Tapir

Classificació Científica Tapir

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Perissodactyla
Família
Tapiridae
Gènere
Tapirus
Nom científic
Tapirus

Estat de conservació del tapir:

En perill d’extinció

Ubicació del tapir:

Àsia
Sud Amèrica

Fets del tapir

Presa principal
Fulles, herba, rovells, branquetes, fruita
Habitat
Boscos baixos i humits
Depredadors
Humà, gats salvatges, cocodril
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Fulles
Tipus
Mamífer
Eslògan
El més relacionat amb els cavalls i els rinoceronts.

Característiques físiques del tapir

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Cabell
Màxima velocitat
30 mph
Esperança de vida
20-25 anys
Pes
150-300 kg (330-700 lliures)

El tapir és un gran mamífer que, malgrat el seu aspecte semblant a un porc, es creu que està més relacionat amb els cavalls i els rinoceronts. El tapir es troba en boscos humits i densos de les regions més temperades de l’hemisferi sud.



Actualment hi ha quatre espècies conegudes de tapir, totes classificades com a amenaçades. Les diferents espècies de tapir són el tapir de Baird que és originari d’Amèrica Central i de les parts del nord d’Amèrica del Sud. El tapir de Baird es pot identificar pel fet que aquesta espècie de tapir té un marcatge de color crema a la cara. El tapir malai (també conegut com el tapir asiàtic) és la més gran de les espècies de tapir i té una banda blanca distintiva a tot el cos. El tapir de Malàia va recórrer els boscos tropicals del sud-est asiàtic, però el tapir de Malàisia té actualment un rang molt més reduït principalment a causa de la pèrdua d’hàbitat. El Tapir de muntanya és la més petita de les quatre espècies de tapir diferents i (com el seu nom indica) habita en regions més muntanyenques en lloc de boscos de terres baixes. El Tapir de la Muntanya es troba als alts boscos de les muntanyes dels Andes a través de Colòmbia, Equador i parts del nord del Perú. El tapir brasiler (també conegut com el tapir sud-americà) és conegut per ser un fantàstic nedador i el tapir brasiler es troba generalment a prop de l’aigua a la selva amazònica.



El tapir és un herbívor i passa el temps buscant menjar per menjar. El tapir menja fulles, branquetes, branques, brots, brots, baies, fruits i plantes aquàtiques. A causa de la seva gran mida, el tapir té pocs depredadors naturals al seu entorn, però se sap que són depredats per gats salvatges com tigres, jaguars i pumes juntament amb grans rèptils com cocodrils i fins i tot alguna estranya serp. Es creu que l’ésser humà és el depredador més comú del tapir, ja que ha estat caçat per menjar i fins i tot domesticat en algunes zones.

Els tapirs tenen un nas llarg i flexible (semblant al tronc d’un elefant però ni tan gros). El tapir utilitza el musell prensible per agafar fulles i branques d’arbustos i arbres baixos. Malgrat la seva composició robusta, se sap que els tapirs són nedadors fantàstics i, per tant, passen gran part del seu temps a prop de l’aigua que els tapirs fan servir per refrescar-se. Fins i tot se sap que els tapirs es capbussen a poca profunditat per alimentar-se de les exuberants plantes aquàtiques.



Els tapirs tendeixen a aparellar-se durant els mesos més freds d'abril i maig. Després d’un període de gestació superior a un any, la femella tapir dóna a llum només un nadó tapir. Quan el nadó tapir neix per primer cop, pesa al voltant de 10 kg i els nadons tapirs també tenen un pelatge a ratlles, sobretot en comparació amb els tapirs adults. Es creu que els tapirs femenins es reprodueixen cada dos anys, i els tapirs per a nadons tendeixen a deixar la mare quan tenen entre 2 i 3 anys.

Avui dia es considera que les quatre espècies de tapir estan en perill d’extinció. Això es deu principalment a la deforestació i la pèrdua d’hàbitat i a la caça de tapirs per part dels humans. Els humans han caçat tapirs tant per la seva carn com per la pell pell.

Els tapirs són animals solitaris a excepció de l’època d’aparellament i la mare tapir que alleta el nadó tapir. A causa del fet que els tapirs són animals molt tímids, hi ha hagut poca interacció entre els humans i els tapirs salvatges (a més dels caçadors). No obstant això, se sap que els tapirs es defensen utilitzant les seves poderoses mandíbules i, tot i que són rars, se sap que es produeixen atacs de tapir contra humans. El major dany que generalment farà el tapir és que us faci un mos desagradable.



Mostra els 22 animals que comencen per T

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès