Segell

Classificació científica del segell

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Pinnipedia
Nom científic
Phoca vitulina

Estat de conservació del segell:

Prop d’Amenaçats

Ubicació del segell:

oceà

Dades del segell

Presa principal
Peixos, Crancs, Calamars
Habitat
Aigües costaneres i costes rocoses
Depredadors
Humà, taurons, orca
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Peix
Tipus
Mamífer
Eslògan
Hi ha 30 espècies diferents a tot el món.

Característiques físiques del segell

Color
  • Marró
  • Negre
  • Blanc
  • tan
Tipus de pell
Llis
Màxima velocitat
27 mph
Esperança de vida
15-25 anys
Pes
105-3.000 kg (230-6.000 lliures)

Afilat, planer i àgil, el segell és un mestre de la locomoció aquàtica.




Les aletes en forma de paleta i la fisiologia única del segell li permeten prosperar fins i tot en les condicions aquàtiques més perilloses. Són mamífers curiosos, socials i comunicatius amb una inclinació tant per la terra com per la mar. Un cop caçats sense parar, el seu nombre ha anat augmentant en les darreres dècades.



4 fets sorprenents

  • Les vocalitzacions del segell consisteixen en grunyits, lladrucs, grunyits, pits i xiulets per comunicar els seus pensaments i sentiments, tant a terra com a l’aigua. Probablement, la majoria de la gent coneix els forts lladrucs del lleó marí.
  • A causa de la seva intel·ligència, joc i comportament eclèctic, les foques sovint es mantenen en captivitat pels zoològics i aquaris. Fins i tot han estat entrenats a la Marina dels Estats Units per a aplicacions militars limitades.
  • Les foques han tingut un paper integral en la cultura dels inuit, dels pobles del Mar del Nord i d'altres. En la mitologia escocesa, el selkie és una criatura que es pot transformar de foca a humana.
  • Les foques estan més relacionades amb els óssos moderns, les mosteles, les mofetes i les llúdrigues.

Segell Nom Científic

'Foca' és el nom informal de totes les espècies de pinnípedes. El nom de Pinniped és ben escollit, ja que significa 'peus aletes' en llatí. Tot i el seu estil de vida amfibi, tots els pinnípedes ocupen l’ordre dels carnívors: el mateix ordre que els gats, els óssos, els cànids, els mapaches, les mofetes i les mangostes. Fa desenes de milions d'anys, els pinnípedes es van ramificar d'altres carnívors i van evolucionar per habitar els oceans i les costes. Però el terme Pinniped no fa referència a cap família ni gènere específic. En el seu lloc, representa un grup d’organismes marins similars amb un únic origen evolutiu.

Els pinípedes es divideixen en tres grans famílies. Els Otariidae engloben totes les principals espècies de foques d'orelles, incloses lleons marins i foques de pell . La família Phocidae està formada per totes les foques veritables o foques sense orelles (el nom és un nom incorrecte; encara que no és visible, les orelles es troben realment sota la pell). La família Odobenidae és el tercer grup i el més petit. Només conté una sola espècie viva, la morsa . En conjunt, aquestes tres famílies representen un total de 32 o 33 espècies vives, a més de diverses subespècies. S'han documentat cinquanta espècies més extingides a partir de la història recent o del registre fòssil.

Aspecte i comportament del segell

Els pinnípedes són un grup divers i heterogeni. Tot i que comparteixen diverses característiques en comú, inclosos els cossos llargs i flexibles, les extremitats en forma d’aleta, els musells curts i els caps rodons, també és fàcil detectar les moltes diferències entre ells. La ubicació de les orelles i la presència de pelatges més gruixuts són les dues característiques principals que distingeixen les foques orellades de les foques autèntiques. La morsa divergeix d’ambdues famílies. Aquesta espècie es pot identificar pels seus grans ullals, els ulls més petits, especialment els bigotis destacats i els cossos gairebé completament sense pèls.

Més enllà d’aquestes característiques àmplies, les espècies individuals han desenvolupat moltes característiques úniques per adaptar-se a les seves condicions. Per exemple, elefant marí els mascles tenen un nas allargat que els ajuda durant l’aparellament i la reproducció. Les foques amb caputxa tenen una cavitat nasal a la part superior del cap que es pot inflar i desinflar a voluntat. Les espècies amb ornamentacions úniques com aquesta tendeixen a ser sexualment dimòrfiques, el que significa que els mascles i les femelles difereixen en aparença.

