
Mamífer
Nom comú
Pangolin
Nombre d'espècies
8
Ubicació
Àsia, Àfrica
Grup
Solitari

Característiques físiques del pangolí

Color
  • Marró
  • Gris
Tipus de pell
Escales
Màxima velocitat
3 mph
Esperança de vida
240 mesos
Pes
1,6 kg - 33 kg (3,5 lliures - 73 lliures)
Llargada
30,5 cm - 99 cm (1 peus - 3 peus)
Edat de maduresa sexual
2 anys
Era del deslletament
3 mesos

'El mamífer més traficat del planeta'.



El pangolin no és cap mamífer normal. Tenen escales interessants i una reacció característica de traslladar-se quan són amenaçades, deixen una impressió clara a aquells que les troben. El seu abric únic també els ha convertit en un objectiu principal per a la caça furtiva i el tràfic, que ha disminuït significativament les poblacions autòctones de tot el món. Tot i les similituds amb formiguers pel que fa a la dieta i l’aspecte, aquests petits mamífers són en realitat força diferents i es classifiquen en el seu propi ordre taxonòmic.



Fets increïbles sobre el pangolí!

  • Les escates de pangolí són en realitat grups de pèl fets de queratina.
  • Semblen i actuen com formiguers , però no estan gens relacionats amb ells.
  • Les seves glàndules olfactives poden ruixar olors com a mecanisme defensiu secundari.
  • Són un dels animals més traficats de tot el món.

Pangolin Nom científic

Els pangolins també es coneixen com a escamosos formiguers , tot i que són diferents de les reals formiguers tant en taxonomia com en genètica, a part dels seus orígens compartits a la Classe Mammalia . Totes les vuit espècies són membres de la família dels Manidae de l'ordre Pholidota, que rep el nom de l'antiga paraula grega per a 'escala de banyes'. Les vuit espècies es distribueixen entre tres gèneres: Manis, Phataginus i Smutsia.

Aspecte de pangolí

Els pangolins no són les criatures més elegants ni elegants, però el que els falta d’estètica ho compensen amb una funcionalitat especialitzada. Els seus cossos poden oscil·lar entre 1 i 3 peus de longitud, amb una longitud de la cua adulta que s’estén entre 10 i 30 polzades. Tenen caps relativament petits i punxeguts, adaptats per infiltrar-se en caus i insectes d’insectes.



Aquests mamífers tenen diverses adaptacions i característiques úniques, inclosa la manca total de dents a la boca. En canvi, tenen una llengua llarga i mòbil perfectament dissenyada per a la presa d’insectes. Les seves potes gruixudes també estan equipades amb conjunts d'urpes esmolades que els ajuden a agafar-se als arbres i esquinçar-se als nius mentre busquen preses. La seva cua prensil també funciona com a suport crucial per al seu cos, ja que utilitza les potes davanteres com a eines polivalents.

L’animal més contrabandista del món, el pangolí.

The Pangolin’s Unique Scales

Les escates del pangolí són la seva característica més destacada i una de les raons per les quals són molt traficades. Aquestes formacions en realitat estan formades per grups de pèls fetes de queratina, que és la mateixa substància que es troba a les ungles humanes. Aquests grups són tous per als nounats, però ràpidament comencen a endurir-se en escates fortes a mesura que maduren. Es formen com una armadura resistent que actua com a mecanisme de defensa quan l'animal s'enrotlla en una bola ajustada quan s'enfronta a una imminent amenaça.

Comportament del pangolin

Els pangolins són generalment tímids i solitaris, prefereixen viure sols o en parella. Són principalment nocturns, a excepció d’una espècie, i poden buscar menjar als arbres o al terra. El seu cos i les seves escates blindades els permeten emprar una postura de pilota defensiva, de forma similar a una armadillo , quan s’enfronten als depredadors. També tenen glàndules secretores de perfums que els permeten impulsar un esprai nociu com a element dissuasiu contra les amenaces.



Hàbitat Pangolin

El pangolí es troba en diversos hàbitats, tant a Àsia com a Àfrica. Manis pentadactyla es troba a tota la Xina, M. javanica és nativa en diversos llocs del sud-est asiàtic i M. crassicaudata és originària de l’Índia. Les cinc espècies restants es troben a l'Àfrica central i meridional, amb una extensió que abasta més de la meitat del continent.

