Wolverine

Classificació científica de Wolverine

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Mustèlids
Gènere
Gulo
Nom científic
Gulo Gulo

Estat de conservació de Wolverine:

Gairebé amenaçat

Localització de Wolverine:

Àfrica
Europa
Amèrica del nord

Dades de Wolverine

Presa principal
Caribús, alces, ovelles, ous
Habitat
Regions muntanyenques i bosc dens
Depredadors
Humà, llops, óssos
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
3
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Caribú
Tipus
Mamífer
Eslògan
Allibera un fort mesc amb olor en defensa!

Característiques físiques de Wolverine

Color
  • Marró
  • Negre
  • Blanc
  • Sandy
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
30 mph
Esperança de vida
10-15 anys
Pes
10-31 kg (22-70 lliures)

El glotó és un mamífer de mida mitjana que, malgrat el seu aspecte semblant a l'ós (i el seu nom), està més relacionat amb la mostela. Se sap que el glotó és fort i cruel i es diu que té una força immensa en comparació amb la seva mida.



El glotó es troba a tot Canadà, Europa, parts d’Amèrica del Nord i el cercle polar àrtic, on els glotons habiten regions muntanyoses i boscos densos. També se sap que els glotons s’aventuren en zones més obertes com les planes i les terres de conreu quan busquen menjar.



El glotó menja generalment ratolins, rates i altres petits mamífers, aus i ous durant els mesos d’estiu, quan aquests petits animals abunden. Tanmateix, durant l’amarg hivern, quan la neu cobreix el sòl, el glotó tendeix a caçar animals més grans com rens (caribús), ovelles i alces. Malgrat que se sap que el llop és capaç de caçar i matar animals que són molt més grans que ell, el llop tendeix a preferir eliminar les matances d'altres animals, com ara llops i óssos. El glotó deixarà als depredadors més grans caçar les preses i el glotó expulsarà al caçador mostrant les dents i grunyint ferotge. Aleshores, es deixa el glotó per menjar-se la mort.

El glotó fa servir les seves dents grans i les seves poderoses mandíbules per aixafar ossos grans i menjar carn congelada durant l’imperdible hivern àrtic. El glotó també té unes urpes llargues, afilades i poderoses que utilitza per atrapar les seves preses i defensar-se dels depredadors i altres glops. El glotó també utilitza les seves urpes per escalar i cavar.



Igual que la mofeta, el glotó té un fluid d’olor forta anomenat mesc que el glotó utilitza per advertir als altres que es mantinguin allunyats. Els glotons també tenen una capa gruixuda de pell marró per protegir-los de les fredes temperatures. El glotó té uns peus grans que l’ajuden a moure’s per la suau neu, amb cinc urpes afilades a cada peu.

Els glotons són animals molt territorials i lluitaran contra altres glotons per defensar el seu territori. Els glotons no són particularment ràpids (tot i que se sap que arriben a velocitats superiors a 30 mph quan calgui), per la qual cosa no persegueixen ni persegueixen les seves preses. No obstant això, els glotons són bons escaladors i sovint descansen als arbres, on els llops esperen fins al moment adequat per llançar-se sobre les seves preses dels arbres o de les grans roques.

La golafa femella té una ventrada cada dos o tres anys. Ella cava un cau amb túnels en un corredor de neu que està a prop de munts de roques. Després d'un període de gestació de gairebé 2 mesos, la femella dóna a llum una petita ventrada de llops (coneguts com a kits), generalment neixen 2 o 3 kits. Les mares llatins alimenten els seus kits de llops fins a les deu setmanes d’edat i són prou grans i fortes per començar a aprendre a caçar per elles mateixes.



Els glotons solen viure entre els 8 i els 13 anys, tot i que se sap que alguns individus en captivitat arriben als 20 anys.

Es considera que el glotó és una espècie quasi amenaçada, ja que el nombre de glotons disminueix a causa de la caça i la pèrdua d’hàbitat.

Mostra els 33 animals que comencen per W

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès