Casuari

Classificació científica de cassuari

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Casuariiformes
Família
Casuariidae
Gènere
Casuarius
Nom científic
Casuarius

Estat de conservació del cassuari:

vulnerable

Localització del cassuari:

Oceania

Fets de cassuari

Presa principal
Insectes, herba, fongs
Característica distintiva
Urpes afilades i cresta en forma de banya
Envergadura
1,5 m - 2 m (59 a 79 polzades)
Habitat
Boscos tropicals humits
Depredadors
Dingo, cocodril, humans
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Solitari
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
5
Eslògan
Pot assolir velocitats de 30 mph.

Característiques físiques de cassuari

Color
  • Groc
  • Blau
  • Negre
  • tan
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
31 mph
Esperança de vida
40 - 60 anys
Pes
25 kg - 58,5 kg (55 lliures - 129 lliures)
Alçada
1,5 m - 2 m (59 a 79 polzades)

El cassuari és una gran espècie d’ocells sense vol, que es troba de forma nativa als boscos de Papua Nova Guinea i a les illes circumdants. El cassuari està estretament relacionat amb altres aus grans sense volar, inclosos emús i estruços, i és el tercer ocell més alt i segon del món darrere d’aquestes dues.



El cassuari habita en un dens bosc tropical de Nova Guinea i envolta les illes i parts del nord-est d’Austràlia. Hi ha tres espècies de cassuari que són el cassuari meridional o casuari de doble wattled, que es troba al sud de Nova Guinea, al nord-est d’Austràlia i a les Illes Aru, el casuari nano o el cassuari de Bennett, que es troba a Nova Guinea, Nova Bretanya i a Yapen, i el cassuari septentrional o casuari monocomple, que es troba al nord i l'oest de Nova Guinea, i a Yapen.



El cassuari s’ha adaptat bé a una vida tranquil·la a les profunditats del bosc i, com a resultat, poques vegades són vistos pels humans que intenten detectar-los. El cassuari no pot volar i, per tant, ha desenvolupat la necessitat de córrer increïblement ràpid, ja que aquestes aus grans poden córrer per la selva a velocitats superiors a 30 mph. El cassuari també té grans urpes afilades que ajuden el cassuari a defensar-se del perill.

Els trets més distintius del cassuari són la seva mida corporal gran i les plomes de colors vius (les femelles són més grans i més vistoses que els seus homòlegs masculins) i la cresta gran i esponjosa que sobresurt de la part superior del cap del cassuari, que pot créixer fins a 18 cm d'alçada. Tot i que realment no se sap molt sobre el propòsit d’aquestes crestes, es creu que la cresta de cassuari s’utilitza per afirmar el domini sexual, per resoldre disputes i també ajuda aquest ocell quan travessa el sotabosc espès.



El cassuari és un ocell omnívor i, per tant, menja una gran varietat de plantes i animals per tal d’obtenir tots els nutrients que necessita per sobreviure. Els cassuaris s’alimenten principalment de fruits que han caigut a terra dels arbres, juntament amb fulles, herbes, llavors, insectes, aranyes i altres invertebrats.

El cassuari s’ha adaptat a una vida sense necessitat de volar pel fet que, històricament, el cassuari no tenia depredadors dins del seu entorn natural i, per tant, no tenia necessitat de fugir. Tanmateix, amb els assentaments humans, els depredadors de mamífers poden incloure gossos, guineus i gats que destrueixen principalment els nius vulnerables del casuari i mengen els seus ous.

Es creu que l’època de cria del cassuari és de maig a juny, quan la femella de cassuari posa fins a vuit ous grans i foscos en un niu a terra fet amb fullaraca. Tanmateix, la femella de cassuari deixa els seus ous per ser incubats pel mascle, que protegeix aferrissadament la seva futura cria contra els depredadors fins a 50 dies quan els pollets de cassuari surten de les seves closques.



Avui dia, principalment a causa de la desforestació i, per tant, de la pèrdua d’hàbitat i de la introducció de depredadors a les illes natives del cassuari, les tres espècies de cassuari estan en risc a la natura i es classifiquen com a animals vulnerables.

Mostra els 59 animals que comencen per C

Com es diu cassuari a ...
TxecCasuari amb casc
AlemanyHelmkasuar
AnglèsCassuari meridional
EspanyolCasuarius casuarius
FinèsVestit de casc
FrancèsCasuari amb casc
HongarèsCasuari amb casc
IndonesiDues ones de cassuari
ItaliàCasuarius casuarius
JaponèsHikuidori
LlatíCasuarius casuarius
NeerlandèsHelmkasuaris
PolonèsCasuari de casc
Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) L’Enciclopèdia dels ocells

Articles D'Interès