Leopard Amur

Classificació científica Amur Leopard

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Fèlids
Gènere
panthera
Nom científic
Panthera pardus orientalis

Estat de conservació del lleopard Amur:

En perill crític

Amur Leopard Ubicació:

Àsia
Euràsia

Fets de Leopard Amur

Preses
Cérvols, bestiar boví, llebres, petits mamífers
Mida estimada de la població
103 a partir del 2018
Amenaça més gran
La caça furtiva i la pèrdua d’hàbitat
Període de gestació
90-105 dies
Habitat
Boscos
Depredadors
La caça furtiva humana i la competència amb els tigres siberians
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
2-3 cadells
Estil de vida
  • Solitari
Nom comú
Lleopard Amur
Ubicació
Extrem Orient de Rússia
Eslògan
El lleopard Amur pot ser el gat gros més rar de la Terra.
Grup
Mamífer

Característiques físiques del lleopard Amur

Tipus de pell
Cabell
Esperança de vida
De 10 a 15 anys en estat salvatge; fins a 20 en captivitat
Pes
25 kg - 48 kg (55 lliures - 106 lliures)
Llargada
90 cm - 180 cm (3ft - 6ft) excloent la cua

'El lleopard Amur pot ser el gat gran més rar de la Terra'



El lleopard Amur és una subespècie aïllada de lleopards que sobreviuen al llarg de la frontera de Rússia i la Xina. Tot i que el lleopard Amur pot ser el gat més rar de la Terra, el seu nombre ha anat repuntant gràcies a esforços de conservació increïbles.



Increïbles fets de Leopard Amur!

  • El lleopard Amur viu en ambients extremsa l’extrem orient de Rússia i té adaptacions úniques com un abric que creix de manera significativa durant la temporada d’hivern per protegir-lo contra condicions dures que poden arribar a baixar de -30 graus centígrads
  • El 2000, una enquesta va trobar només 30 lleopards Amur en una petita zona al llarg de la frontera de Rússia i la Xina,convertint el lleopard Amur en el gat gran més rar de la Terra.
  • Gràcies als esforços de conservació, avui es calcula que la població del lleopard Amur ha augmentat fins amés de 100 individus en estat salvatge, i més de 300 en zoològics de tot el món.

Amur Leopard Nom científic

El nom científic del lleopard Amur ésPanthera pardus orientalis. El gènerepantheracobreix grans gats que van des de tigres, lleons, passant per jaguars i lleopards.Parduss’origina del grec i significa ‘tacat’, mentre queorientalises refereix a la geografia que habiten els lleopards dels Amur, havent estat descrita per primera vegada a Corea.



Aspecte de lleopard Amur

Com totes les subespècies de lleopard, el lleopard Amur està cobert per marques de ‘roseta’ a la seva capa. La coloració dels lleopards varia segons el seu entorn circumdant, i com que el lleopard Amur viu a l’entorn més al nord de totes les subespècies de lleopard, a l’hivern el seu pelatge es torna més pàl·lid que altres subespècies. Durant l’hivern, el seu pelatge també creix uns 7 cm (2,75 polzades) per aïllar el lleopard Amur de les temperatures del seu hàbitat que poden assolir els -30 graus centígrads (-24 F).

Els lleopards Amur mascles solen pesar de 32 a 48 kg, mentre que les femelles pesen de 25 a 43 kg. Això fa que el lleopard Amur sigui més petit que la subespècie africana del lleopard africà, tot i que The Wild Cats Conservation Alliance ha registrat lleopards mascles Amur que arriben als 75 kg (165 lliures).

Comportament de lleopard Amur

El lleopard Amur és en gran part solitari, a excepció de les mares amb la seva descendència i els adults durant la temporada d'aparellament. Com altres subespècies de lleopard, el lleopard Amur caça nocturnament. No obstant això, les trampes de la càmera han demostrat que l'espècie pot ser més activa que altres subespècies de lleopard durant les hores del dia.



Gamma de la llar mides varien en funció del habitat , menjar disponible i temporada. Tot i que s’han observat zones de distribució que superen els 160 km quadrats, les zones bàsiques on caquen els lleopards d’Amur solen ser molt més petites.

Leopard Amur Habitat

Avui en dia, els lleopards Amur viuen en un petit rang al llarg de la frontera xinesa-russa. Tradicionalment, les subespècies anaven entre Corea i la Manxúria superior. No obstant això, avui gairebé tota la seva població viu als boscos russos a uns 48 km a l'oest de la ciutat portuària russa de Vladivostok.

Les temperatures d’aquesta regió poden superar els 30 graus centígrads (90 F) durant l’estiu i poden baixar per sotanegatiu30 graus centígrads (-24 F) durant l’hivern, cosa que el converteix en un entorn més extrem que el que viuen altres lleopards. Els lleopards amur s’observen amb més freqüència en trampes de càmera a més altitud al llarg dels boscos temperats dels turons i muntanyes de la regió.

Població de lleopards Amur: quants lleopards Amur queden?

