Pelicà

Classificació científica Pelican

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Pelecaniformes
Família
Pelecànids
Gènere
Pelecanus
Nom científic
Pelecanus Occidentalis

Estat de conservació del pelicà:

Menor preocupació

Ubicació del pelicà:

oceà

Dades del pelicà

Presa principal
Peixos, crancs, tortugues
Característica distintiva
Bossa penjada de la part inferior del bec i una vista aguda
Envergadura
183cm - 350cm (72in - 138in)
Habitat
Illes àrides i aigües costaneres
Depredadors
Humà, gat, coiot
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Peix
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
6
Eslògan
Pot tenir una envergadura de fins a 3 metres.

Característiques físiques del pelicà

Color
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
40 mph
Esperança de vida
16 - 23 anys
Pes
2,7 kg - 15 kg (6 lliures - 33 lliures)
Alçada
106cm - 183cm (42in - 72in)

El pelicà és un ocell gran que és molt conegut per la bossa que el pelicà té al bec que fa servir per treure peixos si l’aigua. El pelicà es troba al camp a tot el món, habitant prop de l’aigua i de zones de pesca densament poblades.



El pelicà marí marró és una de les espècies més grans de pelicà amb pelicans mascles que sovint surten del ramat per caçar sols al mar. El pelicà marró és particularment notable per la seva capacitat de baixar fins a la superfície oceànica des de les altures enormes per capturar peixos.



El pelicà és generalment un ocell enorme amb algunes espècies amb una envergadura de més de 3 metres. Altres espècies de pelicà són molt més petites, però aquestes espècies més petites tendeixen a viure a la terra en lloc de passar la vida al mar.

Hi ha vuit espècies diferents de pelicà que es troben a tots els continents del món, a excepció de l'Antàrtida. Els pelicans tendeixen a preferir els climes més temperats i càlids que els més freds i, per tant, els pelicans es troben més a prop de l’equador.



Tot i que els pelicans són aus omnívores, els pelicans s’alimenten principalment de peixos, crustacis com gambes i crancs, petites espècies de tortugues i calamars. El pelicà utilitza la seva bossa de bec per agafar una boca plena d’aigua i, a continuació, cola l’aigua del bec deixant el menjar (com els peixos) enrere perquè el pelicà mengi.

Durant l'època de reproducció, els pelicans fan el niu a les colònies i la reproducció normalment comença amb un grup de pelicans mascles que persegueixen un sol pelícà femella. El festeig pelicà es pot produir a terra, a l'aire o a l'aigua. El pelicà mascle recull materials per construir el niu que la pelicana femella fa servir per construir el niu ja sigui a terra o en un arbre en funció de les espècies de pelicà.

El pelicà femella té una mida mitjana d'embragatge de 2 ous que tant el pelicà femení com el masculí ajuden a incubar. Després d’un període d’incubació al voltant d’un mes, els pollets pelicans surten dels ous, però sovint només un dels pollets sobreviuen dels dos. La femella del pelicà alimenta les seves cries fins als 3 mesos, tot i que els nadons solen poder caminar i nedar quan tenen uns 2 mesos.



A causa de la seva mida generalment gran, els pelicans tenen pocs depredadors al seu entorn natural. Els gossos salvatges com els coiots són un dels principals depredadors del pelicà juntament amb els gats i els humans que cacen el pelicà per la seva carn i plomes.

Els pelicans habiten zones de tot el món normalment en grans ramats de més de 100 aus. Els pelicans descansen i nien junts en aquestes comunitats, però sovint cacen i s’alimenten sols, a excepció de la pellícola femella que alimenta els pollets pelicans. Se sap que els pollets pelicans es reuneixen en petits grups dins del lloc comunitari de nidificació dels seus pares.

Mostra els 38 animals que comencen per P

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) L’Enciclopèdia dels ocells

Articles D'Interès