Pop

Classificació científica del pop

Regne
Animalia
Phylum
Mollusca
Classe
Cefalòpodes
Comanda
Octopoda
Família
Octopodidae
Nom científic
Pop Vulgaris

Estat de conservació del pop:

Menor preocupació

Ubicació del pop:

oceà

Dades del pop

Presa principal
Crancs, peixos, vieires
Habitat
Aigües tropicals i temperades a tot el món
Depredadors
Anguiles, taurons, dofins
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
80
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Crancs
Tipus
Mollusca
Eslògan
Hi ha al voltant de 300 espècies diferents!

Característiques físiques del pop

Color
  • Marró
  • xarxa
  • Blau
  • tan
  • taronja
  • Porpra
Tipus de pell
Llis
Màxima velocitat
27 mph
Esperança de vida
2-15 anys
Pes
5-75 kg (11-165 lliures)

El pop té la distinció de ser el més intel·ligent de tots els animals invertebrats.



Amb les relacions cervell-cos-massa més elevades de tots els invertebrats, més altes fins i tot que les d'alguns vertebrats, el pop es considera el més intel·ligent de tots els animals invertebrats. Aquests cefalòpodes són prou intel·ligents com per participar en activitats enganyoses, inclosos fingir ser 'roques en moviment' per burlar els depredadors. Existeixen més de 300 espècies de pop i es troben majoritàriament en mars tropicals i temperats de tot el món. Aquestes criatures existeixen des de fa molts mil·lennis; es creu que el primer fòssil de pop conegut, Pohlsepia, va viure fa més de 296 milions d’anys.



5 fets sorprenents del pop

  • Algunes espècies de pop participen en el que es coneix com el truc de la 'roca en moviment'. Un pop pot lentament creuar-se a través de l’espai obert, cosa que els permet imitar l’aspecte d’una roca. Ho fan a la mateixa velocitat que l’aigua circumdant, creant la il·lusió que no es mouen gens. Això els permet moure’s essencialment a la vista dels depredadors.
  • Laberint i experiments de resolució de problemes han suggerit que els pops tenen capacitats de memòria a curt i llarg termini. Poden trobar el camí de tornada als seus caus sense cap problema, fins i tot després de recórrer distàncies llunyanes.
  • El gènere viu més profund del pop es coneix com el pop dumbo. Tot i que és molt petit, viu aproximadament a 13.100 peus per sota de la superfície de l’aigua.
  • Gràcies a les seves cèl·lules portadores de pigments altament desenvolupades, els pops poden canviar el color de la seva pell de manera significativa i molt ràpida. Aquest camuflatge és una tàctica de defensa habitual que s’utilitza per ajudar els pops a eludir els depredadors.
  • Contràriament a la creença popular, la forma plural de la paraula pop és octopus, no octopus. Tot i així, el terme pop es fa servir popularment per descriure més d’un pop.

Nom científic de pop

Els pops pertanyen a l’ordre dels mol·luscs. Es troben sota la classificació de cefalòpodes i sota l’ordre Octopoda. El terme Octopoda va ser encunyat per primera vegada pel biòleg anglès William Elford Leach el 1818.

El nom científic del pop comú ésPop vulgaris. Aquest terme llatí deriva d’un parell de paraules gregues antigues:octo, que significa 'vuit' ipous, que significa 'peu'. Per tant, el terme 'pop' significa 'vuit peus', que reflecteix el fet que aquestes criatures tenen vuit 'peus', que més sovint es coneixen com a braços.

Espècie de pop: els tipus de pop

Hi ha 13 famílies de l’ordre Octopoda que conté aproximadament 300 espècies . El pop té una diversitat increïble, amb algunes espècies que viuen a la mar profunda, algunes arriben als 30 peus i altres ni tan sols arriben a una polzada.



A continuació es mostren algunes de les espècies de pop més fascinants.

Pop gegant del Pacífic (pop gegant del pacífic nord)

El pop no es fa més gran que el pop gegant del Pacífic! L’espècimen més gran que mai pesava 600 lliures i tenia un braç de 30 peus. L’espècie s’estén al llarg de l’anell de foc del Pacífic, que s’estén des del golf de Califòrnia fins a Alaska i passant pel Japó i fins a la costa de la Xina.

Flapjack Octopus(Opisthoteuthis californiana)

Els pops flapjack són una espècie de pop paraigua, el que significa que tenen una xarxa de pell entre tentacles. En el cas del pop flapjack, rep el seu nom perquè la seva corretja es connecta cap a l'exterior amb els extrems dels tentacles, donant a la part inferior del cos un aspecte gairebé 'flapjack'. Els pops Flapjack surten fins a una milla per sota de l'oceà i poc conegut del seu comportament. La popularitat dels pops flapjack es va disparar després del personatge Pearl inBuscant Nemoes va modelar segons l’espècie.