El 2000, una enquesta de lleopards d'Amur va trobar que tan sols 30 individus romanien a la natura, deixant l'espècie molt a prop de l'extinció. Des d’aquesta enquesta, un esforç concertat de grups de conservació i dels governs de Rússia i Xina ha ajudat la recuperació de la població.

Rússia va crear una 'terra del parc dels lleopards' que cobreix 647.000 acres d'hàbitat de lleopard. Avui en dia, la gran majoria dels lleopards viuen dins de les fronteres d’aquest hàbitat protegit.

A partir del 2018, s'estima que almenys 103 lleopards viuen a Rússia, amb un nombre menor d'observacions a les fronteres de la Xina i Corea del Nord.

Dieta i presa de lleopard Amur

El lleopard Amur és un carnívor que viu en una dieta formada principalment per cérvols sika, cabirols i altres petits mamífers com esquirols, rosegadors i llebres. Caçador solitari, el lleopard Amur emboscarà les seves preses amb ràfegues d’energia que inclouen una gran capacitat de salt i velocitats de fins a 56 km / h.

Igual que altres subespècies de lleopard, el lleopard Amur pot escalar arbres per descansar i també protegir les seves morts d'altres depredadors i escombriaires. A causa dels entorns extrems on viuen els lleopards Amur, l’hivern resulta més difícil quan hi ha menys preses disponibles i la neu dificulta la combinació dels lleopards amb el seu fons. Durant aquest temps, els lleopards Amur ampliaran la seva àrea de recerca a la recerca de més preses disponibles.

Amur Leopard depredadors i amenaces

El lleopard Amur s'enfronta a poques amenaces dels depredadors, a part dels humans que han caçat lleopards Amur per les seves capes. Tot i que el lleopard Amur és un depredador principal en el seu hàbitat, la seva àrea de distribució es solapa amb el tigre siberian.

En moltes regions on els territoris de tigres i lleopards se superposen, els lleopards han lluitat amb la competència d’un altre depredador àpex. Tot i això, els investigadors que observen el creixement de les poblacions de tigres siberians no han detectat cap efecte advers sobre els lleopards d’Amur.

Leopard Amur Reproducció i Cicles de vida

Les femelles de lleopard amur assoleixen la maduresa sexual i poden reproduir-se primer als tres anys d’edat. Els períodes de gestació oscil·len entre els 90-105 dies. Les ventrades poden oscil·lar entre 1 i 6 cadells, tot i que la mida més comuna és de 2 a 3 cadells.

A causa de les condicions extremes en què viuen els lleopards Amur, triga més temps a elevar la independència d'un adolescent que les subespècies de lleopard a l'Àfrica. Els cadells poden viure amb la seva mare fins a 24 mesos abans d’establir el seu propi territori.

Leopard Amur als zoos

Tot i que la població restant de lleopards Amur en estat salvatge roman críticament baixa, aproximadament 300 sobreviuen a zoos de tot el món.

Seleccioneu els zoològics on podreu veure el lleopard Amur en persona:

  • Zoo de Beardsley(Bridgeport, Connecticut): va donar la benvinguda a dos nous cadells de lleopard Amur el març de 2019.
  • Zoo de Minnesota: Situat a la secció 'Costa de Grizzly de Rússia' del zoo.
  • Santa Barbara Zoo: Casa de dos lleopards Amur, Ajax i Wyatt.
  • Zoo de Hogle(Salt Lake City, Utah): casa de Zaya i el seu vedell Jilin, que va néixer el maig del 2018.
  • Zoo de Denver:Va arribar per primera vegada al zoo el 1989!

Fets de Leopard Amur

Un túnel per ajudar a salvar el lleopard Amur?

  • El 2016, Rússia va completar un túnel de 575 metres (1.886 peus) per desviar el trànsit d’una zona on restaven les poblacions restants de lleopard Amur. Rússia i la Xina han col·laborat en la protecció de la resta de poblacions de lleopards Amur. Tot i que el costat xinès de la frontera és més densament poblat, l’hàbitat rus està en gran part deshabitat. El que ha ajudat l’espècie a repuntar.

El lleopard Amur té uns ganxos diminuts a la llengua.

  • El lleopard amur té “denticles” o uns ganxos diminuts a la llengua. Aquests ganxos permeten al lleopard llepar-se els ossos de les seves preses i recollir encara més carn.

Una nova reintroducció de l’hàbitat podria tenir lloc en el futur dels lleopards d’Amur

  • Tot i que la població salvatge de lleopards d’Amur ha repuntat a més de 100 individus a partir del 2018, la població en captivitat continua sent molt més gran. Ambients especials com el Highland Wildlife Park d’Escòcia han construït hàbitats especialitzats en lleopard Amur amb l’objectiu de crear poblacions que es puguin reintroduir a la natura. La reintroducció de lleopards d’Amur en captivitat podria augmentar la mida del seu hàbitat i continuar augmentant la diversitat genètica a partir dels nivells actuals.
Mostra els 57 animals que comencen per A

Articles D'Interès