Pingüí Macarrons

Classificació científica del pingüí macarró

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Sphenisciformes
Família
Spheniscidae
Gènere
Eudiptis
Nom científic
Eudyptes Chrysolophus

Estat de conservació del pingüí macarró:

Gairebé amenaçat

Localització del pingüí macarró:

Antàrtida
oceà

Dades del pingüí macarrons

Presa principal
Peixos, calamars, crustacis
Envergadura
80-100cm (31-39in)
Habitat
Illes de mar i gel a la Sub-Antàrtida
Depredadors
Segell de lleopard, orca
Dieta
Carnívor
Estil de vida
  • Colònia
Menjar preferit
Peix
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
2
Eslògan
Reuneix-te en colònies de fins a 100.000 membres.

Característiques físiques del pingüí macarró

Color
  • Marró
  • Groc
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
22 mph
Esperança de vida
15-20 anys
Pes
3,2-6,4 kg (7-14 lliures)

Els pingüins macarrons amb aspecte real poden submergir-se a una profunditat de 200 peus a l'oceà.



Els pingüins macarrons es troben a la península antàrtica i subantàrtica. Mengen krill, peix, calamar , i alguns crustacis. Aquestes aus viuen en grups enormes que inclouen centenars de milers de pingüins. Són blancs i negres amb una cresta de color taronja brillant, o una malla de plomes, al cap. L’estat oficial de conservació dels pingüins de macarrons és vulnerable .



5 dades del pingüí macarrons

  • Els pingüins macarrons poden nedar fins a 15 mph.
  • Tot i que la majoria dels pingüins es mouen, els pingüins macarrons també poden caminar, saltar i pujar.
  • Els pingüins de macarrons femella solen posar només dos ous i, de vegades, fins i tot en descarten un si és massa petit.
  • Aquestes aus poden viure fins a 20 anys en estat salvatge.
  • Els pingüins macarrons empassen petites pedres per ajudar a la digestió de criatures sense closca.

Nom científic del pingüí macarró

El nom científic del pingüí macarrons ésEudyptes chrysolophus. La paraula eudyptes és grec significa 'bon bussejador' i chrysolophus significa 'daurat' i 'cresta'. Aquest ocell pertany a la família Spheniscidae i a la classe dels Aves.

El seu nom comú va sorgir a causa de la seva colorida cresta. Al segle XVIII, els mariners que van veure aquest pingüí únic van començar a anomenar-se macarrons. Macarrons era una paraula d’argot que s’utilitzava per a algú que es vestia d’una manera vistosa i vistosa. A més, l’ocell els va recordar a l’home de la cançó 'Yankee Doodle' que '... es va ficar una ploma a la gorra i li va dir macarrons ...'



Aspecte del pingüí macarró

Aquests pingüins tenen el tradicional penguin aspecte de plomes blanques al pit, així com plomes negres a l'esquena, el coll i el cap. A més, té el bec vermell i una cresta de plomes taronges al cap. Aquest pingüí té un aspecte molt semblant al pingüí reial . El pingüí macarrons forma part d'un grup de sis pingüins amb una cresta, inclòs el Pingüí crestat de Fiordland , el pingüí saltador del sud , el pingüí Snares, el pingüí amb cresta erecta i pingüí saltador del nord .

Puffins , alks i murres són molt semblants als pingüins de macarrons. A més, totes aquestes aus poden nedar i bussejar. Malgrat això, macarons , alks i murres poden volar mentre que els pingüins macarrons no.

Aquests pingüins de mida mitjana creixen fins a 20 a 28 polzades d’alçada i pesen una mitjana de 12 lliures. Com a referència, un pingüí de 20 polzades d’alçada fa pocs centímetres d’alçada que un bitlles i un pingüí de 12 lliures pesa el mateix que un galó de pintura.

Aquests pingüins passen part del seu temps a l’oceà. Tenen peus palmats que els ajuden a nedar, així com una cua que serveix de timó, que els guia en la direcció que volen anar. Quan els pingüins de macarrons són a terra, han de navegar per terrenys rocosos, zones de sorra i penya-segats. Els seus peus palmats també els donen la possibilitat de saltar o caminar sobre roques relliscoses.



Tot i això, a la terra, la visió d’un pingüí macarró no és molt bona. Però, aquestes aus poden veure molt bé mentre neden a l'oceà. De fet, utilitzen la seva excel·lent visió submarina per detectar i evitar depredadors com foques de lleopard i orques . També poden submergir-se profundament a l’oceà per escapar d’alguns depredadors.

Els ossos dels pingüins de macarrons són sòlids en lloc de buits, cosa que li permet submergir-se profundament a l’oceà quan ho necessiti. A més, aquestes aus poden romandre sota l'aigua durant 2 o 3 minuts abans d'haver de ressorgir per respirar. Tenen una capa de greix que els manté calents al clima antàrtic i les seves plomes estan dissenyades per permetre que l’aigua s’aboca quan surt de l’aigua freda en lloc d’absorbir la humitat.

Ho savies? Els pingüins tenen la capacitat de bufar les plomes permetent que l’aire que hi ha a sota circuli i generi més calor.

pingüí macarrons - Eudyptes Chrysolophus - pingüí macarrons a la vora de l

Comportament del pingüí macarró

Els pingüins macarrons viuen en grups anomenats colònies. Algunes colònies contenen més de 100.000 pingüins. Viure en grans grups és una altra manera de protegir aquestes aus dels depredadors. Si un segell envaeix la colònia, la majoria dels pingüins podran fugir-ne.

