Grua

Classificació científica de la grua

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Gruiformes
Família
Gruidae
Nom científic
Gruidae

Estat de conservació de la grua:

Gairebé amenaçat

Ubicació de la grua:

Àfrica
Àsia
Euràsia
Europa
Amèrica del nord
Oceania

Dades de la grua

Presa principal
Insectes. Peix, gra
Característica distintiva
De mida corporal gran i bec llarg
Envergadura
1,8 m - 2,4 m (71 a 95 polzades)
Habitat
Aiguamolls temperats
Depredadors
Guineu, Àguila, Gats salvatges
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Insectes
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
4
Eslògan
Moltes són espècies en perill crític.

Característiques físiques de la grua

Color
  • Marró
  • Gris
  • xarxa
  • Blau
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
25 mph
Esperança de vida
15 - 30 anys
Pes
3,7 kg - 10 kg (8,2 lliures - 22 lliures)
Llargada
1 m - 1,4 m (40 a 55 polzades)

'Les grues ballen per atraure un company!'



Les grues són una col·lecció d’espècies d’ocells alts amb potes llargues. Al món hi ha 15 espècies diferents d’aquestes aus, que solen tenir color marró, blanc o gris. Diferents espècies d’aquestes aus viuen a tots els continents, excepte Amèrica del Sud i l’Antàrtida, que normalment es reprodueixen al nord i volen cap al sud cap a climes més càlids durant l’hivern. L’ocell més gran d’Amèrica és una grua que fa fer cuits, fa cinc metres d’alçada i estén les ales fins a set peus. Es coneixen per ser aus molt socials que realitzen danses elaborades per atraure companys de tota la vida.



5 fets de la grua

  • Actualment, hi ha 15 espècies de grues al món
  • Els ocells volen amb el coll i les potes esteses
  • Aquests ocells són omnívors
  • Aquestes aus molt socials viuen en ramats
  • El seu vol els porta fins a 26.000 peus del terra

Nom científic de la grua

Quinze espècies diferents d’aquestes aus viuen als cinc continents. Tots aquests magnífics ocells pertanyen a la classe Aves, ordre Gruiformes, superfamília Gruoidea i família Gruidae. El nom grua és d'origen germànic, les paraules Kran en alemany i kraan en holandès. Al mateix temps de la història, al segle XVI, el món es va desenvolupar a través de l’anglès mitjà com a grua. La paraula significa 'plorar amb veu ronca'. Ara, la paraula també s’utilitza per descriure algú que estira el coll o les extremitats com l’ocell, com en el cas de “Va estirar el coll”.

Les subespècies d’aquests bords i els seus hàbitats d’estació càlida inclouen:

  • Grua eurasiàtica (comuna) del nord d’Euràsia, Turquia i el Caucas
  • Grua Sandhill d’Amèrica del Nord, Cuba i Sibèria oriental
  • Demoiselle Crane del nord-oest d'Àfrica, Ucraïna i el sud de Rússia, el centre i l'est d'Àsia
  • Grua blava de Sud-àfrica i Namíbia
  • Grua Wattled d'Etiòpia, Sud-àfrica i el sud d'Àfrica
  • Grua siberiana de Sibèria occidental i nord-est de Sibèria
  • Grua encaputxada del nord-est de la Xina i el sud-est de Rússia
  • Grua de Canadà, Wisconsin i Florida
  • Grua coronada negre de l'oest i l'est d'Àfrica
  • Grua coronada gris del sud i est d’Àfrica
  • Sarus Crane de Pakistan, nord de l’Índia, Nepal, Indoxina, Myanmar, nord d’Austràlia
  • Brolga, grua australiana d’Austràlia i nord de Nova Guinea
  • Grua de capa blanca de Mongòlia, al nord-est de la Xina, a l’extrem oriental de Rússia
  • Grua japonesa coronada vermella del nord-est de la Xina, el sud-est de Rússia i el Japó
  • Grua de coll negre del nord de l'Índia, de l'oest de la Xina i de la Xina central

Aspecte i comportament de la grua

Aquests ocells són els ocells voladors més alts del món que tenen una mida d'entre només 35 centímetres de llarg i 69 centímetres de llarg. El Demoiselle: és el més petit i Sarus Crane és el més llarg. Però la més pesada és la grua japonesa amb corona vermella, que pesa fins a 26 quilos abans de volar cap al sud a l'hivern o al nord a l'estiu. Tots els ocells tenen llargues potes, colls llargs, ales grans i cossos estilitzats. Varien d’envergadura alar amb un aspecte arrodonit. Els mascles i les femelles tenen el mateix aspecte, però els mascles són una mica més grans.

