Opossum

Classificació Científica Opossum

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Didelphimorphia
Família
Didelphidae
Gènere
Didelphis
Nom científic
Didelphis Virginiana

Estat de conservació de l’opossum:

Menor preocupació

Ubicació de l’opossum:

Amèrica del nord

Fets d’Opossum

Presa principal
Fruites, insectes, granotes
Habitat
Bosc i terres de conreu properes a l’aigua
Depredadors
Guineu, gat, aus rapinyaires
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
6
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Fruita
Tipus
Mamífer
Eslògan
Es creu que és immune a cert verí de serp.

Característiques físiques de l’opossum

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
15 mph
Esperança de vida
2-7 anys
Pes
0,5-6 kg (1,1-13 lliures)

Els opossums tenen la distinció de ser l’únic marsupial que viu als Estats Units i al Canadà.



Al llarg de gran part de la història dels Estats Units, els opossums van ser àmpliament caçats i consumits per la gent. Tot i que això segueix sent cert en algunes zones del sud dels Estats Units, aquests sabuts marsupials ara són més coneguts com a plagues a causa dels seus hàbits de depuració que deixen les escombraries capgirades i es desordenen. Es continuen caçant popularment a moltes parts de l’Amèrica Central i del Sud; de fet, s’han promulgat restriccions per frenar la caça excessiva d’aquests animals en aquestes zones.



Dades interessants sobre l’opossum!

  • Els opossums es van originar a Amèrica del Sud i es creu que van entrar a Amèrica del Nord durant el Gran Intercanvi Americà, que és quan es van connectar els continents i es creu que es va produir fa aproximadament 2,7 milions d’anys.
  • Només una espècie d’opossum, l’opossum de Virginia, viu als Estats Units i al Canadà. També es coneix com l’opossum comú.
  • Com altres marsupials, aquests animals tenen una bossa on es mantenen els nadons mentre maduren.
  • L’opòssum té 50 dents, més que qualsevol altre mamífer terrestre d’Amèrica del Nord.
  • Tot i que comparteixen un nom similar, els opossums d’Amèrica del Nord, Central i del Sud no estan relacionats amb els marsupials arbòries del subordre Phalangeriformes, que es coneixen comunament com possums però són endèmics de l’hemisferi oriental.

Nom científic d’Opossum

El nom científic dels opossums, format per més de 103 espècies que abasten 19 gèneres diferents, ésDidelphidae. Aquest mamífer es classifica per ordre deDidelphimorphia, que és el més gran de l’hemisferi occidental. El terme reflecteix el fet que aquests marsupials tenen essencialment dos úters, un en el qual els bebès creixen inicialment i una bossa on continuen madurant, amb 'di' que significa 'dos' i 'delphus' que significa 'úter'. L’opossum de Virgínia, l’única espècie dels Estats Units i del Canadà, té el nom científic de Didelphis virginiana.

La paraula 'opossum' es va registrar per primera vegada entre els anys 1607 i 1611. Es creu que va ser manllevada de la llengua powhatana i derivada d'una paraula protoalgonquina, 'apousoum', que significa 'gos blanc o animal semblant a un gos'. ” Els primers casos registrats de la paraula es remunten a John Smith i la colònia Jamestown de Virgínia.

Aspecte d’opossum

Un tipus de mamífer conegut com a marsupial, un opossum totalment crescut, té aproximadament la mida d’un domador. De mitjana, els possums, com també se’ls coneix, mesuren aproximadament 2,5 metres de llargada des del nas fins a la cua i pesen entre 8,8 i 13,2 lliures. Majoritàriament de color gris, aquests animals solen tenir les cares blanques i el nas llarg i punxegut. A la boca hi ha 50 dents, més que qualsevol altre mamífer terrestre d’Amèrica del Nord.

A més de tenir quatre extremitats curtes, tenen cues especialitzades que utilitzen de diverses maneres. Com que aquestes cues semblants a les rates són capaces d’adherir-se a les coses, es consideren prensils. Gràcies a aquesta característica, els opossums poden utilitzar les cues per ajudar a mantenir l'equilibri, per ajudar a enfilar-se als arbres i per mantenir els materials de nidificació mentre escalen. Els animals joves utilitzen les cues prènsils per aferrar-se a l’esquena de les seves mares mentre es transporten. Al contrari de la creença popular, però, els opossums no pengen al revés dels arbres per la cua com els ratpenats.



Les potes posteriors d’aquests mamífers també presenten polzes oposables, que els permeten agafar-se a les branques i similars de manera encara més eficaç.

Els mascles solen ser lleugerament més grans que les femelles. També tenen dents canins més grans i solen ser molt més pesats.

Virginia Opossum (Didelphis virginiana) en un ginebre del nord-est d
Virginia Opossum (Didelphis virginiana) en un ginebre del nord-est d'Ohio.

Comportament d’opossum

Solitaris i nòmades en general, aquests animals tenen una manera diferent de moure’s lentament i lentament. Principalment actius a la nit, quan busquen menjar i es dediquen a la majoria d’altres activitats, els ulls d’aquests mamífers s’adapten bé a la foscor. De dia, els opossums tendeixen a desembocar en cavitats convenients en lloc de fer els seus propis nius. Alguns exemples inclouen forats d’arbres i munts de raspall o a sota d’estructures artificials.

