Pardal

Classificació científica del pardal

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Passeriformes
Família
Passeridae
Nom científic
Passeridae

Estat de conservació del pardal:

Menor preocupació

Ubicació del pardal:

Àfrica
Àsia
Centreamèrica
Euràsia
Europa
Amèrica del nord
Oceania
Sud Amèrica

Dades del pardal

Presa principal
Insectes, llavors, baies
Característica distintiva
De mida petita i cap arrodonit
Envergadura
12cm - 20cm (4.8in - 7.9in)
Habitat
Camp i bosc
Depredadors
Gats, serps, falcons
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Ramat
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
4
Eslògan
Hi ha 140 espècies diferents!

Característiques físiques del pardal

Color
  • Marró
  • Gris
  • Groc
  • Blau
  • Negre
  • Blanc
  • tan
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
25 mph
Esperança de vida
4 - 7 anys
Pes
13,4 g - 42 g (0,5 oz - 1,5 oz)
Alçada
11,4 cm - 18 cm (4,5 a 7 polzades)

Els pardals són un grup d’ocells de mida petita que es troben als boscos i a les terres de conreu de tot el món. Avui es creu que hi ha 140 espècies diferents de pardal repartides per gairebé tots els continents.



Històricament, els autèntics pardals es van trobar a tota Europa i a parts d’Àsia i el nord d’Àfrica. No obstant això, els viatgers humans que es van establir en altres continents, inclosos Austràlia i Amèrica, van introduir pardals a aquestes zones, on ara es considera que formen part de la fauna autòctona.



Els pardals són generalment aus de mida petita que es poden identificar fàcilment pels seus caps arrodonits. Els pardals tenen una mida que va des del pardal castanyer que es troba a l’Àfrica, que fa poc més de 10 cm d’alçada, fins al pardal de bec lloro (que també es troba a l’Àfrica) que arriba fins als 18 cm d’alçada.

Els pardals són aus omnívores que mengen principalment llavors i substitueixen la seva dieta per baies, fruits i petits insectes. Algunes espècies de pardals també s’han adaptat a la vida de la ciutat on, com les gavines i els coloms, se sap que aquests ocellots grassonets mengen gairebé tot el que poden trobar.



A causa de la seva petita mida, els pardals són presa de nombrosos depredadors en els seus entorns nadius de tot el món. Gats, gossos, serps, guineus i aus rapinyaires són només un grapat de depredadors naturals del pardal en estat salvatge.

Els pardals es reprodueixen quan el clima comença a escalfar-se a la primavera, quan els pardals femella fan nius als arbres i a les bigues on posar els ous (es posen una mitjana de 4-5 per embragatge). El pardal femella incuba els ous que eclosionen en només un parell de setmanes, quan es cuiden els pollets vulnerables fins que són prou forts com per volar (deixar el niu)>

Avui en dia, hi ha poca preocupació per les poblacions de pardals, tot i que és possible que les poblacions es vegin afectades per les condicions meteorològiques sempre canviants com a conseqüència de l’escalfament global i, per tant, del canvi climàtic dràstic.



Mostra els 71 animals que comencen per S

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) L’Enciclopèdia dels ocells

Articles D'Interès