Tropicbird

Classificació científica de Tropicbird

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Faetontiformes
Família
Phaethontidae
Gènere
Faetó
Nom científic
Faetó

Estat de conservació de les aus tropicals:

Menor preocupació

Ubicació de Tropicbird:

oceà

Fets de Tropicbird

Presa principal
Peix. Calamar, peix volador
Característica distintiva
Bec llarg punxegut i gran cos
Envergadura
95cm - 115cm (37in - 45in)
Habitat
Illes tropicals i penya-segats
Depredadors
Gossos, gats, Stouts
Dieta
Carnívor
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Peix
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
1
Eslògan
Nius a illes tropicals i penya-segats!

Característiques físiques de Tropicbird

Color
  • Marró
  • Groc
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
30 mph
Esperança de vida
10 - 16 anys
Pes
0,3 kg - 0,7 kg (0,6 lliures - 1,5 lliures)
Llargada
75 cm - 100 cm (30 a 40 polzades)

L’ocell tropical és una gran espècie d’ocells marins que es troba nidificant als penya-segats i a les illes més càlides que esquitxen els nostres oceans. Tot i haver estat considerat estretament relacionat amb altres grans aus marines com els pelicans, els boobies i les fragates, recentment s’ha classificat en un grup propi.



Hi ha tres espècies diferents d’ocells tropicals que es troben a través dels oceans Atlàntic, Pacífic i Índic tropical. L’abast i la ubicació exactes depenen de les espècies d’ocells tropicals, tot i que les tres espècies es poden trobar a parts de tots els oceans principals.



Les aus tropicals són aus de mida gran i poden arribar a arribar fins a un metre d’alçada. Les tres espècies d’ocells tropicals diferents són l’ocell tropical de bec vermell, l’ocell tropical de cua vermella i l’ocell tropical de cua blanca, generalment de color blanc amb plomes de cua llargues i potes primes i fines.

Se sap que les aus tropicals capturen les seves preses submergint-se a la superfície de l’aigua per tal d’arrencar el sopar. Lluny de les seves colònies reproductores, els ocells tropicals solen ser animals solitaris que normalment es veuen caçant sols o en parella.



Com altres ocells marins, les aus tropicals són animals carnívors ja que s’alimenten principalment de peixos. El peix volador és un àpat preferit per a les aus tropicals juntament amb alguns calamars o crustacis ocasionals. El mètode de caça utilitzat per les aus tropicals es coneix com a immersió, i és una pràctica habitual per a moltes aus marines.

A causa de la seva gran mida i el seu estil de vida aeri, l’ocell tropical té pocs (si n’hi ha) depredadors naturals al seu entorn. Els depredadors principals de les aus tropicals són petits carnívors com els gossos, els cabdells i els gats que han estat introduïts a les zones pels humans i, generalment, cacen els pollets petits de les zones tropicals.

Els ocells tropicals nien en capbussades, escletxes i forats a terra en grans colònies reproductores, que solen trobar-se a cims de penya-segats o petites illes tropicals. La femella tropicbird pon un sol ou, que eclosiona després d’haver estat incubat pels dos pares durant unes 6 setmanes. Tant els mascles com les femelles tropicbirds alimenten al seu pollet junts fins que fa volar (vola lluny del niu), aproximadament als 3 mesos.



Avui dia, les poblacions d’aus tropicals encara semblen prosperar ja que no han estat amenaçades per la pèrdua dràstica d’hàbitat. Tanmateix, l’arribada d’espècies no autòctones a les illes i l’augment dels nivells de contaminació de l’aigua, ambdues afecten les poblacions d’aus tropicals.

Mostra els 22 animals que comencen per T

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) L’Enciclopèdia dels ocells

Articles D'Interès