Cangur

Classificació científica cangur

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Diprotodòncia
Família
Macropodidae
Gènere
Macropus
Nom científic
Macropus Giganteus

Estat de conservació del cangur:

Prop d’Amenaçats

Ubicació del cangur:

Oceania

Dades del cangur

Presa principal
Herba, llavors, flors
Habitat
Boscos secs, desert i pastures
Depredadors
Humà, Dingo
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • sociable
Menjar preferit
Herba
Tipus
Mamífer
Eslògan
Les femelles tenen una bossa profunda a la part davantera.

Característiques físiques del cangur

Color
  • Marró
  • Gris
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
35 mph
Esperança de vida
4-10 anys
Pes
18-95 kg (40-200 lliures)

El cangur és un marsupial que és indígena d’Austràlia i de l’illa indonesia de Nova Guinea. Tot i que els cangurs sovint es veuen congregats en grups, els cangurs són generalment mamífers força solitaris, però els cangurs també són coneguts per ser animals sociables quan es comparteixen amb altres cangurs.



Els cangurs tenen una bossa profunda a la part frontal per transportar les seves cries. Un nadó cangur s’anomena joey. Els cangurs mengen plantes, fruits secs, baies i insectes que els cangurs remenen al desert àrid.



Els cangurs són molt coneguts per la seva capacitat per saltar a una distància fenomenal. El cangur és el més gran dels marsupials, un grup d’animals que inclou els coales i el possum comú de pinzell. Els marsupials es distingeixen per la bossa que tenen aquests animals a la panxa, on porten les seves cries.

Actualment hi ha tres espècies principals de cangur, que són el cangur vermell, que és l’espècie de cangur més gran i coneguda. Se sap que el cangur gris oriental és l’espècie de cangur més pesada malgrat que el cangur vermell és més alt. El cangur gris occidental es pot trobar en gran quantitat i pot tenir qualsevol color en color, des del gris fins al marró. El cangur és l’animal i l’emblema nacional d’Austràlia.



Els cangurs tenen els peus grans i plans que utilitzen els cangurs per facilitar el moviment que fan els cangurs saltant. Malgrat que els cangurs no es mouen de manera convencional, sovint es pot veure cangurs corrent a gran velocitat, generalment quan el cangur té por o és perseguit per depredadors que s’acosten.

Encara que els cangurs no s’exploten comercialment, els caçadors salvatges són sovint perseguits pels caçadors humans per practicar esport, carn, pell i quan els agricultors conserven les seves terres de pastura per a les seves ovelles i vaques. Es diu que aquest mètode de caça sostenible té més beneficis per a la salut i el medi ambient que el d’oví i boví.

L’edat mitjana d’un cangur salvatge tendeix a ser inferior a 10 anys, tot i que se sap que alguns individus cangurs en estat salvatge s’acosten als 20 anys. Els cangurs solen viure fins als 23 anys quan el cangur està en captivitat.



Mostra els 13 animals que comencen per K

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès