Rossinyol

Classificació científica de rossinyol

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Passeriformes
Família
Muscicapidae
Gènere
Luscinia
Nom científic
Luscinia Magarhynchos

Estat de conservació del rossinyol:

Menor preocupació

Localització del rossinyol:

Àfrica
Àsia
Euràsia
Europa

Fets del rossinyol

Presa principal
Fruites, fruits secs, llavors, insectes
Característica distintiva
Petit cos sense marques i bec prim
Envergadura
20cm - 22cm (7.9in - 9in)
Habitat
Boscos oberts i matolls
Depredadors
Rates, gats, llangardaixos
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Fruita
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
3
Eslògan
Anomenat fa més de 1.000 anys.

Característiques físiques del rossinyol

Color
  • Marró
  • tan
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
18 mph
Esperança de vida
1 - 3 anys
Pes
15 g - 22 g (0,5 oz - 0,7 oz)
Llargada
14cm - 16.5cm (5.5in - 6.5in)

El rossinyol és una petita espècie d’ocells que es creu que formava part de la família dels tords. El rossinyol sovint es confon amb el pit-roig, ja que el rossinyol té aproximadament la mateixa mida i el pit-roig femení té un aspecte molt similar al rossinyol.



El rossinyol és un ocell del matí i sovint es pot escoltar el rossinyol cantant la seva forta cançó a la matinada. A les zones urbanes, el rossinyol cantarà encara més fort a l'alba per compensar el soroll de fons addicional.



El rossinyol es reprodueix de manera natural als boscos europeus i asiàtics durant els mesos d’estiu i el rossinyol migra a l’Àfrica per passar l’hivern, als climes més càlids. El rossinyol torna a la primavera cap al nord a la nidificació.

Es creu que el rossinyol es va nomenar fa més de 1.000 anys, amb el terme rossinyol que significa anglès-saxó. El rossinyol va ser nomenat pel fet que sovint se sent el rossinyol cantant durant la nit i durant el dia. Es creu que són els rossinyols masculins solters (sense parell) que canten durant la nit, cosa que fan per intentar atraure un company.



Els rossinyols són ocells petits, amb un rossinyol adult mitjà d’uns 15 cm d’alçada. El rossinyol té plomes marrons simples que cobreixen el cos i se sap que té una cua de costat vermell.

Els rossinyols són aus omnívores i s’alimenten d’una barreja de fruits, llavors, insectes i fruits secs. Els rossinyols tenen molts depredadors al seu entorn natural, principalment per la seva petita mida. Entre els depredadors del rossinyol s’inclouen mamífers com les rates, les guineus i els gats i els rèptils com els grans llangardaixos i serps. Els rossinyols també són caçats per grans rapinyaires.

Els rossinyols habiten boscos i boscos espessos a Europa i Àsia, excloent els que es troben a l’extrem nord. Malgrat el gran nombre de rossinyols presents als seus hàbitats naturals, els rossinyols sovint poden ser ocells difícils de detectar. Els rossinyols es poden escoltar fàcilment a causa del seu cant fort, però sovint es troben amagats en un dens fullatge fora de la vista.



Els rossinyols s’aparellen a la primavera i el rossinyol femení construeix un niu en forma de tassa en un dens matoll a prop del terra. Els nius de rossinyols solen estar molt amagats del món exterior i estan formats per branquetes, fulles i herba. El rossinyol femella posa entre 2 i 5 ous per posta i els pollets rossinyols crien després d’un període d’incubació de només un parell de setmanes.

Els rossinyols recorren grans distàncies cada any per poder migrar entre el nord i el sud. La vida mitjana del rossinyol és d’uns 2 anys, tot i que se sap que alguns individus rossinyols (especialment aquells rossinyols en captivitat) viuen durant molt més temps.

Els rossinyols s’anomenen així perquè freqüentment canten de nit i de dia. El nom fa més de 1.000 anys que s’utilitza, sent molt reconeixible fins i tot en la seva forma anglosaxona: «nihtingale». Vol dir ‘cantant de nit’. Els primers escriptors van suposar que la dona cantava quan en realitat es tracta del mascle. La cançó és forta, amb una impressionant gamma de xiulets, trills i gorgots. La seva cançó es nota especialment a la nit perquè hi ha pocs altres ocells que canten. És per això que el seu nom inclou 'nit' en diversos idiomes.

Només els mascles no aparellats canten regularment a la nit, i és probable que la cançó nocturna serveixi per atraure un company. Cantar a l’alba, durant l’hora anterior a la sortida del sol, se suposa que és important per defensar el territori de l’ocell. Els rossinyols canten encara més fort en entorns urbans o propers, per superar el soroll de fons. El tret més característic de la cançó és un fort crescendo xiulant, absent de la cançó de Thrush Nightingale. Té una trucada d'alarma semblant a una granota.

Mostra els 12 animals que comencen per N

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) L’Enciclopèdia dels ocells

Articles D'Interès