Caracal

Classificació Científica Caracal

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Fèlids
Gènere
Caracal
Nom científic
Caracal Caracal

Estat de conservació del caracal:

Menor preocupació

Ubicació de Caracal:

Àfrica
Àsia

Dades caracals

Presa principal
Llebres, ratolins, antílops
Característica distintiva
Orellets llargs i negres i pell curta
Habitat
Bosc sec i sabana
Depredadors
Humà, Hiena, Lleons
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
3
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Llebres
Tipus
Mamífer
Eslògan
Té 20 músculs diferents a les orelles.

Característiques físiques caracals

Color
  • Marró
  • Negre
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
50 mph
Esperança de vida
12 - 15 anys
Pes
11 kg - 18 kg (24 lliures - 40 lliures)
Alçada
65 cm - 90 cm (2 peus - 3 peus)

'Un gat petit que pot córrer fins a 50 milles per hora'



Els caracals es poden trobar a molts llocs, inclosos Àfrica, l'Orient Mitjà i l'Índia. El serval i el gat daurat africà són els seus familiars més propers. Les orelles negres i capitonades d’un caracal li donen un aspecte diferent de la majoria de gats salvatges. La velocitat i la capacitat de saltar a l’aire d’un caracal el converteixen en un excel·lent caçador.



Fets increïbles de Caracal!

• Un gat amb velocitat: un caracal pot córrer a velocitats de fins a 50 mph. No és estrany que també es conegui com a gat gasela.

• Un caçador hàbil: un caracal pot saltar a l’aire per atrapar un ocell mentre s’enlaira.

• Oïda extremadament sensible: un caracal té 20 músculs a cadascuna de les orelles que l’ajuden a localitzar les preses.

Nom científic de Caracal

Caracal és el nom comú d’aquest gat mentre que Felis caracal és el seu nom científic. Aquest gat pertany a la família dels Felidae i és membre de la classe Mammalia. El nom caracal prové d’una paraula turca,karakulak.Karakulaksignifica orella negra.



Aspecte i comportament caracal

Un caracal té una capa elegant de cabells curts d’or vermellós i una línia de pell blanca al voltant de cadascun dels seus ulls. Les orelles d’aquest gat s’alçen rectes i estan rematades per llargs cabells negres. Ningú no sap amb claredat per què les orelles de caracal tenen pèls. Però, alguns científics creuen que els caracals es comuniquen entre ells movent les orelles.

La cua d’un caracal fa aproximadament 8 a 13 centímetres de llarg. Dit d’una altra manera, la cua mitjana del caracal és tan gran com la regla que utilitzeu a l’escola. La cua d’un caracal l’ajuda a girar i a mantenir-se rumb quan persegueix un ocell, un conill o una altra presa. Penseu en la cua d’un caracal com un timó en una barca.

Un caracal adult pot pesar de 20 a 40 lliures. Per fer-vos una millor idea, un caracal de 30 quilos pesa fins a dues boles de bitlles! Un caracal fa entre 24 i 42 polzades de llarg i 18 polzades d’alt de l’espatlla. Això fa que sigui tan alt com un Border Collie.

Els caracals estan estretament relacionats amb els servals. Tenen aproximadament la mateixa mida però viuen en diferents tipus de llocs. Als servals els agrada caçar en zones humides i humides mentre que els caracals es queden en ambients secs i desèrtics.

Un caracal té les potes llargues i fortes. Quan caça, les seves potes funcionen com unes molles enrotllades quan salta a l’aire per agafar un ocell quan vola.

Els caracals tenen unes urpes afilades que els ajuden a agafar-se als arbres i a pujar fins a les branques. També utilitzen les seves urpes per caçar i capturar preses. Els caracals marquen el seu territori arrapant arbres i alliberant olor entre els dits dels peus.

A diferència dels lleons que viuen orgullosos, els caracals viuen sols la major part del temps. Són gats agressius i ràpidament defensen el seu territori d'altres animals.

Caça de caracals

Hàbitat Caracal

La majoria de caracals viuen a l’Àfrica subsahariana, així com a parts de l’Orient Mitjà. Fan la seva llar en entorns secs com sabanes, boscos i fins i tot en zones amb muntanyes.

No hi ha molta aigua en una sabana. Tot i això, els caracals no necessiten molta aigua per sobreviure. Aquests gats salvatges s’han adaptat a la manca d’aigua obtenint el fluid que necessiten de les seves preses. A més, els caracals s’han adaptat al clima càlid del seu entorn dormint durant el dia per estalviar energia i caçant a la nit quan fa més fred. Dormen en caus, escletxes de roca, arbust dens o fins i tot en una branca d’un arbre. Aquests gats tenen pèls rígids a les coixinetes dels peus juntament amb altres tipus de pèl que els permeten caminar còmodament sobre el terreny sorrenc d’una sabana. De vegades, aquests gats poden cobrir fins a 12 milles mentre busquen preses al seu territori.

