Búfal d'aigua

Classificació científica del búfal d’aigua

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Artiodactyla
Família
Bovidae
Gènere
Bubalus
Nom científic
Bubalus bubalis

Estat de conservació del búfal aquàtic:

En perill d’extinció

Water Buffalo Localització:

Àfrica
Àsia
Euràsia
Europa
Amèrica del nord
Oceania

Dades del búfal d’aigua

Presa principal
Herba, fulles, plantes aquàtiques
Habitat
Pantà i aiguamoll
Depredadors
Humà, Gats salvatges, Cocodril
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Herba
Tipus
Mamífer
Eslògan
Ha estat domesticat des de fa milers d’anys.

Característiques físiques del búfal d’aigua

Color
  • Marró
  • Gris
  • tan
Tipus de pell
Cuir
Màxima velocitat
30 mph
Esperança de vida
15-25 anys
Pes
400-900 kg (880-2.000 lliures)

'El búfal d'aigua es coneix com el tractor viu de l'Est'.



El búfal d’aigua, també conegut com búfal asiàtic, búfal d’aigua asiàtic o arni, és el segon membre més gran de la família dels bòvids, i està estretament relacionat amb iac , bisons , Búfal africà , bou i diverses altres formes de bestiar salvatge. La seva gran força i el seu alt contingut en greixos han portat a la seva domesticació a tot el món, i això, combinat amb la caça ritual, ha provocat desgraciadament que el búfal d’aigua salvatge en perill . Les conserves de fauna salvatge al sud-est asiàtic són l’últim refugi per a ramats salvatges i es creu que la població està en declivi.



Dades increïbles sobre el búfal d’aigua!

  • Tot i que el búfal d’aigua domèstic és extremadament comú, el seu avantpassat salvatge sí que ho és en perill amb una població estimada de menys de 4.000, només 2.500 dels quals són adults.
  • Les dues subespècies principals d'aquests búfals van ser domesticades per diferents motius; els búfals d’aigua de riu van ser domesticats per la seva llet, i els búfals d’aigua dels pantans es van domesticar com a animals de tir per la seva força.
  • La longitud de la banya més gran registrada d'un búfal d'aigua salvatge és de 13 peus i 10 polzades, més llarg que un escarabat Volkswagen.
  • Aquests búfals passen gairebé tot el dia submergits en aigua fins a les fosses nasals o rebolcant-se al fang com un porc .
  • El fetlock de l’arní, una articulació just a sobre del turmell, és extremadament flexible; aquesta adaptació única permet als arni moure's lliurement pel fang espès i profund dels fons del riu i dels pantans.

Nom científic de Buffalo d’aigua

Aquests búfals estan estretament relacionats amb iac , bisons , Búfal africà , i diversos altres tipus de bòvids salvatges. El nom científic del búfal d’aigua domèstic és Bubalus bubalis i el nom científic del seu homòleg salvatge és Bubalus arnee.

Hi ha dues subespècies dins d’aquests búfals, el riu i el pantà, que han estat domesticades per diferents motius. El búfal d’aigua asiàtic és cosí proper del Búfala del Cap africà . El terme Bubalus és simplement llatí per a bou salvatge o antílop.



Aspecte i comportament del búfal aquàtic

L’arni salvatge és un animal gegantí. Fa gairebé 10 peus de llarg i mesura gairebé sis peus a l'espatlla. Són principalment de color gris fosc o negre i tenen banyes corbes massives cap enrere. Els mascles són més grans, normalment pesen uns 2.600 quilos, amb banyes de mida completa, mentre que les femelles tenen banyes proporcionalment més petites. Els mascles pesen aproximadament el mateix que dos i mig óssos grisos !

La longitud mitjana de les banyes d’un mascle és aproximadament de cinc peus, però la longitud de la banya més llarga registrada és de 13 peus i 10 polzades esglaonades. En comparació, un Volkswagen Beetle té només 13 peus i 5 polzades.

Els búfals domèstics poden anar des de poc menys de 1.000 lliures fins a 2.000 lliures. La coloració continua essent la mateixa, però la forma i la mida de les banyes poden variar significativament en algunes de les 74 races diferents d’aquests búfals domesticats.



Aquests búfals passen la major part del dia submergits, de vegades fins a les fosses nasals, a l’aigua dels rius o dels pantans. Això té dos propòsits principals. En primer lloc, aquests búfals no posseeixen glàndules sudorípares adequades per mantenir-se frescos al llarg de l’evaporació de la suor, de manera que restar submergits els permet regular la seva temperatura al clima càlid i humit del sud-est asiàtic. En segon lloc, l’aigua protegeix els búfals de totes les maneres d’insectes mossegadors que també habiten la jungla. Per ajudar a proporcionar una protecció addicional contra els insectes, els búfals d’aigua utilitzen les banyes per desenterrar fang del fons del riu o del pantà i llançar-los sobre ells mateixos en un procés anomenat revessament.

Aquests búfals solen viatjar en grups anomenats ramat. El ramat està format per unes cinc a vuit femelles adultes, anomenades vaques, i els seus respectius vedells. El ramat pot tenir o no un mascle o un toro que els acompanyi. Els toros joves viatgen en grups masculins d’edat similar anomenats ramats de solters, però els toros més grans viatjaran sols. Els ramats de 30 a 40 búfals no són infreqüents, però és difícil diferenciar entre búfals d’aigua domèstics, salvatges i salvatges a causa de l’agricultura de cultiu lliure comuna a la regió.

Búfals d’aigua banyant-se en una dolina a Vietnam
Búfals d’aigua banyant-se en una dolina a Vietnam

Hàbitat de búfals d’aigua

Els búfals d’aigua domèstics es troben a Europa, Àsia, Àfrica, Japó, Hawaii i Amèrica del Nord i del Sud. Els búfals salvatges, tanmateix, només romanen en petites àrees protegides del sud-est asiàtic a l'Índia, Nepal, Tailàndia i Bhutan. Cal tenir en compte que l’hàbitat actual d’aquests búfals no és indicatiu de la seva veritable preferència. La caça excessiva ha conduït a la seva supervivència només en zones remotes, de difícil accés o preservades.

La jungla o el pantà espès proporciona una cobertura i aigua adequades per al búfal, a més de vegetació suficient per a finalitats dietètiques. Aquests búfals quasi migren a mesura que canvien les estacions meteorològiques. L’època de pluges permet més moviment a mesura que l’aigua esdevé més freqüent.

Dieta de búfals d’aigua

Aquests búfals són herbívors i s’alimenten. Prefereixen les herbes, però també menjaran fruita, arbustos, escorça i altres fullatges. El búfal, a les zones lliures de contacte humà, s’alimentarà a cel obert a l’alba i al vespre mentre es manté ocult durant les parts més caloroses del dia.

Els búfals salvatges i aquells sense una protecció adequada contra el sol pasturaran esporàdicament. Això es deu probablement a la influència de la reproducció entre els seus homòlegs domèstics, i també es mostra en el seu comportament més semblant al bestiar en lloc dels seus cosins purament salvatges.

Depredadors i amenaces de búfals d’aigua

Les dues amenaces principals per als arni són els humans i els búfals domèstics. Els humans cacen els búfals per a la carn, les banyes i també amb finalitats rituals. A més, la pèrdua d’hàbitat, motivada per la neteja de boscos per a ús de terres de conreu o residencials, també és causada per humans.

El mestissatge amb els diversos tipus de búfals i bestiar domesticats ha provocat la pèrdua de la identitat genètica del búfal salvatge. Aquest mateix contacte estret amb races domèstiques exposa els búfals a malalties que també han devastat els ramats salvatges.

Els principals depredadors d’aquests búfals són els humans, tigres , lleopards , i cocodrils . Gairebé tots aquests caçadors ataquen emboscats, ja que aquests búfals poden ser extremadament agressius i perillosos quan són amenaçats.

Reproducció de búfals d’aigua, nadons i vida útil

Les búfals d’aigua femenines solen donar a llum cada dos anys un sol bebè anomenat vedell. Els ramats de solters masculins o els toros més grans solitaris viatgen per trobar parelles acceptadores entre els ramats materns. El període gestacional dura 10 o 11 mesos i la descendència masculina romandrà al ramat durant tres anys, mentre que les femelles solen romandre tota la vida.

Els búfals salvatges tenen una vida mitjana de 25 anys, mentre que els búfals domèstics poden viure fins a 40 anys.

Població de búfals d’aigua

Tot i que els búfals domesticats i les seves espècies híbrides associades representen aproximadament 165 milions d’individus, es desconeix la mida real de la població de l’arni. El seu hàbitat remot i de difícil accés i la dificultat per observar la diferència entre els ramats domèstics, salvatges i salvatges han suposat un repte important per a l’estudi de l’espècie.

Els investigadors calculen que aproximadament 4.000 búfals d’aigua salvatge romanen lliures i que menys de 2.500 són adults madurs. Es creu que aquesta població està en declivi ja que el baix nombre de ramats salvatges continuen creuant-se amb búfals d’aigua domèstics, assilvestrats i híbrids.

Els búfals salvatges, Bubalus arnee, són en perill , i existeix gairebé exclusivament en conserves protegides al sud-est asiàtic. Aquestes conserves són l’únic esforç de conservació eficaç que s’intenta per mantenir genèticament purs els ramats salvatges.

Buffalo d’aigua al zoo

Els arnis són llocs força comuns als zoològics dels Estats Units. Fins i tot instal·lacions de zoo i rescat més petites com el Petit Zoo de Ponderosa a Clinton, TN hi ha arni al lloc. Six Flags Great Adventure a Jackson, Nova Jersey, fins i tot ofereix una atracció de safari amb cotxe que compta amb búfals d’aigua asiàtics.

Mostra els 33 animals que comencen per W

Articles D'Interès