Ós bru

Classificació científica de l’ós Grizzly

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Ursidae
Gènere
Ursus
Nom científic
Ursus Arctos Horriblis

Estat de conservació de l’ós Grizzly:

En perill d’extinció

Localització de l’ós Grizzly:

Amèrica del nord

Dades de l’Ós Grizzly

Presa principal
Salmó, fruita, peix
Característica distintiva
Espatlles fortes i potents i enormes urpes
Habitat
Regions forestals i muntanyoses
Depredadors
Humà, Pumes
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Salmó
Tipus
Mamífer
Eslògan
Menys del 10% arriba a l'edat adulta

Característiques físiques de l’ós Grizzly

Color
  • Negre
  • Marró fosc
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
35 mph
Esperança de vida
15 - 25 anys
Pes
160 kg - 225 kg (353 lliures - 500 lliures)
Alçada
2,1 m - 3 m (7 peus - 10 peus)

L'Ós Grizzly: una criatura incompresa



És un tipus d’ós Grizzly ós marró que una vegada era abundant a l'oest i al nord-oest dels Estats Units. L'animal també es coneix com l'ós bru nord-americà. El nom de 'grizzly' prové de les puntes lleugeres del pelatge de l'ós, que li donen un aspecte gris o platejat.



Dades de l’Ós Grizzly

• Al voltant de 1.500 óssos Grizzly viuen als 48 estats inferiors.

• Els óssos Grizzly són una espècie amenaçada als Estats Units.

• L’ós grizzly de Califòrnia s’ha extingit.

• L’híbrid ós gris-polar és un encreuament entre un ós polar i un ós gris.

Grizzly Bear Nom científic

L'ós grizzly és una subespècie del ós marró conegut com Ursus arctos. Ursus arctos horribilis és el nom científic d’aquests óssos. Ursus és llatí per a ós, i Arctos prové d’Arktos, que és grec per a la paraula ós. Horriblilis és un terme llatí que significa horrible.



Aspecte i comportament de l’ós Grizzly

Els óssos grisos poden ser de color marró molt clar o marró fosc. Els grizzlies tenen caps grans, cares en forma de plat, orelles rodones curtes i cua curta. Els ossos robustos tenen una gran gepa muscular a la part superior de l’esquena que proporciona força per excavar. Les urpes de les potes anteriors del grizzly són corbes, grans i robustes, que ajuden l’ós a cavar a terra per menjar. Les urpes del grizzly també són útils per capgirar les roques per trobar insectes. No és estrany que un grizzly masculí tingui vuit metres d’alçada, que és més alt que qualsevol jugador de bàsquet. El mascle pot pesar fins a 900 quilos. Les femelles són més petites, pesen entre 300 i 400 lliures. Els grizzlies que viuen on els aliments són abundants tendeixen a pesar més. Els óssos passen la major part del temps sols, recorrent el seu hàbitat i buscant menjar.

Tot i que el grizzly és més solitari, no és estrany veure diversos grizzlies alimentant-se dels peixos a prop dels rius on els salmons són abundants. Els óssos grisos hibernen o estan inactius durant els mesos freds. Emmagatzemen prou greixos durant l’estiu per mantenir-los durant la hibernació. Els grizzlies caven un cau o troben una cova per hivernar. Una vegada que un grizzly entra en hibernació, hi reposa uns cinc mesos. Durant aquest temps, l’ós no menja, beu, orina ni defeca. A principis de primavera, els grizzlies surten de la hibernació.

Hàbitat animal

Els grizzlies requereixen grans àrees d’hàbitat per a la itinerància i la caça. Les femelles necessiten fins a 300 milles quadrades i els mascles en requereixen fins a 500 milles quadrades, però els hàbitats grisos es poden superposar. L'oest dels Estats Units va ser una vegada un lloc on els grizzlies rondaven lliurement, fins al sud de Mèxic. No obstant això, quan els colons es van desplaçar cap a l'oest, el desenvolupament rural va provocar la pèrdua d'hàbitat. La invasió dels humans va enviar grizzlies a terrenys més alts com les Muntanyes Rocalloses del Nord i altres zones remotes del Nord-oest. L’Orso Grizzly de Califòrnia o Ursos arctos californicus s’ha extingit des de principis del segle XX. L'ós grizzly és l'animal de l'estat de Califòrnia i l'estat el mostra orgullós a la bandera de l'estat.