Les plomes i marques varien segons el seu hàbitat. Les aus de zones humides obertes solen tenir més coloració blanca que les espècies de boscos o zones humides petites. Els ocells que viuen al bosc o als petits hàbitats de zones humides presenten més gris. Les aus blanques generalment també creixen. Les aus més petites del bosc amb la seva coloració més fosca poden combinar-se millor amb el seu entorn mentre nien. D’aquests habitants del bosc, Sandhill i les grues comunes apliquen fang a les seves plomes per amagar-se millor dels depredadors.

Tots aquests tipus d’ocells, excepte les grues Blue i Demoiselle, tenen la pell nua a la cara. Utilitzen aquesta pell per comunicar-se amb altres ocells expandint i relaxant els músculs. Aquesta activitat també canvia el color de la seva cara. Les grues blaves, retallades i Demoiselle també poden moure les plomes al cap per senyalitzar el seu ramat.

Aquests ocells tenen característiques especials de la gola que també els ajuden a comunicar-se. Alguns tenen una tráquea més curta que només pressiona suaument sobre un os del pit. Altres tenen una tráquea més llarga que pressiona profundament cap a l’os del pit. Encara hi ha altres espècies de grues que han fusionat ossos de la tràquea i del pit que donen més potència a les seves trucades. En aquest darrer grup, les trucades poden viatjar fins a diversos quilòmetres.

Les crides d’aquestes aus inclouen un vocabulari ampli. Comencen a aprendre aquestes trucades especials que funcionen com el llenguatge humà des del moment en què apareixen. Les seves primeres trucades demanen menjar als pares i indiquen que estan contents o necessiten l’atenció dels pares. Aviat aprenen les trucades d'alarma i les trucades indiquen que estan a punt de llançar-se en vol. Es reconeixen per les seves trucades i fins i tot formen duets.

Durant l'època de cria, aquestes aus esdevenen molt territorials i es queden al seu propi territori a temps complet. Durant l'època de no reproducció, moltes espècies d'aquestes aus formen grans ramats, es relacionen, es comprometen i s'alimenten junts. Els ocells que mengen principalment plantes s’alimenten en ramats, però els que mengen carn s’alimenten en grups familiars i es reincorporen al ramat per descansar o viatjar. És important que aquestes aus s’enganxin en grups per mantenir-les segures quan descansen, protegeixen les seves cries i socialitzen.



Grues al zoo d
Grues al zoo d'Ueno, Taito-ku, Tòquio, Japó

Hàbitat de la grua

Aquests ocells viuen a tots els continents, excepte a Amèrica del Sud i l'Antàrtida. Àfrica i Àsia Oriental tenen la major varietat d’aquestes aus que viuen en una regió. Àfrica té vuit espècies, mentre que l’Àsia oriental en té sis durant la temporada alta. Amb 15 espècies diferents entre la família més àmplia de grues, cada tipus té el seu propi hàbitat preferit.

La majoria necessiten zones humides per a la seva supervivència, així com zones àmplies i obertes. La majoria també nien a les zones baixes dels aiguamolls, mentre que alguns hi nien però traslladen els pollets a terres herboses per alimentar-se durant el dia. Només els dos tipus de grues coronades per Àfrica no es troben a les zones humides. En lloc d’això, descansen en arbres.

No totes aquestes aus migren amb canvis d’estacions. Alguns són sedentaris, cosa que significa que es queden en una regió durant tot l’any. D’entre els que volen a un clima més càlid per a l’hivern, molts viatgen milers de quilòmetres fins als seus hàbitats de reproducció.

Dieta de grues

Aquests ocells són omnívors. Poden menjar tant animals com plantes. Els aliments preferits a la terra inclouen llavors, fruits secs, glans, fulles, baies i fruites. També mengen insectes, aus, petits rèptils, petits mamífers, cargols i cucs. Mentre viuen a les zones humides, s’alimenten d’arrels, tubercles, rizomes, cargols, granotes i peixos petits. La seva dieta és molt adaptable segons la seva ubicació, època de l'any i disponibilitat d'aliments. No obstant això, les aus amb bec més curt prefereixen els aliments secs de la zona alta i els que tenen el bec més llarg prefereixen els menjars de zones humides.

Les aus que s’alimenten als aiguamolls busquen tubercles i rizomes. Això els requereix romandre en un lloc durant un llarg període de temps mentre caven i amplien un forat buscant aquests aliments. També baixen el cap i avancen molt lentament cap endavant amb els seus becs explorant insectes i petits animals.

