Tigre de Malàisia

Classificació científica del tigre malaià

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Fèlids
Gènere
panthera
Nom científic
Panthera Tigris Jackson

Estat de conservació del tigre malaià:

En perill d’extinció

Ubicació del Tigre Malai:

Àsia

Dades del tigre malai

Presa principal
Cérvol, bestiar boví, senglar
Habitat
Bosc tropical dens
Depredadors
Humà
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
3
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Cérvols
Tipus
Mamífer
Eslògan
Es troba a selves menys denses.

Característiques físiques del tigre malai

Color
  • Negre
  • Blanc
  • taronja
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
60 mph
Esperança de vida
18 - 25 anys
Pes
80 kg - 150 kg (176 lliures - 330 lliures)

Els tigres de Malàisia poden assolir velocitats de carrera de fins a 40 mph i aquesta espècie en perill crític també és coneguda per ser un gran nedador.



Com el seu nom indica, els tigres de Malàisia viuen a Malàisia, situada al sud-est asiàtic. Són les subespècies més petites del tigre continental. Els tigres de Malàisia viuen sols excepte durant la temporada de reproducció. Són carnívors que mengen cérvols , ramat, porc senglar , i óssos solars . Aquests tigres poden viure de 15 a 20 anys al seu hàbitat natural.



5 dades del tigre malai

  • Els tigres malayos són grans nedadors i fins i tot se sap que creuen rius quan cal.
  • Tots els tigres de Malàisia tenen un patró de ratlles completament únic per a aquest individu.
  • Aquests tigres dormen la major part del dia i cacen de nit
  • Els tigres de Malàisia parlen entre ells fent sonar (xuflar), a més de rugir i grunyir
  • El mascle del tigre malai és molt territorial i lluitarà amb altres mascles que entren a la zona

Nom científic del tigre malai

El nom científic del tigre malai ésPanthera tigris jacksoni. 'Jacksoni' fa referència a un home britànic anomenat Peter Jackson que era un notable conservacionista del tigre. Aquest gran gat pertany a la família dels Felidae i la seva classe és Mammalia. La paraula dels pobles de Malàisia per a tigre és 'harimau' o 'rimau' en definitiva. També es refereixen a aquest tigre com Pak Belang, que es tradueix a Uncle Stripes en anglès.

El tigre malai és una de les sis subespècies del tigre. El grup inclou el Siberià o Amur , Bengala , Sumatran , sud de la Xina , i Tigres indoxinesos .

Aspecte i comportament del tigre malai

Un tigre malai té un pelatge ataronjat a l'esquena, la cua, el cap i la cara juntament amb un patró de ratlles negres. La seva part inferior és blanca. Aquest gran gat també té bigotis llargs i ulls grocs penetrants.

Si el teu gat de casa mai us ha llepat el braç, ja sabeu que té una superfície rugosa a la llengua. Bé, un tigre malai també té això. La seva llengua està coberta de petites espigues flexibles anomenades papil·les. Hi ha papil·les per rascar el pelatge o les plomes de les preses capturades pel tigre. Això és així perquè el tigre no hagi d’empassar-se pells ni plomes, ja que gaudeix d’un àpat. Per descomptat, les papil·les de la llengua d’un tigre malai són molt més nítides que les papil·les de la llengua d’un gat de casa. Al cap i a la fi, un gat de casa només ha de menjar menjar suau per a gats d’un bol.

Un tigre malai mascle creix fins als vuit metres de llargada del cap a la cua, mentre que les femelles tenen una llargada d’uns set metres. Això és tan gran com un llit extragran! Un tigre malai mascle pesa al voltant de 220 a 300 lliures mentre que una femella al voltant de 170 a 240 lliures. Com a referència, un tigre de 200 lliures pesa una mica més que un cangur adult.

El tigre malai és en realitat la subespècie més petita del tigre continental. Compareu aquest tigre amb el més gran de l’espècie, el tigre siberian que creix fins a 10,5 peus de llarg i pesa fins a 660 lliures.

Els únics depredadors dels tigres malayos són els éssers humans , encara que de vegades aquests tigres xoquen i es lesionen mútuament en lluites territorials. Els tigres mascles marquen el seu territori amb orina o arrapant els troncs dels arbres de la zona. Tenen una aroma particular que deixen enrere amb les marques de les urpes. Altres gats estan destinats a detectar aquesta olor i mantenir-se allunyat. Els tigres malayos passen gran part del seu temps patrullant al seu territori assegurant-se que no hi entrin altres tigres.

Com que aquest gran gat no té depredadors d’animals, no necessita camuflatge per amagar-se. Tanmateix, l’abric de ratlles d’un tigre malai serveix de camuflatge quan persegueix preses i necessita barrejar-se amb l’entorn per poder atacar per sorpresa. Aquest gat també intenta evitar ser vist assegut en herba alta o en altres tipus de vegetació densa.

Els tigres de Malàisia viuen sols tret que cerquin parella durant la temporada de reproducció.



foto frontal del tigre malayo (Panthera tigris jacksoni) del tigre malayo dormint

Hàbitat del Tigre de Malàisia

Els tigres de Malàisia viuen a Malàisia al sud-est asiàtic. Concretament, es troben a Pahang, Kelantan, Perak i Terengganu. Viuen als boscos tropicals perquè els densos arbres d’aquests boscos faciliten la captura i la presa dels tigres.

