Sang

Classificació científica Dugong

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Sirenia
Família
Dugongidae
Gènere
Sang
Nom científic
Sang Sagnant

Estat de conservació de Dugong:

Gairebé amenaçat

Ubicació de Dugong:

oceà

Dades de Dugong

Presa principal
Herba de mar. Algues, Flors
Característica distintiva
De mida corporal gran i cua bifurcada
Habitat
Aigües tropicals més càlides i boscos d’herbes marines
Depredadors
Humà, Taurons, Cocodril
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Herba de mar
Tipus
Mamífer
Eslògan
Estretament relacionat amb el Manatee!

Característiques físiques de Dugong

Color
  • Marró
  • Gris
Tipus de pell
Cuir
Màxima velocitat
13 mph
Esperança de vida
50 - 70 anys
Pes
150 kg - 400 kg (330 lliures - 880 lliures)
Llargada
2,7 m - 3 m (8,9 peus - 9,8 peus)

El dugong és un dels pocs mamífers marins herbívors que encara queden al món.



Aquesta espècie és una visió familiar per a tots els habitants o turistes que visiten les aigües costaneres de les regions tropicals del món. Es mou a través de l’aigua amb un ritme lent i lànguid i mastega l’herba al fons del fons oceànic per sobreviure. El seu estil de vida herbívor i el temperament moderat li han valgut el sobrenom de la vaca marina o el porc marí. Tot i que encara no està en perill, el dugong pot ser vulnerable a l’activitat humana i al desenvolupament costaner.



5 Increïbles fets de Dugong

  • Es creu que els dugongs i els estretament relacionats lamantins de vegades eren confosos amb les llegendàries figures mitològiques gregues, les sirenes, per alguns mariners europeus que viatjaven lluny de casa. Aquesta és la raó per la qual la seva comanda va rebre el nom de Sirenia. Potser també s’han confós amb les sirenes.
  • El dugong ha estat una part important d'algunes cultures marines durant milers d'anys. A Malàisia es va descobrir una pintura rupestre de 5.000 anys d’antiguitat que representa un dugong.
  • Els Dugongs s’han convertit en importants atractius turístics. La seva naturalesa passiva i suau permet als nedadors observar-los de prop en llibertat.
  • Degut als seus requisits dietètics específics, els dugongs gairebé mai no es mantenen en captivitat els éssers humans .
  • Els Dugongs només poden donar a llum un cop cada tres a set anys.

Nom científic de Dugong

El nom científic del dugong és simplementSang sagnant. Aquest nom probablement prové de la paraula local visayana de l’espècie, que més tard va ser recollida pels europeus. El visayà es parla a les Filipines actuals. El dugong és un dels quatre membres vius de l'ordre Sirenia, els altres són tres espècies lamantins - i l'únic membre viu de la família Dugongidae. Un segon membre de la família, la vaca marina de Steller, va ser conduït a l’extinció al segle XVIII a causa de la caça excessiva. Del registre fòssil es coneixen dinou gèneres en total de la família.

Malgrat les enormes diferències físiques, la vaca marina està més relacionada amb els elefants actuals. Els dos grups probablement van divergir els uns dels altres fa més de 50 milions d’anys. Els primers sirenis eren probablement mamífers amfibis de quatre potes que es podien moure fàcilment entre la terra i l’aigua. Pot ser que tinguessin la mida d’un hipopòtam , alimentant-se de la matèria vegetal que es troba en aigües poc profundes.

Aspecte i comportament de Dugong

Els dugongs són mamífers grans i allargats amb el musell capgirat i la pell gruixuda de color marró o gris. El terme tècnic per a la forma del cos és fusiforme. Això significa que els seus cossos tenen la forma d’un fus que es redueix en els extrems. Els Dugongs poden mesurar entre 8 i 10 peus de llarg i fins a 1.100 lliures de pes. El seu immens pes es deu a les gruixudes capes de greix que envolten els seus cossos per aïllar-los còmodament quan l'aigua es torna freda. S’accionen a través de l’aigua movent les cues de dofí enfilades cap amunt i cap avall, mentre que les seves aletes frontals en forma de pàdel els ajuden a dirigir-se i maniobrar. Els hi falten ambdues extremitats posteriors i una aleta dorsal.

