Elefant asiàtic

Classificació científica d'elefants asiàtics

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Proboscidea
Família
Elephantidae
Gènere
Elefes
Nom científic
L’elefant més gran

Estat de conservació de l’elefant asiàtic:

En perill d’extinció

Ubicació de l'elefant asiàtic:

Àsia

Dades sobre l’elefant asiàtic

Presa principal
Herba, fruita, arrels
Característica distintiva
Tronc llarg i peus grans
Habitat
Bosc tropical i bosc tropical
Depredadors
Humà, Tigre
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Herba
Tipus
Mamífer
Eslògan
Domesticat des de fa centenars d’anys!

Característiques físiques de l’elefant asiàtic

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
Tipus de pell
Cuir
Màxima velocitat
27 mph
Esperança de vida
55 - 70 anys
Pes
3.000 kg - 5.000 kg (6.500 lliures - 11.000 lliures)
Alçada
2 m - 3 m (7 peus - 10 peus)

Els elefants asiàtics són molt més petits que els elefants africans que només creixen fins a un parell de metres d’alçada. Els elefants asiàtics es troben a les selves tropicals de l’Índia i la Xina i a la majoria de països del sud-est asiàtic.



Els elefants asiàtics han estat domesticats des de fa centenars d’anys a causa del bosc i sovint de la batalla. Hi ha molts llocs a tota Àsia on es guarden els elefants asiàtics perquè els turistes viatgin i sovint es tracten bastant malament. Els elefants asiàtics són ben coneguts per la seva immensa força i simpatia envers els humans.



Avui en dia, l’elefant asiàtic es considera una espècie en perill d’extinció, amb només 50.000 restants salvatges. Això es deu a la pèrdua d’hàbitat de l’elefant asiàtic i dels caçadors furtius il·legals que caçaven l’elefant asiàtic per les seves pells i el seu marfil.

L'elefant asiàtic té orelles més petites que l'elefant africà i l'elefant asiàtic també té una columna vertebral més corbada que l'elefant africà. A diferència dels elefants africans, les femelles asiàtiques poques vegades tenen ullals i, si la femella asiàtica té ullals, generalment són poc visibles i només es poden veure quan l’elefant asiàtic femella obre la boca.



L'elefant asiàtic segueix estrictes rutes migratòries que estan determinades per la temporada del monsó. L’elefant més gran del ramat d’elefants asiàtics és el responsable de recordar la ruta de migració del seu ramat d’elefants asiàtics. Aquesta migració d'elefants asiàtics es produeix generalment entre les estacions humides i seques i els problemes van sorgir quan es construïen granges al llarg de les rutes migratòries dels ramats d'elefants asiàtics, ja que els elefants asiàtics van causar una gran destrucció a les terres de cultiu acabades de fundar.

Els elefants asiàtics són animals herbívors, és a dir, que només mengen plantes i matèries vegetals per obtenir tots els nutrients que necessiten per sobreviure. Els elefants asiàtics mengen una gran varietat de vegetació, incloses herbes, fulles, brots, escorces, fruits, fruits secs i llavors. Els elefants asiàtics solen utilitzar el seu tronc llarg per ajudar-los a recollir menjar.

A causa de la seva gran mida, els elefants asiàtics tenen molt pocs depredadors dins del seu entorn natural. A més dels caçadors humans, els tigres són el principal depredador de l'elefant asiàtic, tot i que solen caçar els vedells d'elefants asiàtics més petits que els adults molt més grans i forts.



Les elefants asiàtiques femenines solen reproduir-se quan tenen 10 anys i donen a llum un sol vedell d'elefant asiàtic després d'un període de gestació de 22 mesos. Quan neix per primera vegada el vedell d’elefant asiàtic, pesa uns 100 kg i és cuidat no només per la seva mare, sinó també per altres elefants asiàtics femenins del ramat (coneguts com a ties). L'elefant asiàtic infantil es queda amb la seva mare fins als 5 anys i aconsegueix la seva independència, amb els mascles sovint que deixen el ramat i les vedelles femelles es queden.

Avui en dia, es considera que l’elefant asiàtic és un animal que corre el perill immediat d’extingir-se a causa del fet que les poblacions d’elefants asiàtics han anat disminuint a un ritme crític. Es creu que els elefants asiàtics pateixen principalment a causa de la pèrdua d’hàbitat en forma de deforestació i la caça dels seus ullals d’ivori pels caçadors furtius humans.

Mostra els 57 animals que comencen per A

Com es diu Elefant asiàtic a ...
CatalàElefant asiàtic
TxecElefant indi
DanèsElefant asiàtic
AlemanyElefant asiàtic
AnglèsElefant asiàtic
EsperantoElefant asiàtic
EspanyolL’elefant més gran
EstoniàElefant indi
FinèsElefant asiàtic
FrancèsElefant asiàtic
Gallecelefant asiàtic
HebreuElefant asiàtic
CroataElefant asiàtic
HongarèsElefant asiàtic
ItaliàL’elefant més gran
JaponèsElefant asiàtic
LlatíL’elefant més gran
MalaiElefant asiàtic
NeerlandèsElefant asiàtic
AnglèsElefant asiàtic
PolonèsElefant indi
PortuguèsElefant-asiàtic
EslovèElefant asiàtic
SuecElefant asiàtic
TurcElefant asiàtic
VietnamitaElefants asiàtics
XinèsElefant asiàtic
Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès