Musara de elefant

Classificació científica Elephant Shrew

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Macroscelidea
Família
Macroscelididae
Gènere
Elephantulus
Nom científic
Elephantulus

Estat de conservació de la musaraña elefant:

Menor preocupació

Ubicació de Elephant Shrew:

Àfrica

Dades de la musaraña elefant

Presa principal
Insectes, cucs, aranyes
Característica distintiva
Nas llarg i potes posteriors llargues
Habitat
Bosc, bosc i prats
Depredadors
Serps, llangardaixos, aus rapinyaires
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Insectes
Tipus
Mamífer
Eslògan
Es troba exclusivament al continent africà.

Característiques físiques de la musaraña elefant

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
8 mph
Esperança de vida
2 - 5 anys
Pes
50 g - 500 g (2 oz - 18 oz)
Llargada
10cm - 30cm (4in - 12in)

Mai no ho endevinaríeu mirant-los, però les musaranyes d’elefants estan més relacionades amb els elefants que les musaranyes.



Les musaranyes elefants són petits mamífers peluts que semblen gegants ratolins o bé gerbis . Malgrat el seu nom, en realitat no són musaranyes i, malgrat el seu aspecte, tampoc no són rosegadors. Les musaranyes elefants estan més relacionades amb elles mols i tenrecs.



Dades de la musaraña elefant

  • Les musaranyes elefants poden saltar tres metres a l'aire, donant-los el sobrenom de 'musaranya saltant'.
  • Se sap que prosperen al desert de Namib, que és un dels llocs més secs del món.
  • Les musaranyes elefants només es troben a l’Àfrica.
  • Les femelles d'elefant femella menstruen de manera similar a les femelles humanes.
  • Les musaranyes elefants poden viure fins a quatre anys i estan a punt per reproduir-se a les sis setmanes.

Elephant Shrew Nom científic

Hi ha aproximadament 20 espècies diferents d’aquestes musaranyes, però totes pertanyen a la famíliaMacroscelididae. El nom deriva de les paraules gregues 'macro', que significa 'llarg' i 'skelidos', que significa 'potes'. Totes les musaranyes d'elefant tenen potes molt llargues i potents en relació amb la petita mida del seu cos, de manera que aquest és un nom adequat.

Les musaranyes elefants poden pertànyer a tots els gèneres següents:

  • Elephantulus, que significa 'com un elefant'
  • Macroscelides, que significa 'cames llargues'
  • Petrodromus, que significa 'corredor de roca', de les paraules gregues 'petra', que significa 'roca' i 'dromas', que significa 'córrer'
  • Petrosaltador, que significa 'tremuja de roca', de la paraula grega 'petra' i la paraula llatina 'saltare', que significa 'saltar o saltar'
  • Rhynchocyon, que significa 'musell de gos', de les paraules gregues 'rhyncho', que significa 'musell' i 'cyon', que significa 'gos'

Altres noms no científics habituals d’aquest tipus d’animals són “musaranya saltant” i “sengi”. Se'ls coneix com la musaranya d'elefant més freqüentment a causa del seu musell llarg.



Aspecte i comportament de la musaraña elefant

Aquestes musaranyes són força petites i solen arribar a mesurar entre quatre i dotze polzades de longitud, sense comptar les cues. La cua d'una musaranya d'elefant pot créixer fins a nou centímetres de longitud. Les espècies més grans d'aquesta musaranya poden pesar fins a un quilo i mig, però la majoria de les espècies pesen menys d'una lliura. Per posar-ho en perspectiva, això significa que la musaranya mitjana d'elefant pesa aproximadament tant com una gran llauna de sopa.

En general, aquestes musaranyes tenen un pelatge curt, rígid i brillant semblant als rosegadors ratolins , i la seva coloració sovint depèn de l'espècie. Poden portar pèl negre, gris, marró, blanc, marró o daurat, i algunes espècies tenen un pelatge a quadres amb múltiples colors.

Tenen cues escamoses, potents potes posteriors, peus llargs i musells llargs i fins que són prou similars a un elefant tronc per donar-los el seu nom col·loquial. Els seus musells llargs i flexibles, juntament amb els seus grans ulls i orelles, els permeten caçar insectes i escapar dels depredadors.

Les seves llargues potes posteriors els permeten saltar fins a tres peus en l'aire, de manera similar conills , i d'aquí ve el sobrenom de 'musaranya saltadora'.

Aquestes musaranyes són extremadament actives i es consideren diürnes, el que significa que dormen de nit i estan desperts durant el dia.

musaranya d

Hàbitat de la musaraña elefant

Aquestes musaranyes pertanyen a un grup especial de mamífers conegut comAfrotèria, el que significa que són d'origen africà. Es poden veure als zoològics, però només viuen a les zones salvatges d’Àfrica.

En particular, es poden trobar als deserts de pedra, les sabanes i les estepes àrides del continent. De fet, se sap que prosperen al desert de Namib, que és famós per ser un dels llocs més secs del món. També es poden trobar als boscos tropicals de l’Àfrica oriental.

Dieta de musaranyes elefants

Aquests animals són principalment insectívors, però també poden menjar fulles, fruits i llavors. Les formigues, les tèrmits, els cucs, les aranyes, els centpeus i els milpeus són la seva dieta preferida.

Utilitzen els seus nassos semblants a la probòscide juntament amb les seves potes per netejar petits camins a terra per atraure els insectes. Tenen un sentit excepcional de la vista, l’oïda i l’olfacte, cosa que els ajuda tant a buscar menjar com a fugir dels depredadors.

Aquestes musaranyes tenen llengües llargues i primes com una formiguer , i això els ajuda a caçar i menjar insectes amb més facilitat.



Elefant musarola depredadors i amenaces

Com que són tan petites, aquestes musaranyes s’enfronten a diversos depredadors, inclosos serps , sargantanes , i diverses aus rapinyaires. Tot i que també és cert que qualsevol tipus d’animal carnívor o omnívor s’aprofitaria de la musaranya elefant, la veritat és que són difícils de capturar.

Aquestes musaranyes estan ben adaptades als seus hàbitats. No només es camuflen magistralment per la seva coloració, sinó que també són molt ràpids i àgils. La majoria de les musaranyes d'elefants poden córrer fins a 18 milles per hora i saltar tres metres a l'aire.

Més que els depredadors, la major amenaça per a la musaranya prové de la pèrdua d’hàbitat. La deforestació i la fragmentació de l’hàbitat que es produeix amb l’agricultura i la tala han tingut un impacte devastador sobre la població de musaranyes d’elefants.

Estan llistats com a 'no extingits', però sí estat de conservació generalment es considera en perill d’extinció . Les dues espècies d’aquestes musaranyes que es consideren les més amenaçades són el sengi de cara grisa, que només es va descobrir el 2005, i la musaranya d’elefant de groc daurat, que figura oficialment en perill d’extinció.

Reproducció de musaranyes elefants, nadons i vida útil

Aquests animals tenen una vida útil relativament curta, de manera que arriben a la maduresa sexual a una edat primerenca. La majoria de les musaranyes d’elefants viuen només dos anys en llibertat i fins a quatre anys en captivitat.

Un tret inusual d’aquestes musaranyes és que les femelles tenen cicles menstruals molt similars als de humà femelles. La majoria de mamífers només són viables sexualment durant certes èpoques de l'any, de manera que la menstruació freqüent significa que poden donar a llum diverses ventrades anualment. Un altre tret poc freqüent és que les musaranyes d’elefants s’aparellen de per vida i aquestes parelles defensen aferrissadament el seu territori.

La gestació oscil·la entre els 45 i els 60 dies i una ventrada sana típica no conté més de tres bebès. És freqüent que les musaranyes femella donin a llum només un o dos nadons a la vegada.

Els nadons són deslletats de les seves mares al cap d’una setmana de néixer, i estan preparats per explorar el seu entorn i emigrar fora del niu el dia 15. Després d’uns 45 dies, les musaranyes d’elefants joves s’activaran sexualment i establiran els seus propis nius molt lluny. dels seus pares.

Mostra els 22 animals que comencen per E

Articles D'Interès