Pingüí crestat

Classificació científica del pingüí crestat

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Esfenisciformes
Família
Spheniscidae
Gènere
Eudiptis
Nom científic
Làrids forts;

Estat de conservació del pingüí crestat:

vulnerable

Ubicació del pingüí crestat:

oceà
Oceania

Dades del pingüí crestat

Presa principal
Krill, peix, gambeta
Característica distintiva
Bec vermell i celles de color groc brillant
Habitat
Illes Antàrtiques Rocoses
Depredadors
Foca de lleopard, orca, taurons
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Colònia
Menjar preferit
Krill
Tipus
Ocell
Eslògan
Té les celles llargues i grogues.

Característiques físiques del pingüí crestat

Color
  • Gris
  • Groc
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Esperança de vida
15 - 20 anys
Pes
3 kg - 6 kg (6,6 lliures - 13 lliures)
Alçada
60cm - 68cm (24in - 27in)

El pingüí crestat té llargues celles grogues.




Viu a les zones aquoses de l’illa antàrtica rocosa anomenada Snare Island, on menja krill i altres saborosos. Aquest pingüí és una de les sis espècies diferents que viuen a la zona general. El pingüí crestat és gris, groc, negre i blanc. Viu fins a 20 anys en estat salvatge.



Dades increïbles sobre pingüins amb cresta!

• El pingüí menja krill, calamars joves i altres petits animals que viuen a l’aigua.
• Viu només a una illa, prop de Nova Zelanda.
• El pingüí crestat normalment reprodueix un sol poll cada any.
• Són depredats per orques, foques lleopard i una gran varietat d’ocells.
• Aquests pingüins viuen lliurement en diversos zoològics de llocs com Anvers i Paradisio.

Nom científic del pingüí crestat

El nom científic del pingüí crestat és Eudyptes robustus. El nom d'Eudyptes es basa en les paraules gregues que volen dir 'bon bussejador'. La paraula robustus fa referència a com viuen els pingüins d’una manera forta i robusta. Són resistents i són capaços de viure sols en tot tipus d’ambients, tot i que s’aparellen per criar els pollets.



Aspecte de pingüí crestat

El pingüí crestat és un ocell de mida mitjana que té una cella de plomes de color groc brillant que recorre els dos ulls cap a la part posterior del cap. Això és el mateix en ambdós sexes. A part d'això, mentre que els sexes són molt similars, els mascles solen ser lleugerament més grans i tenir una boca més pesada. Els dos ocells tenen els ulls vermells brillants, però els ulls no són tan vermells com els del pingüí saltador de roca. Les aus joves solen ser menys dominants, amb una barbeta pàl·lida i una cresta curta. Tant els adults com els juvenils tenen unes ratlles blanques característiques a la galta i una franja blanca i rosada nua al voltant del bec.

Pingüí crestat a les roques
Pingüí crestat a la roca

Comportament del pingüí crestat

Tot i que els pingüins amb cresta semblen molt pacífics, el pingüí amb cresta es baralla cada any per la necessitat de nous companys, tant per als joves pingüins per trobar parella com per als vells que necessiten un nou company. En aquestes baralles l’ocell és agafat pel coll i colpejat amb les ales de l’ocell que agafa.

El pingüí crestat pot fer diverses vocalitzacions, que van des de xiulets i crits explosius fins a sons rítmics de trompetes i braying que porten una llarga distància quan són al mar. Malgrat tota aquesta activitat, la major part del temps aquestes aus són, de fet, pacífiques i de bon comportament. Els ocells no busquen lluita i, en general, s’establiran un cop finalitzat el període de lluita.



Hàbitat de pingüí crestat

El pingüí crestat viu al mar i a la terra, depenent de la part de l'estació en què es trobi. No se sap molt sobre l'hàbitat del pingüí durant la temporada que no nidifica, tot i que s'han vist a la terra de Tasmania, Nova Zelanda i altres llocs. En la seva major part, aquests pingüins nien en denses colònies sobre roques costaneres o sota la coberta arbòria dels boscos d’Olearia. En aquests llocs, els pingüins caven forats poc profunds i recobreixen el fons amb herba, branquetes, fulles, còdols o torba. A continuació, afegiran una vora de fang per elevar el nivell del niu per sobre del nivell del terra.