Aquests pingüins també són agressius i forts. Es comuniquen per lladrucs, pits, xup-xups i brays. Sovint, els pingüins mascles lluiten entre ells bloquejant els becs i batent les ales mentre es mouen pel territori de l’altre. No tracten de manera amistosa els pingüins estranys. Per tant, no és estrany veure un pingüí movent-se per una colònia amb el cap ficat al pit. Aquesta postura mostra el missatge que el pingüí no vol interactuar ni lluitar amb cap altre que l’envolta.

Penseu que seria difícil per a un pingüí trobar la seva família en una colònia que conté milers de pingüins que es mouen i fan soroll. Però resulta que no és un repte. Per tal de trobar membres de la família en una gran colònia, els pingüins escolten els sons únics que fan els seus parents.

Hàbitat del pingüí macarró

L’hàbitat del pingüí macarró està format per les illes subantàrtiques i antàrtiques. Concretament, moltes es troben a les illes Shetland del Sud, a les illes Malvines, a les illes Crozet i a les illes Sandwich del Sud.

Els pingüins macarrons migren a la terra durant la temporada de reproducció a partir del mes d’octubre per unir-se a una gran colònia de parelles reproductores de pingüins. Després de posar ous al novembre, una parella de mascles i femelles es queden a terra amb els seus nadons fins a l’abril o el maig. Després, tornen a l’oceà fins que torna a criar.

Dieta de pingüins macarrons

Què mengen els pingüins de macarrons? Aquests pingüins són carnívors, de manera que mengen animals marins com el krill, peixos petits, calamar , i crustacis. Per menjar krill i altres espècies marines amb una closca dura, els pingüins macarrons s’empassen petites pedres per ajudar-los a triturar les closques per digerir-les. Altres pingüins també ho fan.

Tot i que els pingüins de macarrons mengen diverses preses, el krill és l’element principal de la seva dieta. De fet, els científics creuen que de tots els tipus d’ocells marins, els pingüins macarrons mengen la major quantitat de krill. Cada any mengen tones d’aquestes petites criatures. Com a referència, un cotxe pesa dues tones, així que només imagineu quina quantitat de krill seria!

Depredadors i amenaces dels pingüins macarrons

Focs lleopard i altres tipus de foques així com assassí les balenes són depredadores de pingüins de macarrons. Aquestes criatures tenen prou velocitat i força per capturar pingüins de macarrons mentre neden a l’oceà o intenten arribar des de l’oceà a la platja rocosa.

Els ous posats pels pingüins de macarrons també són vulnerables a les aus marines, com els petrels i els skuas. Aquest niu de pingüins és molt poc profund, de manera que els ous són especialment visibles per a aquestes i altres aus quan sobrevolen.

Els éssers humans també són un perill per a aquests pingüins. Es poden enredar a les xarxes de pescadors que volen capturar altres tipus de vida salvatge. La contaminació de petroli a les aigües oceàniques és una altra amenaça per a la salut i la població dels pingüins de macarrons.

L’estat oficial de conservació d’aquests pingüins és vulnerable . Els científics creuen que disminueixen en nombre a causa de la contaminació ambiental.

Reproducció, nadons i vida útil del pingüí macarró

Als cinc o sis anys aproximadament, els pingüins mascles i femelles es reuneixen a terra en una colònia per reproduir-se. Això sol passar a l’octubre, que és estiu a l’Antàrtida. Els pingüins mascles inclinen el cap, es mouen d’un costat a l’altre i borden per captar l’atenció de les femelles. Si un mascle i una femella han estat abans al lloc de cria, la propera vegada buscaran la mateixa parella.

La femella pon dos ous a principis de novembre. Tant el mascle com la femella vetllen pels ous fins que eclosionen de 33 a 37 dies després. Els nadons pesen només unes unces.

Pingüins nadons es coneixen com a pollets o cries. No tenen totes les plomes quan neixen, de manera que els pares del pingüí han de treballar molt per mantenir els nadons calents fins que les seves plomes creixen. Es mouen molt poc fins que són grans, però poden veure al seu voltant. Aquests pingüins no neixen amb la seva cresta taronja / groga creixent. La seva cresta no es desenvolupa del tot fins que un pingüí no té 3 o 4 anys.

El pingüí pare continua protegint els nadons contra les aus marines i altres depredadors mentre el pingüí mare els alimenta. El pingüí mare alimenta els nadons amb peixos que ha mastegat perquè puguin digerir l’àpat fàcilment. Al cap de 25 dies, un pingüí macarró va a quedar-se amb altres nadons de la colònia per continuar creixent entre 60 i 70 dies més. Es mantenen càlids i protegits mentre estan allunyats del niu. En aquell moment, estan preparats per sortir a l’oceà i buscar menjar.

La majoria dels pingüins de macarrons no viuen amb més de 20 anys en estat salvatge. Però hi ha un pingüí amb un rècord que serà difícil de superar. Mickey viu al zoo de Pittsburgh i va fer 35 anys el 2019. És un dels pingüins de macarrons més antics dels Estats Units.

Població de pingüins macarrons

Es calcula que hi ha 11 milions de pingüins macarrons que viuen al món. Malauradament, la seva població disminueix a causa de la contaminació de l’aigua i de la disminució de la seva font d’aliments. El seu estat de conservació, segons el Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) , és vulnerable . Actualment hi ha vigilància i protecció per ajudar els pingüins de macarrons, però es podria fer més.

Mostra els 40 animals que comencen per M

Articles D'Interès