Civet malai

Classificació científica de Civet de Malàisia

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Eupleridae
Gènere
dibuixos animats
Nom científic
estirar tangalunga

Estat de conservació de la civeta malaia:

vulnerable

Civet malaià Ubicació:

Àsia

Dades de Civet de Malàisia

Presa principal
Rosegadors, serps, granotes
Característica distintiva
Cos allargat i musell amb dents afilades i punxegudes
Habitat
Pluja tropical
Depredadors
Tigre, serps, lleopards
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Rosegadors
Tipus
Mamífer
Eslògan
També conegut com el Civet Oriental.

Característiques físiques de la civeta malaia

Color
  • Marró
  • Gris
  • Groc
  • Negre
  • Blanc
  • tan
Tipus de pell
Pell
Esperança de vida
15 - 20 anys
Pes
1,4 kg - 4,5 kg (3 lliures - 10 lliures)
Alçada
43cm - 71cm (17in - 28in)

'El civet maia és el civet més distingible per les seves potes fosques i la seva cua llarga i ratllada'



L’espècie de civet és comuna al sud-est asiàtic, però és originària de la península malaia. També conegut com el civet malai i el civet oriental, habita a les selves tropicals i a les selves tropicals de Malàisia continental, les Filipines, Indonèsia i Singapur. Es valora per menjar i almizcle, però es tracta com una plaga quan s’està a prop de la gent.



Fets increïbles sobre la civeta malaia!

  • És una de les espècies que es poden domesticar i conservar per extreure el mesc.
  • Aquesta espècie es va introduir a les illes Maluku que envolten la península Malaya.
  • És un sòl, però pujarà als arbres si cal.
  • S'ha adaptat a la desforestació per incloure altres hàbitats.
  • Les 15 bandes negres de la cua li donen més camuflatge.

Civet malaià Nom científic

El nom científic del malai Civet és Viverra tangalunga. Tangalunga fa referència a l’espècie. Viverra és el gènere dels civets. És un gènere de la família Viverridae que consisteix en mamífers de petites a mitjanes coneguts com a viverrids (civetes i genetes) i conté 15 gèneres, que es subdivideixen en 38 espècies.

Comuns a tots els vivèrrids són els peus de quatre o cinc dits i les urpes retràctils. Cada mandíbula té sis incisius i molars davant de dos molins tuberculars a la mandíbula superior, amb un molí a la mandíbula inferior. La llengua és aspra i espinosa. No hi ha cecs. Hi ha dues subespècies de la civeta maia: Viverra tangalunga lankavensis i Viverra tangalunga tangalunga.



Els civets cauen en el subordre de Feliformia (també conegut com Feloidea) de l’ordre dels carnívors, igual que els gats, les hienes, les mangostes i altres carnívors semblants als gats. En realitat no estan relacionats amb els gats, però estan íntimament relacionats amb altres petits carnívors com les mosteles i les mangostes. Tot i així, són més primitius i tenen menys diversitat que els felidats (gats).

Aspecte de civet malai

Com altres civetes, aquesta espècie comparteix els bigotis, cos llarg, prim i elegant, peus, dents i altres característiques físiques. La seva pell s’assembla a la coloració i el patró d’un guepard. La seva llarga cua té una franja vertical de color negre a la part superior amb bandes per sota contra un pelatge pàl·lid. La resta del seu pelatge té taques negres.

Té un musell una mica punxegut i el seu pelatge és de color negre més marró, gris, groc, marró o blanc. Els peus són tots negres. Els civets de Malàisia tenen un pes mitjà de 3,5-11 kg (7,72-24,25 lliures), una longitud del cos de 58,5-95cm (23-37,4in) i una longitud de la cua de 30-48,2cm (11,8-19in). Les femelles tenen dos o tres parells de tetines, mentre que els mascles tenen un baculum.



Alimentació de civet malai al camp de la jungla de Kinabatangan

Comportament civet malai

Els civets malayos són criatures territorials solitàries. Surten de nit a buscar menjar al terra del bosc. També pugen als arbres per buscar menjar o per amagar-se dels depredadors. Durant el dia, són sedentaris i dormen sota la coberta dels arbres. Cacen perseguint i llançant sobre les seves preses. Quan són amenaçats o es comuniquen amb altres civetes per olor, segreguen de les glàndules perianals un almesc anomenat civeta o civetona. No són agressius tret que estiguin arraconats.