Algunes espècies són arbòries, de manera que passen la major part del temps dormint, caçant i vivint als arbres. Les seves urpes afilades i la seva cua gran i flexible els permeten agafar les superfícies verticals mentre utilitzen les urpes anteriors per trencar-se en nius d’insectes. Altres espècies són principalment terrestres, el que significa que s’adhereixen a terra i solen habitar en caus. Totes les espècies són capaces de navegar per l’aigua amb certa habilitat, encara que no se sap que freqüenten ambients aquàtics.

Dieta Pangolin

De la mateixa manera que formiguers , els pangolins són insectívors exclusius que solen buscar preses que habiten en ruscs o nius grans. El que els falta en agudesa de visió, ho compensen amb un olfacte extremadament fort. Les seves fortes fosses nasals els ajuden a buscar preses i a identificar la seva ubicació sota el sòl o sota l’escorça dels arbres.

Què mengen els pangolins?

Formigues i tèrmits són un objectiu principal a causa de la seva estructura de niu centralitzada i les seves nombroses poblacions. Les larves de diversos insectes també serveixen com a font potencial d'aliment, especialment per a les espècies de pangolins arbòries. La seva llengua llarga i flexible i la seva saliva enganxosa són perfectes per capturar insectes petits als seus nius o al llarg de superfícies accidentades.

Depredadors i amenaces del pangolin

Els humans són, amb diferència, l’amenaça més important per a les poblacions de pangolí a tot el món. Els animals han estat caçats durant molt de temps com a font d’aliment, però les seves escates també són molt apreciades en algunes cultures com a ingredient de la medicina tradicional. Com a mamífer més traficat del món, totes les espècies de pangolí corren un cert risc d’extinció. Les classificacions actuals entre les vuit espècies van des de vulnerable a en perill crític i hi ha estrictes controls sobre el comerç internacional tant de carn com d’escates.

Tot i que la caça furtiva i la caça humana són la principal preocupació pel que fa a la gestió de la població, també hi ha depredadors naturals a tota la zona nativa del pangolí. Qualsevol depredador local gran és una amenaça potencial, inclosa hienes , lleons i pitons.

Pangolin i COVID

El 2020, els investigadors del COVID van descobrir que els pangolins eren amfitrions d’un coronavirus que era extremadament similar al responsable de la pandèmia COVID-19. Tot i que això no va establir cap vincle definitiu ni va suggerir l'animal com a possible portador, sí que va plantejar preocupacions sobre el funcionament de l'animal com a vector per a la infecció per coronavirus. Això els converteix en el segon animal, després dels ratpenats, identificat com a possible font o portador del coronavirus. Aquesta revelació també va causar certa preocupació als ecologistes sobre el risc de les persones que es dirigeixen als pangolins per a l'extermini per reduir el risc percebut de COVID.

Reproducció de pangolí i cicle de vida

Les parelles de pangolins solen aparellar-se només una vegada a l'any, i les estacions d'aparellament regionals solen produir-se durant l'estació o la tardor. Els mascles deixen marcadors d’olor per atraure possibles companys al seu territori. En situacions competitives, els mascles adversaris utilitzen les seves cues pesades com a armes per aconseguir el domini i guanyar-se el dret a reproduir-se amb la femella.

Les mares solen donar a llum un cadell a la vegada, però algunes espècies a Àsia poden tenir-ne dos o tres alhora. El període típic de gestació varia segons les espècies, oscil·lant entre els 70 i els 140 dies. Les primeres setmanes de vida les passem amagades en un cau o niu. Després que el cadell hagi madurat una mica i les seves escates toves hagin començat a endurir-se, es munta a la cua de la mare o a l’esquena per acompanyar-la mentre caça.

El procés de deslletament normalment comença al cap d’uns mesos, però les cries de pangolin poden romandre amb la seva mare fins a dos anys. Les mares acaben abandonant les seves cries quan han arribat a l’edat adequada per defensar-se per si mateixes. L’esperança de vida en estat salvatge és incerta, però se sap que els animals viuen en captivitat fins a 20 anys.

Població Pangolin

Tot i que els conservacionistes no tenen una idea clara del nombre total de població de pangolins a Àsia i Àfrica, hi ha moltes raons per creure que estan en forta disminució. Centenars de milers d’animals es maten cada any per la seva carn i escates, cosa que ha provocat una prohibició internacional massiva de tot comerç comercial el 2016.

Mostra els 38 animals que comencen per P

Articles D'Interès