Dels 1.500 grizzlies restants als 48 estats inferiors, la majoria viuen al nord-oest de Montana i al Parc Nacional de Yellowstone o als voltants. El nord de Canadà i l’Alaska interior tenen un gran nombre d’óssos grizzly. Tot i que els grizzlies es consideren animals de caça major, als Estats Units continentals hi ha lleis per protegir els óssos de l’extinció. El 1975, el Servei de peixos i fauna salvatge dels Estats Units va situar els óssos als 48 estats inferiors a la llista d’espècies amenaçades segons la Llei d’espècies en perill.

Els humans continuen amenaçant l’hàbitat del grizzly. Els óssos que viuen a prop de càmpings poden acostumar-se a buscar menjar que es quedi als càmpings i a les zones d’eliminació de deixalles. Els humans que se senten amenaçats pels óssos de vegades els maten. La caça il·legal o la caça furtiva és encara una amenaça per als óssos grizzly malgrat estar a la llista d’espècies en perill d’extinció.

La dieta de l’ós Grizzly

Els grizzlies són omnívors, és a dir, mengen plantes i animals. Els grizzlies mengen aliments vegetals com baies, herbes, arrels, bolets, insectes i animals com cérvols, alces i ratolins. Aquest ós és conegut pel seu amor pels peixos i sovint viu a prop de rius remots. Els óssos mengen molt i poden consumir fins a 90 quilos de menjar cada dia, que és com menjar més de 350 hamburgueses grans. Quan el menjar és escàs, el grizzly pot remenar a les escombraries o intentar trobar menjar en un càmping.

Els hàbits de caça i alimentació dels grizzly tenen un paper important en la conservació de l’ecosistema a les zones on viuen. Quan els grizzlies consumeixen animals menjadors de plantes, ajuda a evitar que aquests animals arruïnin la vida de les plantes a les zones on vagen els grizzlies. Mentre caven per menjar, els grizzlies giren o conreen el sòl. Després d’alimentar-se, els grizzlies deixen enrere parts i carcasses d’animals sense menjar que es deterioren i serveixen com a fertilitzant natural del sòl.



Grizzly Bear depredadors i amenaces

Pel·lícules i programes de televisió retraten els grizzlies com a agressius cap als humans. No obstant això, els humans són la major amenaça per als óssos. Aquests óssos es mantenen sols i eviten els humans. Fugiran de situacions perilloses, però es tornaran agressius quan es vegin amenaçats. Si els animals o els humans intenten danyar els grizzlies o els seus cadells, els óssos poden esdevenir violents ràpidament i atacaran. Aproximadament la meitat dels cadells grizzly no viuen a l'edat adulta a causa de malalties i depredadors grizzly que inclouen lleons muntanyosos, llops i grizzlies mascles adults.

Reproducció, nadons i vida útil de l’ós Grizzly

Els grizzlies es reprodueixen quan són madurs, entre els tres i els vuit anys. Els óssos s’aparellen de maig a juliol, essent els mesos de juny i juliol els mesos màxims de reproducció. Durant el període d'aparellament, un mascle passa aproximadament un mes amb una femella i després se'n va. La femella entra a un cau i hivernen durant l’hivern. Al cap d’uns cinc mesos, entre gener i març, la femella sol donar a llum a dos nadons, coneguts com a cadells, però poden arribar a produir fins a quatre. Els cadells grizzly joves s’alimenten de la llet materna, que té un alt contingut en greixos. Els cadells romanen sota la protecció de la seva mare fins als dos anys aproximadament. La meitat de tots els cadells grizzly corren el risc de morir abans d’arribar a l’edat adulta a causa de malalties i depredadors. Els óssos Grizzly solen viure fins als 20-25 anys, però alguns poden viure fins als 30 anys.

Població

Es calcula que hi ha 1.500 grizzlies als 48 estats inferiors, respecte dels 50.000 de principis del 1800. Alaska té uns 30.000 Grizzlies i al Canadà en viuen 26.000. Un grizzly de color clar anomenat ós-gingebre també viu a Alaska. Aquest híbrid d’ós grizzly-polar és un encreuament entre un ós polar i un ós grizzly.

Mostra els 46 animals que comencen per G

Articles D'Interès