Mandril

Classificació científica Mandrill

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
primats
Família
Cercopithecidae
Gènere
Mandril
Nom científic
Esfinx de mandril

Estat de conservació del mandril:

Prop d’Amenaçats

Ubicació del mandril:

Àfrica

Dades de Mandrill

Presa principal
Fruites, arrels, insectes
Habitat
Boscos tropicals densos i costaners
Depredadors
Lleopard, Àguiles, Serps
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Tropa
Menjar preferit
Fruita
Tipus
Mamífer
Eslògan
Nassos i grumolls de colors distintius!

Característiques físiques de Mandrill

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
25 mph
Esperança de vida
20-28 anys
Pes
11,5-30 kg (25-60 lliures)

'El mandril té un aspecte realment únic que el diferencia d’altres primats.'



Tot i que gairebé pesa tant com un simi, el mandril és en realitat un tipus de mico, que divideix el seu temps entre el terra i els arbres. Els seus colors facials brillants i la seva pell estranyament brillant són capçals instantanis per als turistes i els visitants del parc zoològic. No obstant això, la difusió de la civilització humana ha amenaçat la supervivència de l'espècie a tot el seu hàbitat natiu a l'Àfrica.



3 Dades increïbles sobre mandíbula

  • Es mostra el mandriluna coloració viva i cridaneraal voltant del cos que desafia la fàcil descripció. Aquesta característica va portar una vegada a Charles Darwin a escriure: 'Cap altre membre de tota la classe de mamífers té un color tan extraordinari com els mandrils masculins adults'.
  • Mandrilsemmagatzemar menjaren el seubosses de galta molt grans.
  • El caràcter deAmic deEl rei Lleó, tot i que es descriu com un babuí, sembla que té la colorida cara del mandril.

Nom científic Mandrill

El nom científic del mandril ésEsfinx de mandril. Rep el nom de l’antiga figura mitològica grega que tenia el cap d’un humà i el cos d’un animal, que potser reflecteix el seu aspecte estrany. El mandril és només una de les dues espècies vives de la gènere . L 'altra espècie viva és laMandrillus leucophaeus, comunament conegut com només el trepant. Ambdues espècies tenen estructures, hàbitats i aspectes socials similars, però el simulacre també és molt menys colorit que el seu germà vivac.



El mandril forma part de la famíliaCercopithecidae, que inclou tot el Vell Món micos . Com el seu nom indica, els micos del Vell Món viuen exclusivament a Àfrica i Àsia . Això els distingeix dels micos del Nou Món, que viuen a les Amèriques. Les diferències físiques entre elles són subtils, però els micos del Vell Món no tenen cua prensil i tenen un nas més destacat.

Aspecte de mandril

D’aspecte únic, el mandril presenta un morrió molt llarg, un front destacat i una cua curta, gairebé inexistent. Es complementa amb un elegant pelatge de color verd fosc i gris, amb mechones de cabell blanc a l’estómac i una llarga barba groga. Combinat amb les extremitats llargues i musculoses, el cos compacte i el cap engrandit, el mandril sembla una mica inusual a l’ull humà, com si estigués junt des de diverses parts. Però l'espècie és en realitat força hàbil i àgil, amb una gran varietat de moviments i postures. Tot i que normalment camina a quatre potes, el mandril també pot seure o estirar-se a la seva part posterior bastant gruixuda. També té polzes i dits grossos oposables per agafar objectes i enfilar-se als arbres. L’animal passa una part de la seva vida sobre la terra, saltant de branca en branca.

L’aspecte més reconeixible de l’aspecte del mandril és les marques exòtiques de certes parts del cos, incloses les crestes vermelles brillants del nas i la boca, les galtes de color blau clar i la colorida part posterior. Aquestes marques realment tenen una important funció social. Quan s’enfadin o es treballin, alguns dels colors del cos es tornaran més intensos. Una visualització de la gropa també pot demostrar submissió o disponibilitat d’aparellament femení.



