Emperador Tamarin

Classificació Científica Emperador Tamarin

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
primats
Família
Callitrichidae
Gènere
Saguinus
Nom científic
troglodites

Estat de conservació de l’emperador Tamarin:

Menor preocupació

Emperador Tamarin Ubicació:

Sud Amèrica

Fets de l’emperador Tamarin

Presa principal
Fruites, insectes, rosegadors
Característica distintiva
De cos petit i cua llarga i fina
Habitat
Bosc tropical de terra baixa
Depredadors
Falcons, serps, gats salvatges
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Tropa
Menjar preferit
Fruita
Tipus
Mamífer
Eslògan
Té un elegant bigoti blanc!

Característiques físiques de l’emperador Tamarin

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
24 mph
Esperança de vida
De 8 a 15 anys
Pes
220 g - 900 g (7,7 oz - 32 oz)
Llargada
18cm - 30cm (7in - 12in)

'L'emperador tamarin és una espècie de tamarin suposadament anomenada per la seva semblança amb l'emperador alemany Guillem II'.



Amb un elegant bigoti blanc semblant a l’emperador alemany Guillem II, l’emperador tamarin pertany a espècies de petit micos i es troba principalment al boscos de Sud Amèrica . El seu nom es va esmentar per primera vegada en broma abans d'incorporar-lo en relació amb el mamífer . S’identifica molt per la seva petita mida corporal i la seva cua llarga i fina i la seva coloració gris s’accentua amb trossos de vermell i taronja a l’esquena i al pit. Comparteix el seu gènere amb almenys 11 espècies més.



4 Increïbles fets de l’emperador Tamarin

  • L’emperador tamarin ho ésdiürn, el que significa que és la majoriaactiu durant el dia i dorm durant la nit.
  • Se sap que és aquesta criaturaun omnívor, amb el seu dieta principalment compost de fruits, saba d’arbres, insectes, petits rèptils, ous i nèctar.
  • Se sap que existeix agrups de 4 a 20. Cada grup té una dona gran com a líder i cadascun té el seu territori marcat.
  • Aquests animals fan servirsons sibilantsaixí com trucar per comunicar-se.

Emperador Tamarin Nom científic

Un emperador tamarí rep el nom científictrogloditesi pertany a laCallitrichidaefamília. 'Saguinus' prové de la paraula portuguesa 'sagui' (que és tupià per a 'tití') i del sufix llatí -inus ('de'), mentre que 'Imperator' és llatí per a la paraula emperador. Pertany a la classeMammaliai gènereSaguinus- d'on també obté el seu nom científic.

Hi ha dues subespècies de l’emperador tamarin, però resideixen en zones diferents. Un és l’emperador barbat tamarin, que viu selves tropicals dins Brasil i Peru . L’altre, l’emperador tamarí de pell negra, resideix a Bolívia .



Aspecte de l’emperador Tamarin

Amb tan sols 9 a 10 polzades d’alçada, l’emperador tamarin és un animal força petit que pesa aproximadament 1 quilos. Està cobert de pèl gris amb una mica de vermell i groc a l'esquena i al pit. Té les mans i els peus negres i la cua llarga i marró. Amb un nas i una boca rosats, el que distingeix de forma única a aquesta criatura dels altres és el seu elegant bigoti blanc i, sovint, la barba a la llum.

Comportament de l’emperador Tamarin

Aquests primats són diürns, és a dir, són més actius durant el dia i es relaxen i dormen durant la nit. La seva petita mida i la seva estructura lleugera els permeten saltar d’una branca d’arbre a una altra, cosa que els facilita l’arribada a aliments que normalment no són accessibles per a altres animals. A més, les seves urpes afilades ajuden a enfortir la seva adherència al voltant de les branques dels arbres, cosa que els facilita mantenir-se en posició i en millors posicions que la majoria dels altres animals.

Se sap que els tamarins de l’emperador són criatures molt sociables i viuen amb la resta de les seves tropes en un territori marcat. Una tropa o grup pot variar entre 4 i 20 tamarins. Aquests grups solen estar dirigits per les dones més grans i també tenen predominantment homes. També s’ha observat que aquestes diminutes espècies són molt afectuoses i afectuoses amb els humans amb els quals entren en contacte. Mantenen una estreta relació amb tots els membres del seu grup i cooperen cordialment. També se sap que dormen, alimenten, recol·lecten i protegeixen junts el seu territori marcat.



Algunes fonts suggereixen que els tamarins de l’emperador poden viure en grups d’espècies mixtes amb altres tamarins, principalment el tamarí de sella. Es diu que aquesta convivència sovint es converteix en una relació mútuament beneficiosa que ajuda tant a les espècies a protegir-se a si mateixes com a les altres de possibles depredadors.

Es coneix que aquests tamarins tenen una visió dicromàtica, és a dir, que només els permet veure en dos colors diferencials. Aquesta és una part del seu esquema d’adaptació per poder identificar possibles amenaces i depredadors fins i tot quan estan camuflats als voltants.

Hàbitat de l’emperador Tamarin

L’emperador amb barba tamarí es troba generalment a les selves tropicals del Brasil i el Perú, mentre que l’emperador tamarí de pell negra es troba dispers per les selves tropicals del Brasil, el Perú i Bolívia. Les selves tropicals de les terres baixes, que se sap que prefereixen aquestes espècies, són sovint l’hàbitat ideal. Normalment es troben vivint a les capçades dels arbres de les conques fluvials. Tanmateix, les terres baixes estan lluny dels únics hàbitats en què es troben. Altres inclouen boscos inundats durant les estacions de pluges, boscos plujosos que creixen a terres planes, boscos de fulla perenne a altituds inferiors a 984 peus, al llarg de la vora dels boscos restants i als boscos de fulla ampla. .
Mentrestant, també s’ha observat que els tamarins de l’emperador no solen viure en arbres alts i no solen trobar-se a més de 80 a 90 peus del terra.

Població Emperador Tamarin

Les fonts suggereixen que hi ha més de 500 tamarins emperadors als zoològics de tot el món. No obstant això, també s'ha dit que la seva població ha experimentat un declivi constant, principalment a causa dels humans que volen netejar terrenys amb finalitats residencials i / o industrials.

Dieta de l’emperador Tamarin

Els tamarins de l’emperador són omnívors, és a dir, mengen plantes i animals per sobreviure. Les fruites, els ous, el nèctar i els insectes són algunes de les coses que componen principalment la seva dieta i provenen principalment dels arbres on resideixen.

La mida d’aquestes espècies els facilita buscar aliment fàcilment. Com que són tan petits i lleugers, poden saltar fàcilment per sobre de les branques dels arbres i arribar als aliments normalment inaccessibles. Sorprenentment, l'espècie pot recórrer 30 hectàrees (0,12 milles quadrades) mentre busquen fonts d'aliment per mantenir-se.

Emperador Tamarin depredadors i amenaces

A causa de la seva petita mida, l’emperador tamarin es troba amb molts depredadors. Els gats salvatges, les aus, els gossos, les serps i els humans, entre d’altres, conformen la llista de depredadors de l’animal.

Les amenaces per al benestar de l’emperador tamarin provenen d’una gran varietat d’animals, inclosos els gats salvatges, gossos , serps , i fins i tot humans, que se sap que destrueixen l’hàbitat natural de l’espècie al llarg dels anys. Els seus depredadors, però, tenen dificultats per depredar l’emperador tamarin a causa de la seva capacitat per passar per les selves més gruixudes molt ràpidament.

Per protegir-se de possibles amenaces i depredadors, aquests tamarins tenen una visió dicromàtica única que els permet veure el seu entorn en dos colors de districte. Els ajuda a identificar les amenaces i els depredadors fins i tot en estat de camuflatge.

Segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, l’estat de conservació de l’emperador tamarin és de menys preocupació . No obstant això, els informes suggereixen que la seva població ha experimentat un descens constant, principalment a causa de la desforestació i la invasió per part dels humans que volen netejar terres amb altres propòsits.

Reproducció, nadons i vida útil de l’emperador Tamarin

Se sap que els tamarins de l’emperador són reproductors de temporada i solen tenir descendència durant els mesos de pluja. Això pot ser degut a l’abundància d’aliments durant aquesta temporada. Els grups familiars inclouen una femella reproductora i dos mascles reproductors. Els tamarins són poliàndrics en els seus hàbits d'aparellament, cosa que permet a la femella aparellar-se amb diversos mascles reproductors del seu grup.

Després de la concepció, se sap que el període de gestació dura uns 140 o 145 dies. Després d’acabar aquest període, la femella sovint produeix dos descendents. Tot i això, també són típics una o fins i tot tres descendents. Altres adults del grup tamarin entren en acció tan bon punt neix el nadó. Se sap que la mare alimenta el seu fill en intervals de dues a tres hores, amb una durada aproximada de 30 minuts per sessió. De la mateixa manera, els pares també assumeixen la responsabilitat del nen, el porten a l’esquena i el cuiden un cop han estat alimentats. Es diu que els nadons viatgen a l'esquena del seu pare durant unes 6 a 7 setmanes. El nadó emperador tamarí madura bastant ràpidament, aconseguint la maduresa sexual entre els 16 i els 20 mesos d'edat. Els tamarins emperadors continuen vivint entre 10 i 20 anys.

L'emperador Tamarin als zoos

L'emperador tamarin es pot trobar a diversos zoològics de tot el món, inclosos:

Mostra els 22 animals que comencen per E

Articles D'Interès