Durant els mesos més càlids, aquests marsupials tendeixen a mantenir-se en moviment. Normalment viatgen allà on els menja. A l’hivern, aquests marsupials solen romandre en llocs de nidificació més permanents. Tot i això, romanen moderadament actius durant els mesos més freds i, per tant, no són autèntics hibernadors.

Una de les característiques conductuals més conegudes d’aquests animals és la seva tendència a jugar morts quan s’enfronten als depredadors. Coneguda també com a 'jugar al possum', la tècnica és un segon recurs si la reacció inicial del mamífer a una amenaça (xiuxiueig, descobriment de les dents i grunyits) no aconsegueix espantar-lo. Si un depredador continua atacant, l'animal quedarà completament coix i entrarà en un estat gairebé catatònic. Deixat de costat, el marsupial pot tancar els ulls o deixar-los mirant en blanc a l'espai. Amb la llengua estesa, la criatura pot semblar notablement morta. El que la gent sovint no sap és que els opossums també solen defecar i emeten una substància verda que fa mal olor de les seves glàndules anals mentre juguen morts. L'animal pot romandre en aquest estat fins a sis hores; durant aquest temps, la respiració i la freqüència cardíaca disminueixen significativament.

Tot i que no se’ls considera marsupials arbòries (que viuen als arbres), són excel·lents escaladors d’arbres i passen molt de temps a les marquesines. Posseeixen urpes afilades que són excel·lents per agafar l’escorça dels arbres i utilitzen les cues prènsils per ajudar a escalar i maniobrar. Increïblement, els opossums també es poden netejar de paparres i són capaços de consumir-ne més de 5.000 per temporada.

Hàbitat autòcton

Només es troba una única espècie d’opossum, l’opossum de Virgínia, als Estats Units i al Canadà. L’hàbitat d’aquesta espècie s’estén al nord de Canadà i al sud fins a Amèrica Central. Al sud, es poden trobar dotzenes d’espècies addicionals d’opossum.

Els opossums s’han adaptat per a la supervivència a Amèrica del Nord, Central i Sud, desenvolupant cues prensils que els permeten agafar les extremitats dels arbres. Els polzes oposables a les potes posteriors també ajuden en aquest sentit.

Atesa la vasta zona que habiten, els opossums són capaços de sobreviure a través de diversos climes.



Dieta d’Opossum

Els opossums són carronyers. Convenientment, també són omnívors, el que significa que estan disposats a escombrar tant materials vegetals com animals per a la subsistència. Són molt coneguts per haver eliminat els humans; en particular, tendeixen a ficar-se a les escombreres, els contenidors d’escombraries i similars que busquen menjar.

Els opossums també se senten atrets per la carronya (carn en descomposició), de manera que sovint es veu consumint morts per carretera. En general, les dietes d’opossums solen consistir en fruita, herba i diversos tipus de fruits secs.

Aquests mamífers també caçaran ocells , ratolins , cucs, serps , insectes , i fins i tot gallines . Moltes espècies d’opossum són immunes al verí de cascavells i escurçons i, per tant, són capaços d’aprofitar aquestes criatures.

Aquesta flexibilitat alimentària és un dels molts atributs que han convertit l’opossum en una espècie amb tant èxit.

Opossums depredadors i amenaces

Els humans són l’amenaça més gran per als opossums. Encara que ja no són habituals als Estats Units, aquests mamífers van ser caçats i consumits regularment; Se sabia que el president Jimmy Carter els caçava. La caça d’opossum continua sent popular a moltes parts de l’Amèrica Central i del Sud, on els governs locals han imposat restriccions a la recerca de possums. Tanmateix, els opossums es classifiquen com ' menys preocupació ' per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) de manera que no es considera que estiguin en perill.

Reproducció, nadons i vida útil

Els opossums s’aparellen des de mitjans d’hivern fins a mitjans d’estiu. En un sol any, un opossum femení pot tenir diverses ventrades d’opossums per a nadons. Després de l'aparellament, les femelles d'ossam solen parir en unes dues setmanes.

Fins a 20 opossums poden néixer en una sola ventrada. De mitjana, però, menys de la meitat sobreviuen. Quan neixen, els opossums per a nadons són gairebé totalment desemparats. Cecs, nus i d’aspecte gairebé transparent, els opossums acabats de néixer mesuren aproximadament mitja polzada de llarg i pesen només 1/200 d’una unça; això els fa aproximadament de la mida d’una abella de mel.

Immediatament després de néixer, els opossums del bebè s’arrosseguen a la bossa de la seva mare. Allà es troben amb una disposició en forma de ferradura de 13 tetines, a les quals s’enclaven immediatament. Aquelles que queden sense tetina per atrapar-se. Un cop bloquejat, la tetina s’infla i roman al seu lloc a la boca del nadó durant un període d’uns dos mesos. En aquell moment, els ulls dels nadons comencen a obrir-se i, de tant en tant, comencen a sortir de la bossa i es poden portar a l’esquena de les seves mares mentre caçen. Es tornen completament independents als tres mesos d’edat.

La vida mitjana de l’opòssum comú o Virgínia és d’un a dos anys.

Població d'Opossum

Tot i que s’enfronten a diversos depredadors (sobretot, humans, gossos i gats), els opossums són supervivents que es reprodueixen ràpidament. Per tant, les seves poblacions s’han mantingut estables a l’època moderna i no es classifiquen com a animals en perill d’extinció.

Mostra els 10 animals que comencen per O

Articles D'Interès