Goril·la occidental

Classificació científica dels goril·les occidentals

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
primats
Família
Homínids
Gènere
Goril·la
Nom científic
Gorilla Gorilla

Estat de conservació del goril·la occidental:

En perill crític

Localització del goril·la occidental:

Àfrica

Dades del goril·la occidental

Presa principal
Fulles, fruites, flors
Habitat
Selva tropical i densa selva
Depredadors
Humà, lleopard, cocodril
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Tropa
Menjar preferit
Fulles
Tipus
Mamífer
Eslògan
Hi ha dues subespècies!

Característiques físiques dels goril·les occidentals

Color
  • Gris
  • Negre
Tipus de pell
Cabell
Màxima velocitat
25 mph
Esperança de vida
35 - 50 anys
Pes
100 kg - 200 kg (220 lliures - 440 lliures)
Alçada
1,4 m - 1,7 m (4,7 peus - 5,5 peus)

El goril·la occidental és un dels dos subgrups de goril·les que es troben al continent africà (l’altre és el goril·la oriental). El goril·la occidental és l'espècie més nombrosa i també és la més gran de les dues.



El goril·la occidental es troba a les selves tropicals i els boscos de l'Àfrica occidental i central, juntament amb els pantans de les terres baixes i els boscos secundaris. Ara es considera que tots els goril·les occidentals estan en perill crític, ja que gran part del seu hàbitat natural ha estat desforestat o pres pels humans.



Hi ha dues subespècies separades de goril·la occidental que són el goril·la occidental de les terres baixes i el goril·la del riu creuat. Tot i que només tenen una aparença lleugerament diferent, les dues espècies de goril·les occidentals es distingeixen per les mides de crani i dents diferents.

El goril·la occidental és un dels grans simis, un grup que inclou orangutans, goril·les, humans i ximpanzés. Igual que amb els altres grans simis, el goril·la occidental té una sèrie de característiques que fan que viure a la jungla sigui una mica més fàcil, inclosos els polzes oposables que resulten útils quan el goril·la occidental està pelant fruits.



El goril·la occidental és un animal omnívor, però la majoria de la seva dieta es compon de menjar fruites que se sap que el goril·la occidental recorre grans distàncies pels boscos. El goril·la occidental també menja fulles, fruits secs i baies, juntament amb insectes i, de tant en tant, petits animals com llangardaixos i rosegadors. El goril·la occidental també s'ha observat utilitzant eines bàsiques en estat salvatge per tal de recollir més eficaçment aliments.

A causa de la seva gran mida, el goril·la occidental té pocs depredadors reals als seus boscos africans nadius, amb gats grans com els lleopards i l’estrany cocodril que és l’única amenaça natural real per al goril·la occidental. La major amenaça per al goril·la occidental és la pèrdua d’hàbitat causada per la desforestació i que també és caçada pels humans. Parts dels territoris del goril·la occidental també s’han apoderat dels disturbis civils dels darrers anys que, juntament amb la caça furtiva, han tingut un efecte realment devastador sobre les poblacions salvatges.

El goril·la occidental tendeix a viure en grups dirigits i protegits pel mascle alfa. El goril·la occidental masculí alfa també s’aparella amb les femelles del seu grup, produint en general descendents solters, coneguts com a bebès. Els nadons goril·les occidentals romanen amb la seva mare fins als pocs anys i esdevenen independents.



Avui en dia, tots els goril·les occidentals són espècies en perill crític d’extinció, però es creu que queden 95.000 goril·les occidentals de les terres baixes en estat salvatge, significativament més que els seus cosins de goril·les de riu creuat, que es creu que el nombre en estat salvatge és de fins a 300 individus.

Mostra els 33 animals que comencen per W

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès