Mussol nevat

Classificació científica del mussol de les neus

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Strigiformes
Família
Strigidae
Gènere
Bubo
Nom científic
Bubo Scandiacus

Estat de conservació del mussol de les neus:

Menor preocupació

Localització de Owl Snowy:

Euràsia
Europa
Amèrica del nord
oceà

Dades del mussol de neu

Presa principal
Lemmings, Voles, Peixos
Característica distintiva
Marques en blanc i negre i cap gran
Envergadura
130cm - 164cm (51in - 65in)
Habitat
Bosc dins de la tundra àrtica
Depredadors
Humans, Guineus, Gossos salvatges
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Lemmings
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
7
Eslògan
Una de les espècies de mussols més grans del món.

Característiques físiques del mussol nevat

Color
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
50 mph
Esperança de vida
10 - 17 anys
Pes
1,1 kg - 2 kg (2,4 lliures - 4,4 lliures)
Alçada
60cm - 75cm (24in - 30in)

El mussol nevat també es coneix com el mussol àrtic o el gran mussol blanc. El mussol nevat es troba principalment dins del cercle polar àrtic, amb el rang del mussol nevat a Canadà, Groenlàndia, Europa i Àsia. El mussol nevat és l’ocell oficial de Quebec al nord-est del Canadà.



El mussol nevat és una de les espècies de mussols més grans del món, amb una mitjana de mussols nevats adults que creix fins als 65cm d’alçada amb una envergadura d’uns 140cm. No obstant això, els mussols nevats poden ser més petits que fins i tot arribar a superar els 75 cm d’alçada.



Malgrat l’extensa gamma de mussols nevats dins del cercle polar àrtic, s’ha informat que els mussols nevats viatgen més al sud a la recerca d’aliment. Els mussols nevats s’han vist fins al sud de Texas als EUA i fins i tot al Carib. Els mussols nevats també es veuen habitualment a tot Europa i Àsia, des del Regne Unit fins al sud de la Xina.

Els mussols nevats fan els nius a terra, però van triar el lloc de nidificació amb molta cura. Un lloc niu per al mussol nevat ha de tenir una bona visibilitat perquè el mussol nevat sigui capaç de vigilar el seu entorn i el niu del mussol nevat també ha de tenir una bona font d’aliment perquè el mussol nevat no tingui abandoneu el niu durant molt de temps (si n’hi ha cap) per menjar.



Els mussols nevats es reprodueixen al maig i la femella mussol neu posa fins a 14 ous, tot i que la mida mitjana d’embragatge del mussol nevat és d’uns 7. Els pollets de mussols neus blancs purs surten dels ous després d’un període d’incubació d’unes 5 setmanes. Tant el mussol nevat com la femella dels pares ajuden a alimentar-se i temen les seves cries i també protegeixen els pollets de mussols nevats dels depredadors.

Tot i que els mussols nevats són omnívors, tenen una dieta principalment carnívora. Els lemmings i altres rosegadors petits, com ara els ratolins i les volves, són les principals fonts d'aliment per al mussol nevat. Els mussols nevats són caçadors oportunistes, cosa que significa que aprofitaran l’oportunitat de caçar animals més grans. Se sap que els mussols nevats caquen peixos (quan els poden trobar), esquirols, conills, rates, ocells i fins i tot grans mamífers com gòfers i guineus.

Igual que altres espècies d’ocells grans, se sap que el mussol nevat s’empassa el menjar sencer i, després, regurgita els ossos en forma de pastilla fins a 24 hores després de l’alimentació. Per mantenir-se, el mussol nevat ha de menjar al voltant de 5 lemmings o ratolins cada dia, que són prop de 2.000 en un any.



Se sap que el mussol nevat té plomes de color blanc brillant que sovint són tacades de negre i gris. El mussol nevat també té ulls grans, un bec afilat i corbat i un cap gran, juntament amb plomes als peus. Totes aquestes característiques del mussol nevat permeten que el mussol nevat sobrevisqui amb el màxim èxit possible dins del cercle polar àrtic.

A causa de les seves grans dimensions, el mussol nevat té pocs depredadors naturals al seu entorn. Els humans que cacen el mussol nevat són els principals depredadors del mussol nevat, juntament amb les grans guineus, gossos salvatges i llops.

Mostra els 71 animals que comencen per S

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) L’Enciclopèdia dels ocells

Articles D'Interès