Quan els tigres de Malàisia no dormen ni s’assequen, neden als rius i rierols de la zona. Aquests animals tenen les potes palmades i les potes fortes que els ajuden a mantenir-se a la superfície. Neden per estar frescos i viatjar a altres zones per trobar preses.

Igual que els gats de totes les mides, els tigres malayos tenen ulls que permeten entrar una gran quantitat de llum perquè puguin caçar a la nit. A més, els nervis sensorials dels bigotis d’aquest tigre l’ajuden a navegar pel bosc fosc a la nit.

Dieta del tigre malai

Què mengen els tigres de Malàisia? Com tots els tigres, els tigres de Malàisia són carnívors. Mengen alguns tipus de Sambar i lladrucs cérvols , porc senglar , porcs barbuts, serow, i óssos solars . És probable que el tigre malai, com la majoria dels tigres, vagi darrere dels animals més vells o més febles d’un ramat per tal de poder capturar-lo fàcilment.

S’ha sabut que aquests grans gats van darrere de la cria elefants . Un elefant adult seria massa gran per capturar-ne un sol tigre malai, però un elefant jove (conegut com vedell) no suposaria un repte tan gran. No obstant això, els elefants adults d’un ramat de vegades envolten un nadó elefant per protegir-lo dels tigres i altres depredadors. Poden donar una puntada de peu o un cop de peu a un tigre causant-li ferides greus o la mort.

Els tigres de Malàisia persegueixen les seves preses i després utilitzen breus ràfegues de velocitat per capturar-los. Normalment, les preses són arrossegades a un lloc concret per menjar. Aquests grans gats poden menjar 88 quilos de carn alhora. Un menjar de 88 lliures equival aproximadament al pes de tres barres d’or. No obstant això, un tigre pot menjar només una vegada a la setmana.

Depredadors i amenaces del tigre malai

Els humans són l’únic depredador d’aquests tigres. Els tigres s’anomenen depredadors primaris perquè es troben a la part superior de la cadena alimentària animal.

Tot i que són depredadors principals, aquests tigres s’enfronten a diverses amenaces a la seva existència. Aquest tigre ha experimentat una pèrdua d’hàbitat i de caça furtiva per part dels humans. Són caçats pels humans per les seves pells i s’utilitzen diverses parts del cos per produir medicaments. De vegades, els pagesos els maten quan els tigres ataquen el bestiar. L'estat oficial de conservació d'aquest tigre segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) com En perill crític .

Afortunadament, s’estan fent esforços de conservació per protegir aquests tigres. El WWF (World Wildlife Fund) de Malàisia ha pres mesures per controlar la població d’aquest tigre i està augmentant els esforços per educar la gent al respecte. Els zoològics de tot el món participen també en programes de cria del tigre malai per augmentar la població.



Reproducció, nadons i vida útil del tigre malai

L’època de reproducció d’aquests tigres cau entre novembre i març, tot i que s’aparellen durant tot l’any. Els tigres mascles tenen un territori que sol contenir un grup de femelles amb les que es reprodueix. Una femella de tigre està embarassada durant aproximadament 100 dies. Durant aquest temps, busca un cau per tenir-hi els nadons. Dóna a llum entre dos i quatre nadons per ventrada i és l'única cuidadora.

Es diuen nadons tigres cadells . Neixen amb els ulls tancats, no poden caminar i tenen un pelatge de color molt clar. Durant els dos primers mesos de vida, els cadells nodreixen de la seva mare. Al cap d’una o dues setmanes, els ulls s’obren i a les tres setmanes els cadells poden moure’s.

Als tres mesos aproximadament, els cadells comencen a sortir amb la seva mare on aprenen a caçar i comencen a menjar carn. Els cadells lluiten i juguen els uns amb els altres per agafar força i aprendre a perseguir les preses. Abans de complir els quatre mesos, l’abric d’un cadell comença a posar-se taronja i el disseny de ratlles negres comença a prendre forma. Els cadells es queden amb la seva mare fins als aproximadament un any i mig.

Malauradament, la taxa de mortalitat dels cadells de tigre és elevada. De fet, el 50 per cent d’aquests cadells no sobreviuen fins als dos anys. Els cadells són indefensos al néixer i poden ser víctimes d’atacs d’altres animals de la zona o fins i tot d’altres tigres adults.

La vida útil d’aquests tigres en llibertat és de 15 a 20 anys. A mesura que aquests tigres es fan grans, es poden ferir mentre caçen i perden la capacitat de capturar preses. Això pot conduir a la fam.

Població de tigres de Malàisia

L'estat oficial de conservació dels tigres de Malàisia és En perill crític el que significa que la població d’aquest gran gat està en perill i disminueix. El 2013, es va estimar que hi havia entre 250 i 340 tigres malayos adults. És probable que ara hi hagi menys a causa de la pèrdua d’hàbitat i de l’activitat furtiva.

Tot i això, s’estan fent alguns esforços per preservar la població d’aquest tigre i augmentar-ne el nombre. Els zoològics tenen programes de cria i altres grups de conservació de la vida salvatge s’uneixen per ajudar aquest increïble animal.

Mostra els 40 animals que comencen per M

Articles D'Interès