Mula

Classificació Científica Mula

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Perissodactyla
Família
Èquids
Gènere
Equus
Nom científic
Equus llis

Estat de conservació de la mula:

Menor preocupació

Ubicació de la mula:

Àfrica
Àsia
Centreamèrica
Euràsia
Europa
Amèrica del nord
Sud Amèrica

Dades de la mula

Presa principal
Herba, males herbes, verdures
Depredadors
Guineu, Llop, Lleó
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Herba
Tipus
Mamífer
Eslògan
La descendència dels pares d’un cavall i un ruc!

Característiques físiques de la mula

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
15 mph
Esperança de vida
15-20 anys
Pes
350-450 kg (771-992 lliures)

'Una mula estúpida encara és més intel·ligent que un bon cavall o un home dolent'.



Les mules són un híbrid genètic que ha estat el cavall de batalla de la civilització humana durant mil·lennis. Més fort que un cavall , però més suau que un ruc ; la mula combina tots els millors elements d’ambdues races en un paquet bàsic d’activitats agrícoles a tot el món.



Dades de mula increïbles!

  • Hi ha diferents noms per al mascle i la femella de l’espècie; una mula és un mascle i un hinney és una femella.
  • Aquests animals van ser creats intencionadament durant l'antiguitat per tal de ressaltar els millors trets del semental i la ruc .
  • Les mules són estèrils a causa de les anomalies cromosòmiques creades durant el procés de reproducció, però els hinneys ocasionalment han nascut poltres quan són criats amb sementals o ases.
  • Un dels primers exemplars de mules registrats es troba a l'Antic Egipte cap al 3000 aC.
  • Competeixen en tots els mateixos esdeveniments eqüestres, inclosa la doma, com els cavalls.

Nom científic de la mula

Aquests animals formen part de la família dels èquids del gènere Equus. El seu nom científic és Equus mulus, i això és vàlid tant per al mascle com per a la femella de l'espècie malgrat els seus noms diferents. Un animal mascle, anomenat mula, és un híbrid d’un mascle ruc , anomenat gat, i femella cavall , anomenada egua. Una femella s’anomena hinney, també escrita hinny, i es crea mitjançant la reproducció creuada d’un ruc femella, anomenat jenny o jenney, i un cavall mascle, anomenat semental.

Equus és la paraula llatina per a cavall i mulus és llatí per a mula.



Aspecte i comportament de la mula

Aquests animals s’assemblen exactament al que realment són, l’híbrid genètic resultant d’un semental i a ruc . Tot i que generalment són marrons o grisos, poden presentar-se en qualsevol pelatge i color que es trobi tant als cavalls com als ases. Són més grans que prims que els gats i més petits però més forts que els polls. Els seus caps són més curts, més gruixuts i s’assemblen més al d’un ruc, mentre que les seves orelles són més llargues que les d’un cavall, però més curtes que les d’un ruc.

La mida mitjana d’aquests animals és d’entre 50 i 70 polzades d’alçada i el seu pes pot oscil·lar entre 600 i 1.500 lliures. S’han criat animals en miniatura que pesaven només 50 lliures i el mascle més gran registrat pesava 2.200 lliures massives. Aquest pes oscil·la entre un home de mida mitjana buldog fins al pes de dos óssos grisos ajuntar. Apollo, la mula més gran i pesada, també tenia una impressionant altura de 19,1 mans, aproximadament 77 polzades.

El temperament d’aquests animals era l’ideal al qual els criadors intentaven assolir en combinar les qualitats de poltres i gats . En elles, teniu la força i la resistència d’un ruc barrejat amb els temperaments combinats d’ambdós pares. Els sementals tenen tendència a ser voladors o fàcilment espantosos, i els gats es coneixen com a tossuts i difícils de manejar. La mula és una bèstia sòlida, pacient i generalment equilibrada.



Dues mules bevent aigua
Dues mules bevent aigua

Mule Habitat

Les mules es troben a tot el món. Es troben a tots els continents, però l’Antàrtida i la seva cria els ha deixat molt adequats per a la pràctica pràctica totalitat dels climes. Amb la seva pell més dura, en comparació amb a semental , són menys propensos a sobreescalfar-se i necessiten menys menjar que un cavall que facilita l’alimentació.

Les mules són una espècie creada per humans i, per tant, no tenen hàbitat natural. Es poden trobar a qualsevol lloc que els hagin portat els humans.

Dieta Mula

Respecte a la seva dieta, la mula no és diferent dels seus pares. Mengen una gran varietat d’herbes i arbusts petits. Si no tenen una superfície prou gran per alimentar-se amb èxit, generalment d'un a dos acres, la seva dieta es pot complementar amb fenc, gra o menjar granulat.

Un altre resultat de la hibridació de l’espècie és que, tot i que han conservat la mida de l’espècie poltre , només requereixen una fracció de la quantitat d'aliments necessària per alimentar un semental. Quan no treballen, passen la major part del dia menjant o descansant.

Predadors i amenaces de mula

Les principals amenaces que s’enfronten són les malalties. Sementals , rucs , i les mules s’enfronten a malalties similars com el tètanus, l’encefalomielitis equina oriental i la grip equina. Una atenció adequada per a la mula, revisions veterinàries freqüents i programes de vacunació ajuden a prevenir la contracció d’aquestes malalties o, almenys, a mitigar els efectes. Com que són animals totalment domèstics, no solen enfrontar-se a una amenaça de cap depredador.

Reproducció de mules, nadons i vida útil

Com s’ha esmentat anteriorment, es reprodueixen creuant a gran amb una Jack . L’euga dóna a llum un nadó, anomenat poltre, després d’un període gestacional d’11 a 12 mesos. La mula mitjana viu aproximadament 30 anys, però hi ha hagut mules que han viscut fins als quaranta. Les mules, per regla general, es consideren infèrtils. Totes les mules veritables, els mascles, sempre són estèrils, mentre que les femelles han tingut casos d’embaràs. El principal motiu d’aquesta infertilitat es deu a un nombre imparell de cromosomes com a resultat de la reproducció creuada. Rucs tenen 62 cromosomes mentre que les mules en tenen 63, i això resulta en la seva incompatibilitat reproductiva.

Població mulera

Aquests animals existeixen en sis dels set continents, amb l'excepció de l'Antàrtida. Viuen gairebé exclusivament de la cura humana ja que, a causa dels problemes de fertilitat comentats anteriorment, són incapaços de reproduir-se en llibertat per mantenir un ramat salvatge. Les poblacions fiables són gairebé impossibles d’aconseguir; no obstant això, el Departament d'Agricultura dels Estats Units va informar que aproximadament 200.000 mules residien només als Estats Units des de 1998. La mula es classifica com una espècie de menys preocupació .

Mules al zoo

Aquests animals són llocs comuns als zoològics de tots els Estats Units. Es freqüentment es troben als parcs zoològics a causa de temperament uniforme. El San Diego Zoo té diverses mules i recentment en van donar diverses a CalFire per utilitzar-les com a animals de càrrega en zones remotes de l’estat per ajudar a combatre els incendis forestals.

Mostra els 40 animals que comencen per M

Articles D'Interès