De gran grandària, el mandril és potser el més gran dels micos del Vell Món. El mascle de l'espècie pot pesar aproximadament 70 lliures i possiblement més de 100 lliures mentre arriba a una alçada de més de 30 polzades. La mida del mandril és aproximadament la mateixa que un gos gran. No obstant això, la femella és significativament més petita que el mascle; només pesa uns 30 quilos. Aquesta diferència extrema entre la mida de la mandril en els sexes és una de les més grans entre els primats. Una altra distinció sexual important és que els mascles tendeixen a tenir colors més brillants. Això té importants implicacions per al comportament d'aparellament de l'espècie, ja que els colors més brillants poden significar dominància.

Dents de mandril

Les massives dents canines normalment estan ocultes a la vista, però quan el mandril obre la boca, es fan molt evidents.

Comportament de mandrils

La coloració és només un aspecte de la gran varietat d’estratègies de comunicació del mandril. Els senyals visuals, la postura corporal, els marcadors d’olors i les vocalitzacions s’utilitzen per transmetre tota mena d’informació per aparellar-se, jugar, advertiments i altres comportaments. Per exemple, l’exposició de les dents és un dels senyals més habituals. En realitat és un signe d’amabilitat i jovialitat més que una acció agressiva. Si el mandril s’enfada, donarà una palmada visible al terra amb les mans i contemplarà amb intensitat el seu objectiu. La preparació és un altre comportament habitual que ajuda a reforçar els vincles entre els membres del grup. També utilitzaran diversos sons vocals com grunyits i udols per comunicar l’estat d’ànim, sobretot si perden contacte visual entre ells. I la presència d’una glàndula d’olor al pit els permet assenyalar la seva presència fregant diversos productes químics sobre els objectes.

Com que les relacions socials són un aspecte tan important del seu comportament, els mandrils busquen seguretat en gran quantitat. Un sol grup, conegut com a tropa o horda, pot estar format per al voltant de 50 membres, tot i que alguns grups poden unir-se per períodes curts de temps. El grup més nombrós registrat mai va ser d’uns 1.200. L'horda té una jerarquia social diferent en què cada membre té un lloc. A la part superior de la jerarquia hi ha un sol mascle dominant que té drets exclusius de reproducció i la responsabilitat de defensar el grup de les amenaces externes. La salut i l’estabilitat de tota l’horda sovint pot dependre de les accions del líder.

Els mandrils masculins i femenins presenten relacions molt diferents dins i amb el grup. Els mascles tendeixen a allunyar-se del grup després d’assolir la plena maduresa i de vegades formen grups de solters exclusivament masculins. Les femelles es queden dins del mateix grup del seu naixement, cosa que sovint els permet formar forts vincles de per vida entre si.

La intel·ligència de Mandrill no és tan explorada pels científics com goril·les i ximpanzés , però les observacions en captivitat i en estat salvatge han documentat diversos usos diferents de les eines, tant per buscar aliments com per preparar-se. Els estudis també suggereixen que són capaços de mostrar una memòria decent a llarg termini, reconeixement facial i resolució de problemes.

Hàbitat de mandril

Els mandrils viuen principalment als boscos de l’Àfrica occidental, sovint adjacents als rius, aiguamolls , o sabanes. La distribució principal de l’animal es troba a cavall entre els països de Congo , Gabon , Camerun , i Guinea Equatorial . Tot i que s’adapta principalment a un estil de vida terrestre, aquesta espècie es reuneix de nit als arbres per seguretat i comoditat. Tendeixen a canviar entre diferents arbres cada nit dins del seu abast.

Població Mandrill

Segons la llista vermella de la UICN, que classifica l’estat de conservació de moltes espècies, actualment hi ha mandrils vulnerable fins a l’extinció. Es desconeixen les poblacions exactes, però la destrucció de l’hàbitat provinent de l’agricultura, la indústria i els assentaments humans sembla ser la principal causa del seu lent declivi. La carn de bosc de mandril, o la caça de la fauna salvatge per a l'alimentació, encara és una pràctica permanent a l'Àfrica del segle XXI. Per evitar la seva extinció, els esforços de conservació se centren en la institució de mesures contra la caça furtiva i vigilància per evitar la caça excessiva. Els conservacionistes també han de treballar amb els governs locals per aturar la disminució dels hàbitats naturals. Els mandrils encara no necessiten mesures d’emergència per sobreviure, però la tendència a la baixa del nombre és preocupant.

