Estruç

Classificació científica d’estruços

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Strutioniformes
Família
Struthionidae
Gènere
Struthio
Nom científic
Struthio Camelus

Estat de conservació de l'estruç:

Menor preocupació

Localització de l’estruç:

Àfrica

Fets d’estruç

Presa principal
Herba, arrels, llavors, flors
Característica distintiva
Ales petites i coll i potes llargues
Envergadura
1,5 m - 2 m (4,9 peus - 6,5 peus)
Habitat
Zones de desert i sabana
Depredadors
Hiena, lleó, guepard
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Herba
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
1
Eslògan
L’ocell més gran del món!

Característiques físiques de l'estruç

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
  • Rosa
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
42 mph
Esperança de vida
50 - 70 anys
Pes
63 kg - 130 kg (140 lliures - 290 lliures)
Alçada
1,8 m - 2,7 m (6 peus - 9 peus)

L’estruç és l’au més gran del món amb un estruç mascle que sovint creix més de 2 metres d’alçada. L’estruç també és l’ocell més ràpid del món a terra i pot córrer a velocitats de fins a 50 mph durant períodes curts de temps.



Tot i que l'estruç és un ocell, l'estruç no pot volar i, en canvi, fugirà quan es vegi amenaçat. L’estruç pesa més de 100 kg, que és el principal motiu pel qual l’estruç no pot volar. L’estruç també s’estendrà a terra per amagar-se dels depredadors.



L’estruç menja principalment larves i insectes, que sovint es troben a terra. L’estruç és ben conegut per haver ficat el cap a terra per aconseguir que els insectes es trobin al sòl. L’estruç també té una puntada tan potent que pot ser fatal per a la majoria dels mamífers.

L'estruç es troba a Àfrica de manera nativa (i també es solia trobar a l'Orient Mitjà), però l'estruç es cultiva per la seva carn, pell i plomes a tot el món.



L’estruç posa els ous més grans de qualsevol espècie d’ocell, amb un ou d’estruç generalment més de deu vegades més gran que l’ou de gallina mitjà. A causa de la seva gran mida, l’ou de l’estruç es considera una delícia culinària en moltes cultures humanes.

Hi ha cinc espècies diferents d’estruç que es troben generalment a l’Àfrica central i oriental. Les diferents espècies d’estruç són molt similars, però varien en mida i color segons les espècies d’estruç. L’estruç està més relacionat amb l’emú australià i el kiwi de Nova Zelanda.

L’estruç és omnívor i, per tant, menja tant plantes com animals. La dieta de l’estruç consisteix principalment en fulles, herbes, llavors, arrels, flors i baies juntament amb insectes i, ocasionalment, petits mamífers i rèptils.



A causa de la gran mida i l’immens poder de l’estruç, l’estruç té pocs depredadors naturals al seu entorn. Els principals depredadors de l’estruç són els lleons i els guepards, i també les hienes i els cocodrils si són capaços d’atrapar-ne un. Els humans són un dels principals depredadors de l’estruç ja que cacen l’estruç per la seva carn i plomes.

Els estruços viuen en ramats que solen incloure el mascle dominant, les seves gallines (estruços femelles) i la seva descendència (bebès d’estruç). Durant la temporada d’aparellament, el mascle alfa farà un niu comunitari d’uns 3 metres d’amplada al terra perquè les seves estruços femelles hi ponguin els ous. Sovint hi ha més de 20 ous al niu, però és estrany que hi hagi més d’un parell de aquests ous en realitat eclosionen ja que són depredats per depredadors com els xacals i les hienes. Després d’un període d’incubació d’unes 6 setmanes, els pollets d’estruç surten dels ous. És l’estruç mascle alfa que defensa els pollets d’estruç del perill i els ensenya a alimentar-se.

Mostra els 10 animals que comencen per O

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) L’Enciclopèdia dels ocells

Articles D'Interès