Malgrat la seva naturalesa aquàtica, els dugongs comparteixen els mateixos trets que altres mamífers terrestres en gairebé totes les característiques, inclosa l'estructura de l'esquelet i la presència de glàndules mamàries directament sota les aletes. A part de les característiques sexuals habituals, hi ha poca diferència entre els dugongs masculins i femenins. Tots dos sexes tenen llargs ullals que surten de les seves dents incisives. Les seves orelles, que no tenen cap solapa externa, estan situades als costats del cap.

Una de les debilitats més grans del dugong és la seva poca vista, però es compensa amb l’audició aguda i els sentits olfactius. Els principals mitjans de comunicació amb altres dugongs inclouen els pits, els xiulets i els lladrucs. Sembla que cada so té un propòsit específic a l’hora de transmetre agressivitat o afecte a altres membres de l’espècie. També tenen truges a tot el cos i al voltant de la cara per ajudar-los a buscar menjar al fons del fons marí.

Malgrat les fortes adaptacions dels seus hàbitats marins, els dugongs només poden romandre sota l'aigua uns sis minuts a la vegada abans de tornar a la superfície per respirar. De vegades respiraran asseient el cap per sobre de l’aigua mentre es queden al fons del mar amb la cua. Les vàlvules de les fosses nasals es tancaran durant les immersions per evitar l’entrada d’aigua.

Es considera que els Dugongs són criatures socials que prefereixen la companyia dels altres, però no tenen un grup social fixat. Sovint viatgen sols o en parelles, però també es reuneixen en grans ramats de centenars alhora. Com que l’hàbitat no pot suportar grans grups durant molt de temps, aquests ramats es formaran ràpidament i es dissiparan. Són criatures nòmades que poden recórrer distàncies immenses al voltant del seu hàbitat natural a la recerca d’aliments i recursos. No obstant això, molts altres aspectes del comportament del dugong continuen sent un misteri.



Dugong (dugó Dugong) amb peixos

Hàbitat Sagnant

El dugong habita les properes regions costaneres càlides dels oceans Pacífic i Índic. El seu rang és molt gran però també fragmentat. Això inclou la costa oriental d'Àfrica, Madagascar, el golf Pèrsic, les costes de l'Índia i Sri Lanka, i la regió del Pacífic al sud-est asiàtic i Austràlia. També es creu que podrien haver habitat alguna vegada el mar Mediterrani fa molts milers d’anys.

Els dugongs es troben sovint a badies, manglars, estuaris i altres aigües poc profundes dels continents i illes. Prefereixen pasturar a l'aigua a uns 30 peus de profunditat, però poden submergir-se fins a més de 120 peus durant períodes curts de temps a la recerca d'aliment. Algunes poblacions també se sap que freqüenten esculls o aigües més profundes per seguretat, malgrat la manca d'aliment en aquestes zones.

Dieta sagnant

Els Dugongs han adaptat un estil de vida herbívor que gira en gran part al voltant del consum d’herbes marines. Tenen l’opció d’alimentar-se superficialment de les fulles o intentar desenterrar tota la planta per l’arrel. Menys freqüentment, consumiran algues quan no es poden trobar herbes marines. Algunes poblacions recorreran al consum d’invertebrats com el marisc, esquitxades de mar , cucs i meduses , especialment aquells que s’amaguen al llarg de les herbes marines.

Els Dugongs suren al fons de l’aigua per buscar herbes amb els musells trencats. Els seus llavis musculosos els ajuden a aspirar grans quantitats d'aliments alhora. El seu comportament alimentari deixa en realitat grans solcs al fons marí que es poden veure des de la superfície. Els dugongs són menjadors actius durant el dia i la nit. Necessiten consumir grans quantitats d’aliments cada dia per sobreviure.

Predadors i amenaces de Dugong

A causa de la seva naturalesa dòcil i la relativa manca de defenses, un sol dugong pot convertir-se en un objectiu temptador per a diversos depredadors famolencs. La seva única defensa és la seva immensa mida, que els permet defensar-se de totes les criatures menys les més grans com els taurons, cocodrils , i orques que patrullen les costes. Els vedells joves són més vulnerables a la depredació, ja que estan gairebé completament indefensos en els seus primers anys de vida. Molts dugongs també moren per malalties i paràsits en gran quantitat. Aquesta és potser l’amenaça més gran per a la seva supervivència a més de l’activitat humana.

Els éssers humans tradicionalment han caçat dugongs durant milers d’anys a causa del valor del seu oli, pell i carn. Els Dugongs han prosperat sovint malgrat aquesta depredació humana. Però amb l’auge de la caça industrialitzada al segle XVIII, l’espècie es va veure sotmesa a una coacció creixent. Ara l’espècie està millor protegida de la caça desesperada per les lleis internacionals, però encara s’enfronta a diverses altres amenaces.

La pèrdua d’hàbitat pel desenvolupament costaner i la contaminació de l’aigua és un problema persistent. Els vessaments de petroli, les escorrenties químiques i la radiació fan que algunes parts de la regió costanera siguin inhabitables. Els Dugongs també es poden enredar a les xarxes o tenir un accident amb vaixells marins. El soroll submarí pot alterar el comportament natural del dugong o causar angoixa. Finalment, el canvi climàtic pot alterar l’hàbitat de l’animal fins al punt de causar danys irreversibles.



Reproducció de Dugong, nadons i vida útil

A diferència de moltes altres espècies, els dugongs no tenen una temporada d'aparellament fixa. En canvi, poden aparellar-se durant tot l'any sempre que es presenti una oportunitat. Després que els dugongs es congreguin en una zona, els mascles participen en exhibicions d'aparellament competitives i agressives per atreure les femelles. El mateix aparellament de vegades pot esdevenir violent i deixar cicatrius permanents al cos de la femella.

Després de l'aparellament, la femella trigarà un any a portar les cries a terme. A causa dels períodes de desenvolupament més llargs, només pot donar a llum un cop cada tres a set anys. Els bessons són relativament rars. El jove dugong neix sota l’aigua i ha d’anar ràpidament cap a la superfície per respirar. El nen continuarà alletant amb la seva mare durant els propers 18 mesos aproximadament, de vegades fent un passeig a l’esquena de la seva mare. El vedell jove formarà un estret lligam amb la seva mare, que assumeix l’única responsabilitat de cuidar i cuidar. Ensenyarà al vedell a alimentar-se d’herba, comunicar-se i sobreviure en llibertat. El vedell buscarà consol i protecció darrere de la mare quan hi hagi un depredador a la zona.

Tots dos sexes presenten força variabilitat amb l’edat de maduresa sexual. Els Dugongs poden esdevenir sexualment actius tan sols als sis anys d’edat, però també es poden endarrerir molts anys, potser a causa de la manca d’abastiment alimentari a la zona. Després d’aconseguir la maduresa sexual, abandonaran la seva mare i començaran a buscar parelles. Els Dugongs tenen una vida útil de fins a 70 anys en estat salvatge. L’edat es pot estimar comptant les capes de creixement dels ullals del dugong.

Població Sagnant

El Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) Actualment, la llista vermella llista el dugong com a vulnerable fins a l’extinció. Tot i una gran protecció legal, sembla que la quantitat de població disminueix a tot el món. A causa de les seves necessitats dietètiques específiques i els temps de reproducció lents, els dugongs poden ser especialment susceptibles a l’esgotament de la població.

Per mantenir o reforçar la població, els pobles locals i els governs hauran de protegir l’hàbitat costaner, reduir les incidències d’atacs de vaixells i entrellaçaments de xarxes i implementar pràctiques de caça més sostenibles. La caça de Dugong continua sent una pràctica cultural important per a algunes cultures de la regió. No obstant això, alguns estats australians han establert parcs protegits per als dugongs que ningú no pot caçar.

Mostra els 26 animals que comencen per D

Articles D'Interès