Dieta Mandrill

Els mandrils són experts en forrajeres que cacen tant plantes com animals petits, com ara fongs, arrels, llavors, fruits, insectes , cucs, amfibis, sargantanes , serps , cargols , ous i petits mamífers. La seva dieta és realment prolífica i pot incloure fins a cent espècies diferents. Els sexes mandril segueixen diferents estratègies de caça. Els mascles adults tendeixen a buscar menjar a terra, mentre que les femelles i els nens tendeixen a buscar-se als arbres. Els mandril juguen un important paper ecològic ajudant a dispersar les llavors pel medi forestal local.

Predadors i amenaces de mandrils

A causa de la seva gran mida, els mandrils tenen pocs depredadors naturals en estat salvatge, llevat de lleopards i, per descomptat, els humans, que tradicionalment els han caçat per menjar. Es poden matar mandrils per contacte accidental amb verinosos serps també. Només la mida del grup proporciona molta protecció contra el perill, però si un individu està arraconat, les grans dents canines també proporcionen una defensa adequada. Més recentment, la pèrdua d’hàbitat ha estat un altre perill important per a la seva existència continuada.

Reproducció de mandrils, nadons i vida útil

Els mandrils formen una societat tipus harem en la qual un sol mascle té drets d’aparellament exclusius amb un grup de femelles. En un gir interessant, les femelles trien amb quins mascles es reproduiran. Una teoria és que les femelles seleccionen el mascle amb els colors més brillants, perquè la intensitat dels colors és un reflex directe del nivell de testosterona del mascle, que denota la seva salut i viabilitat física. Aquest és un exemple de selecció sexual en què un sexe desenvolupa trets exagerats per transmetre informació i ajudar el sexe oposat a triar un company adequat. Una altra possibilitat és que la coloració masculina es faci més brillant només després de ser seleccionada per les femelles. Sigui com sigui, l’agressió masculina es produeix i de vegades esdevé mortal, però no és tan pronunciada com es podria esperar.

El moment de la temporada de reproducció varia segons el subministrament d’aliments, però tendeix a produir-se cada dos anys entre els mesos de juliol i octubre. La femella portarà les cries durant uns sis mesos fins al voltant de gener a març abans de donar a llum finalment. Només es produeix un mandril alhora, mentre que bessons només s’han observat en captivitat. Durant els dos primers mesos de la seva vida, el jove mandril porta un abric negre i una pell rosa, que es convertirà en el seu abric regular durant els mesos i anys següents. La mare proporciona la gran majoria de protecció, alimentació i preparació, mentre que el pare contribueix molt poc directament, però pot ajudar indirectament protegint el grup.

Després d’aconseguir la independència, el jove mandril ha de trobar menjar per si mateix i obrir-se camí a les files de la jerarquia del grup. Un mandril femení assolirà la maduresa sexual després d’un mínim de quatre anys. Els mascles, en canvi, triguen nou anys a assolir la maduresa sexual. Els mandrils solen viure més de 20 anys en estat salvatge. La vida més alta registrada mai va ser de 46 anys en captivitat.

Mandrills al zoo

Els mandrils són un aparell habitual al San Diego Zoo . El primer parell de mandrils, Peter i Suzy, van arribar el 1923 però mai es van reproduir entre ells. Més tard, el zoo va establir un programa de cria el 1938 i va mantenir una presència constant de mandrils des de llavors, fins i tot donant la benvinguda a un nou nen el 2016. Els mandrils també són un espectacle habitual Zoo de Denver , el Sant Francesc Zoo , i la Zoo i aquari de Columbus .

Mostra els 40 animals que comencen per M

Articles D'Interès