Pop pigmeu atlàntic(Octopus joubini)

Els braços dels pops pigmeus atlàntics arriben a poc menys de 4 ″, cosa que el converteix en una de les espècies més petites de pop. Són especialment abundants al golf de Mèxic i són coneguts per la seva capacitat de canviar ràpidament de colors per imitar el seu entorn.

Pop d’anella blava

El pop d’anells blaus no és una espècie, sinó un gènere. L’espècie destaca pel seu color, amb anells blaus al cos extremadament brillants. A més, les espècies de pop d’anells blaus són extremadament verinoses i la seva picada conté la neurotoxina tetrodotoxina. No es coneix cap antídot contra aquesta toxina que provoqui paràlisi temporal. Si es morda per un pop amb anells blaus, la paràlisi dura aproximadament 15 hores i pot requerir intubació per a la supervivència. No obstant això, el pop amb anells blaus no és agressiu i un estudi del 2008 va trobar només 3 víctimes mortals conegudes relacionades amb l'espècie.

Aspecte i comportament del pop

Un pop es defineix com qualsevol mol·lusc cefalòpode de vuit braços de l’ordre Octopoda. Els veritables pops pertanyen al gènere Octopus, un grup massiu de cefalòpodes d’aigües poc profundes de distribució àmplia que també inclou calamars i sèpies.

El pop típic té un cos sacular, el que significa que el seu cap només està lleugerament definit del seu cos. Tenen vuit braços contràctils i cadascun conté dues fileres de ventoses carnoses. Els seus braços estan units a les seves bases per una xarxa de teixit que es coneix com a faldilla; la seva boca es troba al centre de la faldilla i conté un parell de becs afilats i un òrgan semblant a la llima conegut com a ràdula.

Els cossos tous dels pops poden canviar de forma ràpidament, cosa que els permet apretar a través d’espais molt reduïts. Fins i tot les espècies de pop més grans poden passar per obertures de fins a 1 polzada de diàmetre. També tenen un mantell buit i bulbós que es fon a la part posterior del cap; conté la majoria dels òrgans vitals de la criatura, incloses les brànquies, i es connecta a l’exterior mitjançant un embut o sifó. Els seus ulls grans i complexos es troben a la part superior del cap.

Com es va assenyalar anteriorment, l'exemplar més gran del pop gegant del Pacífic registrat tenia una longitud de braç de 30 peus i pesava aproximadament 600 lliures. Les espècies de pop més petites pesen menys d’un gram i mesuren només 1 polzada de longitud.

Els pops fan la respiració traient aigua als mantells a través d’una obertura. Després passa per les brànquies abans de ser expulsat pel sifó. La fina pell de pops també absorbeix una mica d’oxigen de l’aigua.

Aquestes criatures es mouen de diverses maneres. S'arrosseguen amb els dos braços anteriors, utilitzant els altres sis per buscar menjar. Neden movent aigua pels sifons; en fer-ho, els seus braços queden enrere. També poden moure’s cap enrere ràpidament expulsant raigs d’aigua dels seus sifons.

Els pops també són coneguts per expulsar tinta. Ho fan per eludir els depredadors; el núvol de tinta, de color negre, els emmascara perquè puguin allunyar-se ràpidament. En algunes espècies, la tinta conté un verí que paralitza els òrgans sensorials de l'atacant. Només una espècie de pop, el pop d’anells blaus, és verinosa per als humans. En aquest cas, injecten preses amb una saliva paralitzant.

La majoria dels pops són solitaris i passen aproximadament el 40 per cent del seu temps amagats als caus. No obstant això, alguns són socials i poden viure en grups de fins a 40 persones més. No són territorials, però solen romandre dins d’un àmbit d’habitatge definit. No són migratoris, de manera que passen tota la vida a la mateixa zona general.

Els pops també tenen un excel·lent sentit del tacte. Gràcies als quimioreceptors de les seves ventoses, poden degustar el que toquin. La seva pell també conté cèl·lules pigmentàries molt desenvolupades anomenades cromatòfors que els permeten canviar ràpidament el color, l’opacitat i fins i tot la reflectivitat de la seva pell.

Finalment, els pops són els animals més intel·ligents de tots els invertebrats. El pop venat,Amphioctopus marginatus, es va observar el 2009 excavant mitges closques de coco del fons oceànic i utilitzant-les com a part del seu cau. Aquest va ser el primer ús documentat d’eines d’un invertebrat i és una prova més de la intel·ligència d’aquestes criatures.

