Ocells del Paradís

Classificació científica dels ocells del paradís

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Passeriformes
Família
Paradisaeidae
Nom científic
Paradisaeidae

Estat de conservació dels ocells del paradís:

Menor preocupació

Ocells del paradís Ubicació:

Àsia
Oceania

Fets dels ocells del paradís

Presa principal
Insectes, fruites, llavors, baies
Característica distintiva
Plomes de colors vius i ball elaborat de mascles
Envergadura
20cm - 120cm (7.9in - 47in)
Habitat
Cims d'arbres de bosc tropical
Depredadors
Humans, serps, aus grans
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Insectes
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
3
Eslògan
Hi ha al voltant de 50 espècies diferents!

Característiques físiques dels ocells del paradís

Color
  • Marró
  • Gris
  • Groc
  • xarxa
  • Blau
  • Negre
  • Blanc
  • Verd
Tipus de pell
Plomes
Esperança de vida
5 - 8 anys
Pes
50 g - 430 g (1,8 oz - 15,2 oz)
Alçada
15cm - 110cm (6in - 43in)

Les aus del paradís són un grup d’ocells que es troben a les selves tropicals del sud-est asiàtic, principalment a les selves d’Indonèsia, Papua Nova Guinea i parts de l’est d’Austràlia.



Els ocells del paradís són més coneguts per la bella gamma de plomes que existeixen als ocells paradisíacs masculins, que l’ocell paradisíac masculí utilitza per cridar l’atenció de les aus paradisíaques femenines dels voltants. Com passa amb moltes espècies d’ocells, les femelles del paradís tenen aspecte apagat en comparació amb els seus homòlegs masculins i són generalment més petites i tenen plomes de color marró clar i tenen un aspecte similar al rossinyol.



Hi ha al voltant de 50 espècies d’ocells paradisíacs que tenen una mida que oscil·la entre els 15 cm i els més d’un metre d’alçada. Moltes de les espècies d’ocells paradisíacs són extremadament rares i només es troben en hàbitats particulars i en determinats llocs. Les aus del paradís eren desconegudes pel món occidental fins al 1996, quan David Attenborough va sorprendre el món amb les seves imatges dels increïbles ocells mentre viatjava a Papua Nova Guinea.

Moltes espècies d’ocells paradisíacs s’alimenten de fruits i baies que es troben al dosser de la jungla circumdant. No obstant això, algunes espècies són molt parcials per menjar insectes i altres aus del paradís afavoreixen espècies particulars d'aranya.



Se sap que els ocells del paradís són els ocells més dramàtics i atractius del món. El plomatge de colors vius dels mascles del paradís conté colors que van des del vermell, fins al groc, fins al verd i, juntament amb els seus moviments de dansa únics, els mascles del paradís destaquen realment al terra del bosc.

Els bells colors brillants dels ocells del paradís han convertit aquestes aus en un objectiu molt apreciat per als caçadors i els tribus que utilitzen les plomes de colors vius de les aus del paradís per crear roba i vestuari. Aquesta pràctica i tradició ha suposat un descens enorme de la població per als ocells del paradís, amb algunes espècies que estan pitjor que altres.

Les aus del paradís solen ser aus solitàries i només s’uneixen per aparellar-se. El mascle del paradís atrau una femella del paradís amb les seves plomes brillants i la seva rutina de ball perfecta. La femella d'aus del paradís posa els ous en un niu. A diferència de moltes altres espècies d’ocells, les aus del paradís poden niar al nivell del sòl, als arbres o en un fullatge dens.



Els pollets d’aus del paradís solen eclosionar en un termini de 20 dies, però el període específic d’incubació difereix entre espècies. Els pollets de les aus del paradís sovint neixen sense plomes, tot i que algunes eclosions neixen amb poques. Els pollets de les aus del paradís acabats de néixer no poden caminar ni parar-se i confien en l’ocell mare del paradís per trobar menjar. Els pollets de les aus del paradís solen ser independents quan compleixen un mes.

Les aus paradisíaques adultes tenen molt pocs depredadors naturals en estat salvatge, però els pollets més vulnerables del paradís són depredats per grans rapinyaires i alguna estranya serp. El principal depredador de les aus del paradís són els humans que viuen en assentaments del mateix hàbitat. Les aus del paradís també estan sent amenaçades contínuament per la deforestació i la pèrdua d’hàbitat.

Mostra els 74 animals que comencen per B

Com es diu Aus del paradís a ...
BúlgarOcell celestial
DanèsParadisfugl
AlemanyParadiesvögel
AnglèsOcells del Paradís
EsperantoParadizeedoj
EspanyolParadisaeidae
FinèsParatiisilinnut
FrancèsParadisaeini
HebreuDelicat
CroataOcells del paradís
HongarèsOcells del paradís
IndonesiOcells del Paradís
ItaliàParadisaeidae
JaponèsFucho (Sibley)
MalaiOcell del Paradís
NeerlandèsParadijsvogels
PolonèsMiracles
PortuguèsOcell del Paradís
SuecParadisfåglar
VietnamitaOcell del paradís
Xinèsocell del paradís
Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) L’Enciclopèdia dels ocells

Articles D'Interès