Un cop s'hagin desplaçat a la vegetació moriran a causa de les fortes activitats de nidificació, moment en què la colònia es traslladarà a un nou lloc de nidificació. Les colònies que nien a prop d’un rierol poden tenir avantatges respecte d’altres a causa de la presència d’aigua per beure i banyar-se, però això no és necessari i moltes colònies nidificants es troben lluny de l’aigua.

Dieta de pingüins crestats

La dieta dels pingüins amb cresta Snares no és ben coneguda, però se suposa que mengen sobretot krill, juntament amb una porció igual de calamars i peixos petits. Es desconeix on i com agafen aquest menjar, però sembla que es fa sobretot sobre la marxa mentre es neda a l’oceà. Sembla que no mengen cap altre aliment.

Predadors i amenaces de pingüins crestats

Els caçadors de pingüins amb cresta són depredats per una gran varietat de grans caçadors, inclosos orques , taurons , i foques de lleopard . Els seus nadons i ous estan amenaçats petrels i skuas . No són amenaçats per humans ni per cap altre depredador conegut. Estan protegits pel govern de Nova Zelanda com a part de l’esforç per mantenir-los revigorats i sans.

Reproducció, nadons i vida útil del pingüí crestat

Els pingüins amb cresta de la trampa podran reproduir-se en algun lloc d'entre cinc i nou anys. Comencen a principis de setembre i es reproduiran en algun moment entre llavors i gener. Quan es reprodueixen, els mascles s'aixequen sobre els peus posteriors i baten les ales en un esforç per atraure un company. Els pingüins crestats solen aparellar-se de per vida, de manera que, un cop trobats un company fiable, normalment s’adhereixen a ell o ella la resta de la seva vida. Es reuneixen cada any al lloc de cria de pingüins i, un cop s’uneixen, es mantindran fidels els uns als altres fins que es tornin a trobar l’any següent.

Un cop s’han aparellat, els pingüins construiran els seus nius als caus existents a les roques, i després els decoraran amb els materials tous que puguin trobar. Utilitzen aquest niu per posar els ous, aproximadament d’una a tres setmanes després de la cria. El primer ou serà molt més petit que el segon i probablement no eclosionarà. Si ho fa, és poc probable que sobrevisqui.

Una vegada que s’han posat els dos ous, els pares els incubaran alternativament durant els primers 10 dies, i després el mascle es va a buscar durant els propers 12 dies per buscar menjar. Quan torna, els papers s’inverteixen i la femella va a buscar menjar mentre el mascle s’asseu als ous.

Quan l’ou eclosiona, el mascle s’asseu als ous i els guarda durant les tres primeres setmanes, protegint el pollet contra tots els intrusos mentre la femella surt i li porta menjar per al pollet. Finalment, el pollet serà custodiat i alimentat pels dos pares. Després que el pollet creixi i es mogui, al cap d'11 setmanes, el pollet serà introduït a l'aigua i deixat per fer-lo tot sol. Un cop l’ocell està sol, pot viure de 15 a 20 anys, trigant temps a reproduir-se un cop arriba als 5 i als 9 anys.

Població de pingüins crestats

Actualment el grup està format per uns 25.000 parells. Sembla que es mantenen estables en aquest nombre, o fins i tot creixen lleugerament. Tot i això, no caldria molt deixar-los en res si arribés a patir una plaga o un altre esdeveniment i, per aquest motiu, actualment estan classificats com a vulnerables per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura. En aquest punt, la població de pingüins podria continuar creixent o es podria reduir, depenent de com es portin els pingüins durant els propers anys. Les amenaces potencials inclouen la introducció d’un nou depredador, la sobrepesca a les illes que podria esgotar la seva font d’aliment, la contaminació o l’augment de la temperatura de l’aigua que allunyi les preses de les illes. Per aquestes raons, el govern de Nova Zelanda ha pres mesures per protegir les zones d’alimentació marina i els hàbitats de l’illa Snares per continuar protegint aquestes aus.

Mostra els 59 animals que comencen per C

Articles D'Interès