Hàbitat Civet de Malàisia

Els hàbits autòctons de la civeta malaia són originàriament les selves tropicals i les selves tropicals de la península malaia i les illes circumdants de l’arxipèlag de Riau, Borneo, Banggi, Langkawi i Penang. També viu a Sumatra, Sulawesi, les illes indonèsies de Java, Bawal i Telok Pai i l’illa filipina de Leyte.

El seu ventall d’hàbits s’ha expandit més enllà dels boscos primaris per incloure la terra pertorbada dels boscos secundaris juntament amb els boscos de matolls, herbassars i muntanyes. També viuen a prop de pobles per robar aus de corral, però mai lluny dels arbres. El rang mitjà de superposició de territoris entre civetes és del 15% per als homes i del 0% per a les dones, mentre que el rang de casa de cada mascle se superposa a una o dues femelles. L’espècie gaudeix de gran altitud i ha tingut hàbitats de fins a 1100 m d’altura.

Dieta de civet malai

La presa preferida del civet malai és ratolins , rates i altres rosegadors. Ous, Sargantanes , serps , granotes , insectes i altres petites criatures del sòl del bosc també constitueixen la major part de la seva dieta. No obstant això, inclouen fruits i algunes arrels, de manera que, tot i que confien en la proteïna de petits vertebrats i invertebrats, en realitat són omnívors. Per exemple, gaudeixen de les llavors de l'arbre de la pluja, els fruits de la palma de cua de peix, els mangos, els plàtans i la sapota.

Civet de Malàisia: depredadors i amenaces

Els civets malayos poden competir civets de palma als boscos talats per sobre dels aliments. La collita de fusta a Borneo per a plantacions d’oli de palma posa en perill els seus hàbitats. L'espècie és un animal depredador, però té molts depredadors que són carnívors més grans, inclosos els gats grans com tigres i lleopards i rèptils grans com els grans serps i cocodrils .

També corre el risc de ser enganxat o experimentar altres formes de trampes a nivell del sòl juntament amb la caça dels gossos. Tot i això, l’espècie persisteix i s’adapta malgrat els nivells generals d’amenaça. Les persones el tracten com una plaga que assalta fruites, aus de corral i altres bestiars petits i, ocasionalment, el caça per menjar.

Reproducció, nadons i vida útil de la civeta malaia

Els mascles i les femelles s’uneixen per aparellar-se i les femelles crien les cries. Les femelles es reprodueixen dues vegades a l'any i donen a llum en una vegetació densa, troncs d'arbres buits o forats a terra. La gestació dura un parell de mesos. Les camades tenen fins a 4 gatets però 2 de mitjana. De vegades, les mares mengen les seves cries just després de parir. Els gatets neixen amb la pell i els ulls tancats i són deslletats al cap d’un mes. Es poden arrossegar al néixer i les potes posteriors els poden suportar al cap d’uns 5 dies. Comencen a aventurar-se sols dos o tres mesos després del naixement.

Els civets malayos viuen de mitjana entre 5 i 12 anys i fins i tot fins a 20 anys. Aquesta edat és poc freqüent, de manera que és més freqüent veure que els civets més vells viuen entre 15 i 20 anys.

Població de Civet de Malàisia

La densitat de les poblacions de civet de Malàisia és més densa als boscos sense boscos en lloc dels boscos forestals. El secret de l’espècie dificulta la determinació de la seva població, però el seu nombre es manté estable. El seu estat de conservació és 'vulnerable' i actualment 'no està amenaçat', mentre que el UICN la llista vermella afirma que és el que menys preocupa. Es tracten com una plaga a les zones rurals de la península malaia. Segons l'article 55 de la WPA de 1972, els agricultors poden disparar a qualsevol animal salvatge amenaçador després de fer un esforç raonable per espantar-lo.

Civet malai al zoo

El civet malai viu aproximadament 12 anys en captivitat. Sovint s’allotja amb altres espècies vivèrrides, com ara civetes o genetes. Els seus recintes són grans, plens d’arbustos, herbes altes, coves artificials i molts altres tipus de llocs elevats i amagatalls. Quan són joves rescatats, necessiten atenció 24 hores. Aquesta espècie és una de les atraccions dels zoològics no només als països del sud-est asiàtic, sinó a Europa, inclosos Hongria, França i el Regne Unit.

Mostra els 40 animals que comencen per M

Articles D'Interès