Mofeta

Classificació científica Skunk

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Mephitidae
Gènere
Mefitis
Nom científic
Mefitis Mefitis

Estat de conservació de la mofeta:

Menor preocupació

Ubicació de Skunk:

Àsia
Amèrica del nord
Sud Amèrica

Dades de Skunk

Presa principal
Insectes, rosegadors, conills
Habitat
Bosc obert i arbust dens
Depredadors
Mussols, coiot, gats salvatges
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
6
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Insectes
Tipus
Mamífer
Eslògan
També conegut com el Polecat!

Característiques físiques de Skunk

Color
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
10 mph
Esperança de vida
5-8 anys
Pes
0,5-6,3 kg (1,1-14 lliures)

La mofeta (també coneguda com a puto) és més coneguda per la seva capacitat de secretar una olor dolenta i forta des de la seva part posterior, quan la mofeta sent que està amenaçada.



Al món hi ha 11 espècies conegudes de mofeta, la majoria d’aquestes morenes habiten el continent americà. Dues d’aquestes espècies de mofetes es troben a Indonèsia i Filipines. El color de la mofeta pot variar des del blanc i negre típic fins al gris, crema i fins i tot marró. Tot i això, totes les mofetes són ratlles i fins i tot les mofetes nadons neixen amb les seves marques a ratlles independentment del seu color.



La mofeta mitjana fa entre 40 i 70 cm d’alçada i pesa aproximadament el mateix que un gat domèstic. La mofeta caça insectes, petits ocells i mamífers. Les mofetes solen menjar baies, arrels, herbes i fongs per complementar la seva dieta.

Les mofetes dels nadons neixen completament desdents i cegues, amb els ulls de la mofeta del nadó que no s’obren fins que l’esmoll té poques setmanes. Les mofetes del bebè tampoc no poden utilitzar el seu spray defensiu quan neixen per primera vegada. La capacitat de polvorització de mofetes es desenvolupa just abans que els ulls s’obrin quan la mofeta té un parell de setmanes.



Les mofetes solen ser animals solitaris i només s’uneixen realment per reproduir-se. No obstant això, a les regions més fredes, se sap que les mofetes habiten caus comunals per intentar mantenir-se calents. La majoria de les mofetes s’amaguen en caus durant el dia que la mofeta desenterra amb les seves llargues urpes davanteres.

Tot i que les mofetes tenen una olor i una audició excel·lents, se sap que les mofetes tenen una visió molt deficient i només poden veure objectes que hi ha just al davant. Amb la introducció de cotxes, nombroses mofetes han estat assassinades a les carreteres, ja que no poden veure com arriben els cotxes fins que sigui massa tard.

Les mofetes femenines solen donar a llum als seus nadons durant el mes calorós de maig després d’un període de gestació d’un parell de mesos. Les mofetes femelles fan un cau on donar a llum als seus nadons (kits) i les mofetes solen quedar-se amb la seva mare fins que tenen aproximadament un any i tenen l'edat suficient per aparellar-se.



Mostra els 71 animals que comencen per S

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès