Elefant de Sri Lanka

Classificació científica de l’elefant de Sri Lanka

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Proboscidea
Família
Elephantidae
Gènere
Elefes
Nom científic
Elephas maximus maximus

Estat de conservació de l’elefant de Sri Lanka:

En perill d’extinció

Ubicació de l’elefant de Sri Lanka:

Àsia

Dades sobre l’elefant de Sri Lanka

Presa principal
Herba, fruita, arrels
Característica distintiva
Tronc llarg i peus grans
Habitat
Bosc tropical i bosc tropical
Depredadors
Humà, Tigre
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Herba
Tipus
Mamífer
Eslògan
Ara restringit a alguns parcs.

Característiques físiques de l’elefant de Sri Lanka

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
Tipus de pell
Cuir
Màxima velocitat
27 mph
Esperança de vida
55 - 70 anys
Pes
3.000 kg - 5.000 kg (6.500 lliures - 11.000 lliures)
Alçada
2 m - 3 m (7 peus - 10 peus)

L'elefant de Sri Lanka és una subespècie d'elefant asiàtic que inclou l'elefant indi, l'elefant de Sumatra, l'elefant de Sri Lanka i l'elefant de Borneo. L'elefant de Sri Lanka és la més gran de totes les subespècies d'elefants asiàtics i es creu que està més relacionada amb l'elefant indi.



Com el seu nom indica, l’elefant de Sri Lanka es troba a l’illa de Sri Lanka i es creu que hi va arribar des del sud de l’Índia. Tot i recórrer l’illa una vegada, l’elefant de Sri Lanka es limita ara a només alguns parcs nacionals designats, ja que l’hàbitat natural dels elefants de Sri Lanka es converteix en camps de conreu.



L'elefant de Sri Lanka té les orelles més petites que l'elefant africà i l'elefant de Sri Lanka també té una columna vertebral més corbada que l'elefant africà. A diferència dels elefants africans, les femelles de Sri Lanka tenen poques ullals molt poques vegades i, si les femelles de Sri Lanka tenen uns ullals, generalment són poc visibles i només es poden veure quan la femella de Sri Lanka obre la boca.

L'elefant de Sri Lanka segueix estrictes rutes migratòries que estan determinades per la temporada del monsó. L’elefant més gran del ramat d’elefants de Sri Lanka és l’encarregat de recordar la ruta de migració del seu ramat d’elefants de Sri Lanka. Aquesta migració d'elefants de Sri Lanka es produeix generalment entre les estacions humides i seques i els problemes van sorgir quan es construïen granges al llarg de les rutes migratòries dels ramats d'elefants de Sri Lanka, ja que els elefants de Sri Lanka van causar una gran destrucció a les terres de cultiu acabades de fundar.



Els elefants de Sri Lanka són animals herbívors, és a dir, que només mengen plantes i matèries vegetals per obtenir tots els nutrients que necessiten per sobreviure. Els elefants de Sri Lanka mengen una gran varietat de vegetació, incloses herbes, fulles, brots, escorces, fruits, fruits secs i llavors. Els elefants de Sri Lanka solen utilitzar el seu tronc llarg per ajudar-los a recollir menjar.

A causa de la seva gran mida, els elefants de Sri Lanka tenen molt pocs depredadors dins del seu entorn natural. A més dels caçadors humans, els tigres són el principal depredador de l'elefant de Sri Lanka, tot i que tendeixen a caçar els vedells d'elefants de Sri Lanka més petits que els adults molt més grans i forts.

Les femelles elefants de Sri Lanka solen poder reproduir-se quan tenen 10 anys i donen a llum un sol vedell d’elefant de Sri Lanka després d’un període de 22 mesos de gestació. Quan neix per primera vegada el vedell d’elefant de Sri Lanka, pesa uns 100 kg i no només la cuiden la seva mare, sinó també altres dones elefants de Sri Lanka del ramat (conegudes com a ties). L’infant elefant de Sri Lanka roman amb la seva mare fins als cinc anys i aconsegueix la seva independència, amb els mascles sovint que deixen el ramat i les vedelles femelles es queden.



Avui en dia, l’elefant de Sri Lanka es considera un animal que corre el perill immediat d’extingir-se a causa del fet que les poblacions d’elefants de Sri Lanka han anat disminuint a un ritme crític. Es creu que els elefants de Sri Lanka pateixen principalment a causa de la pèrdua d’hàbitat en forma de desforestació i la caça dels seus ullals d’ivori pels caçadors furtius humans.

Mostra els 71 animals que comencen per S

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès