Buffalo

Classificació científica Buffalo

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Artiodactyla
Família
Bovidae
Gènere
Síncer
Nom científic
Syncerus Caffer

Estat de conservació de Buffalo:

Menor preocupació

Ubicació de Buffalo:

Àfrica

Dades de Buffalo

Presa principal
Herba, arbusts, fulles
Característica distintiva
Gepa de l'espatlla i banyes grans i corbes
Habitat
Boscos i pastures herbàcies
Depredadors
Humà, Lleó, Cocodril
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Herba
Tipus
Mamífer
Eslògan
No té depredadors naturals reals.

Característiques físiques de Buffalo

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
Tipus de pell
Cabell
Màxima velocitat
22 mph
Esperança de vida
15 - 22 anys
Pes
600 kg - 907 kg (1.323 lliures - 2.000 lliures)
Llargada
1,7 m - 1,8 m (67 a 71 polzades)

Cada vegada més amenaçat pel desenvolupament humà




El que a l’estil boví africà li manca en estil, ho compensa en el fons. No s’ha de confondre amb els bisons americans, el búfal africà es pot adaptar a una àmplia varietat d’hàbitats, corre fins a 37 milles per hora i literalment no es pot domesticar. Al llarg de la seva vida aproximada de dues dècades, es queden en ramats que 'voten' mentre pasturen en terres cada vegada més amenaçades pel desenvolupament humà.



Dades principals de Buffalo

  • Cap gegant suau: la naturalesa del búfal i la velocitat màxima aproximada de 35 milles per hora produeixen nombroses ferides i morts cada any, cosa que li dóna el sobrenom de 'mort negra'.
  • Qui és el cap ?: La base de les banyes úniques i corbes del búfal masculí creixen fins a trobar-se a la part superior del cap, formant una mena de casc anomenat 'cap'.
  • Mentalitat del ramat: els ramats de Buffalo utilitzen una mena de 'vot' per decidir quina direcció seguirem!
  • Família llunyana: encara que tots els membres de la famíliabovinae, Els 'búfals' només provenen d'Àfrica i no s'han de confondre amb els bisons americans o els 'búfals' d'aigua.

Nom científic de Buffalo

El nom científic del búfal africà ésCafè Síncer. 'Síncer' és grec, que significa 'cim junt', una referència a les grans bases de trompa del búfal masculí que apareixen units a la part superior del cap. 'Caffer' prové del llatí 'País dels cafres', una referència al conjunt d'Àfrica.

Aspecte i comportament del búfal

Tots els búfals africans són grans i semblen al bestiar, tot i que no comparteixen un vincle genètic estret amb el bestiar. Els mascles tenen una mitjana de 1.600 quilos com a adults, aproximadament tan grans com les quatre rodes. També tenen una alçada aproximadament de cinc peus a l’espatlla i arriben fins als set peus des del nas fins a la cua. Tot i la seva mida, un búfal de càrrega pot arribar fins a 37 milles per hora.

Els búfals africans també tenen una terrible reputació de ser orner. Les estimacions varien, però els atacs mortals del cap de búfal li han valgut el sobrenom de 'mort negra'. En un cas infame, un experimentat guia de caça amb seu a Sud-àfrica va ser assassinat per un búfal, un membre del mateix ramat que un búfal que el guia, ell mateix, acabava de disparar. Per aquest motiu, els caçadors de trofeus han llistat la llista Búfal africà com una de les cinc criatures més perilloses (i, per tant, apreciades) per caçar.

Malgrat aquesta reputació, la investigació també ha trobat que els ramats de búfals africans són una mica democràtics i altruistes. Els moviments de ramat, per exemple, se sotmeten a una mena de 'vot' on les femelles es troben en la direcció que volen moure, sent la direcció més popular la que es mou després. Els ramats també s’uneixen per protegir els vedells dels atacs. Fins i tot buscaran altres adults al ramat.

Els búfals africans es presenten en quatre varietats. Aquests inclouen el cap, la sabana de l’Àfrica occidental, la sabana de l’Àfrica Central i els búfals del bosc, i es distingeixen principalment per la seva forma de trompa i la seva mida relativa. Els més comuns són els búfals del Cap, que tenen un recobriment de color marró fosc de pell curta i gruixuda i banyes grans i distintives que s’enrotllen cap avall i després es retrocedeixen, de manera similar a un ariet. El búfal Savanna és similar al búfal del Cap, però amb banyes una mica més curtes i una àmplia gamma d’estils de pell que van del marró clar al negre virtual. Els búfals forestals són generalment més petits que els altres, amb un pelatge marró més clar (o fins i tot vermellós) i banyes més curtes. Els búfals de sabana més joves de vegades també tenen pell marró clar, però la majoria dels búfals forestals mantenen la seva a l'edat adulta.

Les búfals es congreguen en grans ramats, amb cada ramat de 50 a 500 membres. De vegades, els ramats s’uneixen per crear super-ramats temporals, que es compten per milers, per evitar que els lleons i altres depredadors distingeixin fàcilment membres únics per atacar-los. Qualsevol ramat està format normalment per femelles i els seus vedells.

Els mascles ho faran periòdicament formen 'grups de solters' només ramats de mascles adults més petits. Fins i tot aquests ramats, però, es separaran en mascles més joves i mascles més grans. Els mascles més vells tendeixen a preferir la solitud.



Relació amb altres 'búfals'

Malgrat noms similars, els búfals africans no són els mateixos que els 'búfals' en altres parts del món. Aquests inclouen el búfal d'aigua a Àsia i el Bisonte americà , sovint anomenat 'búfal'. Només cal fer una ullada detallada per veure quant són diferents els bisons dels búfals: els bisons americans tenen banyes més petites i de formes diferents, un pelatge més gruixut (sovint amb 'barba'), una gepa a les espatlles i una forma de cap completament diferent.

Mentrestant, els búfals d’aigua comparteixen una sèrie d’altres característiques, però presenten algunes diferències importants. A diferència dels seus cosins africans, els búfals d’aigua són en gran part domesticats. Això significa que s'utilitzen, específicament a tota la Xina i l'Índia, de manera similar a l'ús que fan les vaques i els bous en altres parts del món. Tot i que de vegades es busca caça de búfals africans, la seva actitud imprevisible els ha impedit ser domesticats. Gairebé tots els búfals d’aigua del món estan domesticats i pràcticament tots els búfals africans són salvatges.

Hàbitat de búfala

El búfal africà pot sobreviure gairebé a qualsevol lloc que hi hagi aigua. Això inclou pantans, matolls semiàrids i boscos. Viuen a tot el continent africà, especialment a l'Àfrica central i meridional. Els països inclouen Sierra Leone, Ghana, Camerun, Kenya, República Centreafricana, Sud-àfrica, Botswana i molt més.

Dieta de búfals

Tot i el seu caràcter a vegades violent, els búfals no mengen carn. Com molts animals picats, passen els moments de vigília pasturant a les plantes. Tot i que només tenen un vincle evolutiu molt llunyà amb les vaques i altres bovins, els búfals masteguen cud com la vaca. Això vol dir que escopiran herba d’abans per tornar a mastegar i extreure més nutrients.

A diferència d'altres animals que pasturen, els búfals africans pasturen sobretot a la nit. Sembla que ho fan, en part, perquè els búfals tenen dificultats regulant la seva temperatura corporal.



Depredadors de Buffalo i amenaces

Tot i que els búfals s’enfronten a diversos depredadors en llibertat, les seves amenaces majors són els humans i les fonts d’aliments. Els búfals passen la major part del dia pasturant, cosa que els fa susceptibles a la fam durant les sequeres. Mentrestant, el seu preuat estat per part dels caçadors significa que no falten safaris de caça major que els apuntin. Els caçadors naturals d’Àfrica –en particular, els lleons i les colles de gossos salvatges– representen una amenaça constant per als búfals que se separen del ramat.

La major amenaça per al búfal africà, però, és el desenvolupament humà irresponsable. El desenvolupament, com ara la talla de camps de conreu o la neteja de camps per a l’habitatge i l’expansió de la ciutat, talla els hàbitats del búfal, fent més difícil trobar aliments. Com que els búfals passen la major part del dia menjant, això pot afectar ràpidament les poblacions. També pot posar els humans en perill de búfals, com els búfals arrencen les collites, tomben tanques i propaguen malalties al bestiar.

Reproducció de búfals, nadons i vida útil

El búfal africà dóna a llum aproximadament un vedell cada pocs anys. Les mares romanen embarassades durant tot un any, fins i tot més que els humans, fins i tot! Després de donar a llum, el vedell continuarà depenent de la mare durant un any més. Tot i que el búfal masculí no tindrà cap paper directe en la criança, els vedells emeten un crit específic que portarà a tots els membres del ramat al seu rescat.

Després del naixement, els vedells triguen entre quatre i cinc anys a arribar a la maduresa. Després de madurar, les femelles solen romandre amb el ramat on van néixer, mentre que els mascles marxaran a un dels ramats 'solters'. Normalment, les femelles comencen a tenir descendència en aquesta època.

A la natura, els búfals solen viure entre 10 i 22 anys, mentre que viuen gairebé 30 anys en captivitat.

Població de búfals

Els búfals gaudeixen d’una població sana a tot Àfrica, però el nombre disminueix. En l’última dècada, la Unió Internacional per a la Conservació dels Animals (UICN) ha canviat l’estatus del búfal 'Menor preocupació' a 'Gairebé amenaçat'. Aquest descens s’atribueix a les pràctiques agrícoles que destrueixen les seves terres de pasturatge, així com a les amenaces dels caçadors de premis i dels caçadors furtius de carn.

Mostra els 74 animals que comencen per B

Articles D'Interès