Per reduir la competència, dues espècies que viuen una a prop de l’altra adopten els seus propis hàbitats. Això evita la sobrealimentació dels aliments disponibles i garanteix que tots tinguin accés a la nutrició. Per exemple, a la Xina, les grues siberianes s’alimenten d’aigües poc profundes i de fangs, mentre que les grues veïnes de Napa Blanca s’alimenten de les vores dels aiguamolls. Al mateix temps, les grues encaputxades d’aquesta mateixa zona s’alimenten de prats i camps agrícoles, compartint els camps amb grues euroasiàtiques comunes.

Predadors i amenaces de grues

Com que els ocells adults són tan grans, pocs depredadors els desafien als seus hàbitats naturals. Però alguns depredadors existeixen i inclouen altres rapinyaires de grans dimensions, com ara mussols i àguiles . També inclouen guineus i gats salvatges. Els pollets són molt vulnerables a aquests depredadors terrestres.

Les persones prenen el seu hàbitat i amenacen aquestes aus mitjançant la urbanització. Això afecta la quantitat de població en allunyar les grues dels llocs de cria, nidificació, nidificació i alimentació.



Reproducció de grues, nadons i vida útil

Aquests ocells són monògams. Això significa que tenen un company de tota la vida. Normalment troben aquest company durant el seu segon o tercer any de vida. Però no es reprodueixen amb èxit durant diversos anys. Per atraure un company, els ocells joves realitzen un ball d'aparellament. Baten les ales, s’inclinen, salten i llancen petits pals o plantes.

Durant els primers intents de cria sovint fracassen. De vegades, aquest període de fracàs condueix al 'divorci' dels ocells per trobar nous companys. Mentre es reprodueixin amb èxit, un mascle i una femella romandran junts en la seva parella de tota la vida.

Els científics van estudiar les grues Sandhill a Florida. D’aquestes 22 parelles, set parelles van romandre juntes durant 11 anys. Dels 15 que no van romandre junts, poc més de la meitat de les relacions van acabar a causa d’una de les morts dels ocells. Al voltant del 18 per cent de les aus es van divorciar i els científics no van poder rastrejar el 29 per cent de les parelles.

Aquestes aus es reprodueixen segons l’època de reproducció individual de la seva espècie. La temporada depèn del clima i les condicions locals. Les aus migratòries es reprodueixen immediatament en arribar al seu hàbitat estiuenc des de finals de primavera fins a principis d’estiu. Tropicals normalment prefereixen reproduir-se durant les estacions humides o monsòniques.

Els ous eclosionen aproximadament un mes després de la posta. Quan els pollets eclosionen, els seus pares els donen de menjar fins que els nadons puguin volar lluny del niu. Això sol passar al cap de dos mesos. Els ocells joves poden reproduir-se als tres a cinc anys.

Les aus salvatges solen viure entre 20 i 30 anys. En captivitat, una grua siberiana va viure 83 anys.

Població de grues

Com que hi ha tants tipus d’aquestes aus, la població varia molt. Estat de conservació també depèn de les espècies individuals.

A continuació es mostra l’estat de conservació de cadascun dels 15 tipus de grues actuals al món, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura:

  • La grua eurasiàtica (comuna) té una població d'entre 590.000 i 660.000 aus i està catalogada com a no amenaçada.
  • La grua Sandhill té una població d'entre 670.000 i 830.000 aus i està catalogada com a no amenaçada.
  • Demoiselle Crane té una població d'entre 200.000 i 240.000 aus i està catalogada com a no amenaçada.
  • Blue Crane té una població d'entre 25.000 i 30.000 aus i està catalogada com a amenaçat .
  • La grua Wattled té una població d'entre 6.500 i 8.100 aus i està catalogada com a amenaçat .
  • La grua siberiana té una població d'entre 3.500 i 3.800 aus i està catalogada com a en perill crític .
  • La grua encaputxada té una població d'entre 11.550 i 11.650 aus i està catalogada com a amenaçat.
  • Whooping Crane té una població d'entre 300 i 310 aus i està catalogada com a en perill .
  • La grua coronada negre té una població d'entre 33.000 i 70.000 aus i està catalogada com a amenaçat.
  • La grua coronada gris té una població d'entre 32.000 i 49.000 aus i està catalogada com a en perill .
  • Sarus Crane té una població d'entre 24.300 i 26.800 aus i està catalogada com a amenaçat .
  • Brolga, Australian Crane, té una població d'entre 35.000 i 100.000 aus i està catalogada com a no amenaçada.
  • La grua de capa blanca té una població d'entre 5.500 i 6.500 aus i està catalogada com a amenaçat .
  • La grua japonesa amb corona vermella té una població d'entre 2.510 i 2.600 aus i està catalogada com a en perill .
  • La grua de coll negre té una població d'entre 10.000 i 11.000 aus i està catalogada com a amenaçat .
Mostra els 59 animals que comencen per C

Articles D'Interès