Com que els caracals viuen sols i fan molt poc so quan es mouen, romanen amagats la major part del temps. Es combinen amb el seu entorn, cosa que facilita la captura de preses i les possibles amenaces.

Dieta Caracal

Què menja un caracal? Com altres gats en llibertat, un caracal és un carnívor. La seva velocitat li permet atrapar i menjar molts tipus d’animals, inclosos conills, ocells, serps, llangardaixos i, de vegades, insectes. De vegades, un caracal anirà a la terra d’un pagès per pescar ovelles, cabres o altres bestiar per menjar. Els caracals mengen tot el que poden agafar. Un caracal pot menjar-se un colom una nit i un jove impala l’endemà. Un impala és un tipus d’antílop. Un jove impala pesa aproximadament 80 lliures, el que equival al pes d’uns 13 maons.

Els caracals eviten menjar els cabells rígids i durs dels animals que capturen. Utilitzen les seves urpes per eliminar aquest pèl abans de menjar el menjar. Poden menjar plomes sense cap problema i fins i tot poden menjar carn podrida si tenen molta gana!



Predadors i amenaces caracals

Els lleons i les hienes són els dos depredadors principals dels caracals. Aquests tres animals caquen a la sabana, de manera que és probable que es creuin en algun moment. La velocitat d’un caracal és la seva defensa més valuosa contra aquests animals. A més, la seva capa pot ajudar-lo a combinar-se amb la vegetació incolora i la sorra del seu entorn. De vegades, s’estendrà a terra per evitar ser vist pels depredadors.

Els humans també són una amenaça per als caracals. Molts pagesos maten els caracals quan aquests gats intenten robar bestiar. A més, més gent neteja terres i s’instal·la al seu territori forçant la presa de caracals. Això posa aquests gats en risc de morir de fam. També són caçats per les seves pells per individus que busquen trofeus.

L’estat de conservació del caracal a Sud-àfrica es registra com a: Menor preocupació. Això significa que la població no es considera amenaçada en aquest moment.

Reproducció caracal, nadons i vida útil

Reproducció

Els caracals es mantenen sols fins que arriba el moment d’aparellar-se. Un dels sons caracals més singulars és una trucada d’aparellament que sona com una tos. Diversos caracals masculins poden lluitar o competir per l'atenció d'una femella caracal. Finalment, la femella tria un mascle del grup. Després de l’aparellament, el mascle deixa la femella caracal perquè pugui criar els nadons tota sola.

Nadons

Un caracal porta els seus nadons, anomenats kits, durant uns 69 a 81 dies. Troba un vell cau o cau on poder parir lluny de depredadors i altres amenaces. Els caracals poden contenir entre 1 i 6 kits en una ventrada, però la majoria només en tenen 2. Cada kit pesa de 7 a 9 unces al néixer. Un kit de caracals té la mida d’un hàmster per a mascotes. El serval i el gat daurat (parents propers del caracal) tenen kits d'aproximadament la mateixa mida.

Els kits neixen amb els ulls tancats. Això també passa amb els gatets domesticats. Els ulls del kit triguen uns 6 a 10 dies a obrir-se completament. Són capaços de revoltar-se, però no veuen cap a on van. Els kits deixen d’alletar i comencen a menjar carn a les deu setmanes. Els kits aprenen habilitats de caça de la seva mare i es queden amb ella fins als deu mesos aproximadament. Una femella caracal només dóna a llum una ventrada a l'any perquè es necessita la major part d'un any per criar una ventrada de kits.

Esperança de vida

La vida mitjana dels caracals masculins i femenins és de 12 anys en estat salvatge. No obstant això, els caracals guardats al zoo poden viure fins a 17 anys. Els caracals viuen més temps en un entorn zoològic perquè no estan amenaçats pels depredadors, reben menjar regularment i reben atenció mèdica quan ho necessiten.

A mesura que el caracal envelleix a la natura, pot patir malalties per infeccions de la pell no tractades i infeccions per lesions. A més, com els gats domèstics, un caracal pot obtenir la ràbia d’un altre animal i morir. Si un caracal passeja a prop d’una carretera, corre el risc de ser atropellat per un vehicle de la mateixa manera que un gat domesticat corre el risc si vaga fora de casa.

Articles D'Interès