Un cop d’ull a l’anatomia d’aquests animals us indicarà que estan extraordinàriament ben adaptats a l’aigua. Les seves denses capes de gruix les mantenen aïllades de les frigides temperatures. També tenen la capacitat notable de detectar vibracions a l’aigua amb els seus bigotis. Però la seva predilecció per l’oceà s’exemplifica millor amb la innovació més important del Pinniped: el flipper. Els permet tallar amb gràcia l’aigua per atrapar preses i evitar depredadors. L’aleta és un excel·lent exemple d’evolució convergent en mamífers: els cetacis, les foques i les vaques marines han fet evolucionar l’aleta independentment com a mitjà per navegar per les zones aquoses del món.

Fins i tot en aquest aspecte crucial, però, les foques veritables i les foques orellades han evolucionat per mètodes de diferència de locomoció. Per nedar, les foques veritables mouen les extremitats posteriors i la part inferior del cos d’un costat a l’altre per a una propulsió contínua, mentre que les extremitats anteriors s’utilitzen per ajudar-les a maniobrar. Com que no tenen la capacitat de girar les extremitats posteriors cap endavant, els seus moviments es veuen fortament obstaculitzats a terra. Han de tirar el cos cap endavant d’una manera maldestra i feixuga. Les foques orellades s’assemblen més als pingüins i a les tortugues marines. Utilitzen les seves extremitats anteriors per propulsar-se en una mena de rem discontinu. Quan són a terra, tenen la capacitat de girar les extremitats posteriors cap endavant i caminar. La locomoció de mors combina elements de foques veritables i orelles. Les seves extremitats posteriors són capaces de propulsar-se a l’aigua i caminar per terra.

Tot i que els pinnípedes no poden igualar la velocitat màxima d’alguns animals aquàtics, el seu major avantatge a l’aigua és la seva flexibilitat. Malgrat la seva mida, els seus cossos llisos i aerodinàmics poden executar girs bruscos en una moneda de deu centaus. Algunes espècies d’aquests animals poden incloure fins i tot el cos cap enrere.

Els pinnípedes passen la major part de la seva vida a l’aigua, de manera que la seva fisiologia s’ha adaptat per suportar moviments profunds i llargs períodes de privació d’oxigen. Els ajuden els dipòsits més grans de proteïnes d’unió a l’oxigen a la sang. També han desenvolupat mètodes per buidar els pulmons d’aire, tancar les fosses nasals i la gola i disminuir la freqüència cardíaca. Algunes espècies poden retenir la respiració fins a dues hores alhora.

Després de llargs períodes al mar, els pinnípedes tornaran a la terra o al gel marí per aparellament, naixements, muda o seguretat. Aquí solen reunir-se en grans grups, que es coneixen com a ramats o beines (segons l'espècie). Si una espècie prefereix el gel terrestre o marí pot determinar molts aspectes del seu comportament, incloses les estratègies reproductives.

Els moviments suaus de l’animal a l’aigua desmenteixen la seva enorme mida. Fins i tot les foques més petites mesuren aproximadament tres metres de llarg i pesen no menys de 100 lliures. L’espècie més gran és l’elefant marí meridional. D'acord amb laNational Geographic, pot arribar fins als 20 peus i pesar 4,4 tones, que és més pesat que una camioneta. Són alguns dels mamífers més pesats del món, que superen fins i tot els girafes , hipopòtams , i rinoceronts .



Seal Habitat

Aquests animals estan molt estesos per les costes i els oceans oberts de tots els continents de la Terra, inclosa l'Antàrtida. Prefereixen les aigües fredes i riques en nutrients del món. Això és cert fins i tot als oceans de Califòrnia, Àfrica i Austràlia. Els pinnípedes habiten les regions d’aigua salada gairebé exclusivament, però sí que pugen rius i estuaris per caçar menjar. El segell del Baikal a Sibèria és l’única espècie que prefereix l’aigua dolça. Quan arribin a la terra, habitaran platges, coves, piscines de marea, bancs i fins i tot estructures artificials com molls i plataformes petrolieres. Les espècies de foques que viuen a les zones polars tendeixen a preferir el gel. Estan especialment adaptats per navegar per les masses de gel.

Dieta del segell

La dieta Pinniped es descriu millor com a eclèctica. Encara que peix és la part més comuna de la seva dieta, també se sap que s’alimenten d’aquests animals calamar , pop , llagostes , i anguiles quan se li dóna l'oportunitat. Algunes espècies han desenvolupat diferents especialitats. Malgrat el seu nom, les foques de crancs filtren el krill a través de les seves dents especialitzades. Focs lleopard són coneguts per caçar pingüins , aus marines i fins i tot altres espècies de foques. La morsa subsisteix amb una dieta constant de cloïsses i mariscs al fons del mar. Poden detectar preses amb els bigotis i després aspirar-les per la boca poderosa. Les foques són caçadors mortals i efectius pel seu compte, però algunes preses poden requerir la col·laboració de tot un grup per capturar-les.

Segellar depredadors i amenaces

Malgrat la seva mida, les foques són un objectiu temptador orques , taurons, óssos , i altres depredadors grans i ferotges. Les orques, en particular, semblen tenir estratègies de caça úniques per atrapar les seves preses. Se’ls ha sabut atordir les foques amb la cua, llançar-les a l’aire, sorprendre-les a la platja o atrapar-les al gel. Les cries joves i els adults solitaris són els més propensos a ser el blanc d’un depredador famolenc. Les foques allunyen els depredadors reunint-se en grans grups. La mida i la ferocitat del segell sol ser un factor dissuasiu. Els xiulets, les xerrades de dents i les exhibicions visuals agressives s’exhibeixen com a advertència als depredadors.

Els humans representen un altre perill potencial per a les foques. Els grups indígenes han caçat tradicionalment foques pel pel i la carn durant milers d’anys, però l’auge de la caça industrialitzada massiva al segle XIX va posar en perill moltes espècies de foques i les va portar a la vora de l’extinció. Gràcies a la protecció del dret internacional, les espècies de foques es recuperen a tot el món.

No obstant això, les foques encara presenten un gran risc de contaminació marina (inclosa la contaminació química i els vessaments de petroli), conflictes amb les poblacions locals, accidents de vaixells i embolics a les xarxes pesqueres. El canvi climàtic s’acosta com l’alteració més important de l’hàbitat natural del segell. A mesura que es fon el gel marí, les foques àrtiques poden perdre el seu lloc de reproducció natural. La seva fisiologia també és poc adequada per escalfar aigües.



Reproducció de segells, nadons i vida útil

Els pinípedes presenten una gran variabilitat en els seus patrons d'aparellament. Algunes espècies són molt monògames, és a dir, que només s’aparellen per parelles, mentre que altres espècies són poligíniques, és a dir, que un sol mascle s’aparella amb diverses femelles, mentre que les femelles només tenen un sol parell. Les foques són criatures feroçment territorials. Els mascles lluiten per l’oportunitat d’aparellar-se mossegant-se o colpejant-se. Es basen en les vocalitzacions per atraure companys i allunyar els rivals reproductius. Les elefants marines són les més grans i agressives. Establixen jerarquies basades en el domini d’un sol mascle.

Un cop acabat l’aparellament, les foques femenines tenen la capacitat notable de retardar la implantació d’un embrió a l’úter fins que les condicions siguin més favorables. Els períodes de gestació varien per espècies, però poden durar fins a un any. La llet materna conté majoritàriament greixos en lloc de lactosa, de manera que, una vegada que el cadell per fi neix, pot créixer ràpidament i començar a defensar-se per si mateix.

La supervivència a llarg termini del segell depèn d’aquests primers dies crucials de la vida. Els pares solen tenir un paper mínim en la criança de les cries joves, que poden aprendre a nedar pocs dies o setmanes després del naixement. Un segell pot trigar uns quants anys a assolir la plena maduresa. Si el segell sobreviu fins a l'edat adulta, pot arribar a viure fins a 30 anys en llibertat. Fins i tot s’ha documentat una vida superior als 40 anys.

Població del segell

Les poblacions de foques estaven a la vora, però han començat a recuperar-se gràcies als esforços de la comunitat de conservació mundial. El segell de l’elefant és una d’aquestes històries d’èxit. Un estudi deFronteres en ecologia i evoluciócalcula que aquestes espècies s’han recuperat d’una població mínima de 100 a 100.000 com a mínim en 70 anys. Tot i això, no totes les espècies tenen la sort d’haver-se recuperat del seu nadir. Diverses espècies de foques, incloent la foca monjo mediterrània, la foca monjo hawaiana i la foca caspiana, encara estan en perill. La foca monjo del Carib es va extingir en algun moment de mitjan segle XX.

Mostra els 71 animals que comencen per S

Articles D'Interès