Pop al fons del mar

Hàbitat del pop

El pop comú,O. vulgaris, viu principalment en mars tropicals i temperats de tot el món. Aquestes criatures solen viure en caus que es troben en forats o escletxes al llarg del fons rocós del mar, que està en línia amb el seu caràcter secret i retirat. Diverses espècies de pop es troben en llocs com els esculls de corall, els fons marins i les aigües pelàgiques. Tanmateix, algunes es troben a zones intermareals i altres es troben a profunditats abissals. El pop dumbo, per exemple, viu una mitjana de 13.100 peus per sota de la superfície.

Dieta del pop

Els pops són carnívors perquè només subsisteixen d'altres criatures. En particular, s’alimenten principalment de crancs i altres crustacis. També es consumeixen popularment llagostes i se sap que algunes espècies de pop mengen plàncton. Les espècies de pop depredadores que viuen al fons viuen principalment de crustacis, cucs de poliquetes i cloïsses i altres mol·luscs. Les espècies de pop en oceà obert consumeixen principalment altres cefalòpodes, gambes i peixos. Quan s’alimenten, retornen les preses als seus caus i utilitzen la seva ràdula per perforar petxines i arrasar la carn. Utilitzen el bec, que és molt afilat, per esquinçar les preses.

Predadors i amenaces de pops

Segons la UICN, la majoria de les espècies de pop ho són no en perill . De fet, estudis recents han suggerit que les poblacions poden estar en auge. Tot i això, aquestes criatures s’enfronten a nombroses amenaces. Considerades com a delicadesa per moltes cultures, són caçades regularment pels humans. Per tant, els humans es troben entre els principals depredadors del pop.

A la natura, moltes altres criatures són depredades pels pops. Una varietat de peixos marins se sap que consumeixen pops, per exemple. Altres depredadors comuns inclouen aus marines, altres cefalòpodes i llúdries de mar .

Reproducció de pops, nadons i vida útil

Hi ha sexes separats de pops. El pop mascle té un braç especialitzat anomenat hectocotylus. Aquest apèndix insereix paquets d’espermatozoides, coneguts com a espermatòfors, directament a la cavitat del mantell dels pops femenins. Durant la reproducció, el mascle sol aferrar-se a la part superior o lateral de la femella o planar al seu costat. Després de lliurar els espermatòfors, els mascles esdevenen senescents, cosa que significa que es deterioren gradualment abans de morir. La majoria moren al cap d’uns dos mesos.

Els ous, que fan aproximadament 1/8 de polzada de llarg, són posats per pops femenins en forats i sota les roques. De mitjana, les femelles ponen al voltant de 100.000 ous alhora i triguen entre quatre a vuit setmanes a eclosionar. Durant aquest període, la femella del pop guarda els ous i els neteja amb les seves ventoses. També els agita amb aigua. Un cop eclosionen, sorgeixen versions en miniatura dels pares (diminuts octòpodes). Passen diverses setmanes a la deriva pel plàncton abans de refugiar-se al fons del mar. No es proporciona cap cura parental més enllà de la cura que dóna la femella mentre espera que eclosionin els ous, de manera que els pops dels nadons estan sols.

La majoria de les espècies de pop, inclòs el pop comú, s’aparellen durant l’hivern. A menys que s’aparellin, solen ser solitaris. Els pops tenen una vida útil bastant curta, i algunes espècies només viuen una mitjana de sis mesos. Tanmateix, se sap que el pop gegant del Pacífic pot viure fins a cinc anys. La vida útil d’aquestes criatures està limitada per la reproducció, ja que els mascles només viuen uns mesos després i les femelles normalment moren poc després de l’eclosió dels ous.

Població de pops

Malauradament, els científics no tenen cap idea precisa de quants pops existeixen al món. No són fàcils de rastrejar no només perquè no es poden etiquetar, sinó també perquè tenen una naturalesa tan solitària i reclosa. No obstant això, es creu que la població de cefalòpodes, inclosos els pops, ha crescut significativament des dels anys cinquanta. Hi ha diverses proves que avalen això, però, de nou, no hi ha números específics disponibles.

Per què creixen les poblacions de cefalòpodes i, per extensió, de pop? Els investigadors creuen que hi ha alguns factors diferents en funcionament. Per una banda, se sap que aquestes criatures són molt adaptables als entorns canviants. A mesura que es produeix el canvi climàtic i, per exemple, la temperatura dels oceans augmenta, pot ser que siguin més capaços de fer front que altres criatures. També es creu que l’activitat humana juga un paper en l’augment de la població. En particular, la pesca humana elimina del mar gran nombre de depredadors naturals de pops. Això crea un buit a la cadena alimentària que pot ser avantatjós per a aquestes criatures de vuit braços.

Mostra els 10 animals que comencen per O

Articles D'Interès