Elefant indi

Classificació científica de l’elefant indi

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Proboscidea
Família
Elephantidae
Gènere
Elefes
Nom científic
Elephas maximus indicus

Estat de conservació de l’elefant indi:

En perill d’extinció

Ubicació de l'elefant indi:

Àsia

Dades sobre l’elefant indi

Presa principal
Herba, fruita, arrels
Característica distintiva
Tronc llarg i peus grans
Habitat
Bosc tropical i bosc tropical
Depredadors
Humà, Tigre
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Herba
Tipus
Mamífer
Eslògan
Es troba a tot el sud-est asiàtic.

Característiques físiques de l’elefant indi

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
Tipus de pell
Cuir
Màxima velocitat
27 mph
Esperança de vida
55 - 70 anys
Pes
3.000 kg - 5.000 kg (6.500 lliures - 11.000 lliures)
Alçada
2 m - 3 m (7 peus - 10 peus)

L'elefant indi és una subespècie d'elefant asiàtic que inclou l'elefant indi, l'elefant de Sumatra, l'elefant de Sri Lanka i l'elefant de Borneo. L'elefant indi és la més distribuïda de les quatre subespècies d'elefants asiàtics.



L'elefant indi es troba a tot el sud-est asiàtic, incloent Bangla Desh, Bhutan, Cambodja, Xina, Laos, Malàisia peninsular, Birmània, Nepal, Pakistan, Tailàndia i Vietnam i, tot i que repartit, es creu que la població d'elefants indis salvatges és a prop 20.000 individus.



Els elefants indis han estat domesticats des de fa centenars d’anys per boscos i sovint per combatre. Hi ha molts llocs al sud-est asiàtic on es guarden els elefants indis perquè els turistes viatgin i sovint es tracten bastant malament. Tots els elefants asiàtics són ben coneguts per la seva immensa força i simpatia envers els humans.

L'elefant indi té orelles més petites que l'elefant africà i l'elefant indi també té una columna vertebral més corbada que l'elefant africà. A diferència dels elefants africans, les elefants índies femelles poques vegades tenen ullals i, si l’elefant femella índia té ullals, generalment són poc visibles i només es poden veure quan l’elefant índia femella obre la boca.



L'elefant indi segueix estrictes rutes migratòries que estan determinades per la temporada del monsó. L’elefant més gran del ramat d’elefants indis és el responsable de recordar la ruta de migració del seu ramat d’elefants indis. Aquesta migració d'elefants indis es produeix generalment entre les estacions humides i seques i els problemes van sorgir quan es construïen granges al llarg de les rutes migratòries dels ramats d'elefants indis, ja que els elefants indis van causar una gran destrucció a les terres de cultiu acabades de fundar.

Els elefants indis són animals herbívors, és a dir, que només mengen plantes i matèries vegetals per obtenir tots els nutrients que necessiten per sobreviure. Els elefants indis mengen una gran varietat de vegetació, incloses herbes, fulles, brots, escorces, fruits, fruits secs i llavors. Els elefants indis solen utilitzar el seu tronc llarg per ajudar-los a recollir menjar.

A causa de la seva gran mida, els elefants indis tenen molt pocs depredadors dins del seu entorn natural. A més dels caçadors humans, els tigres són el principal depredador de l'elefant indi, tot i que tendeixen a caçar els vedells d'elefants indis més petits que els adults molt més grans i forts.



Les elefants índies femelles solen reproduir-se quan tenen 10 anys i donen a llum un sol vedell d’elefant indi després d’un període de 22 mesos de gestació. Quan el vedell d’elefant indi neix per primer cop, pesa uns 100 kg i no només és cuidat per la mare, sinó també per altres elefants índies femelles del ramat (conegudes com a ties). L'elefant indi nadó es queda amb la seva mare fins als cinc anys i aconsegueix la seva independència, amb els mascles sovint que deixen el ramat i les vedelles femelles es queden.

Avui en dia, l’elefant indi es considera un animal que corre el perill immediat d’extingir-se a causa del fet que les poblacions d’elefants índies han anat disminuint a un ritme crític. Es creu que els elefants indis pateixen principalment a causa de la pèrdua d’hàbitat en forma de desforestació i la caça dels seus ullals d’ivori pels caçadors furtius humans.

Mostra els 14 animals que comencen per I

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès